.....Mi marketi kesinlikle yükleyemezsin ............... kilitli diyen arkadaşlar vardı.......
Onu diyenler apk olarak yükleyemezsiniz demediler. Recovery'den flashlayamazsınız dediler ki bunun da sebebi bootloader kilidi.
Aslında biraz Android işletim sisteminin içine doğru yol almanın vakti gelmiş. Apk dosyaları hakkında biraz bilgi bu esnada çok yararlı olabilir.
2 türlü apk dosyası vardır. İlki System Apk'sı diğeri kendi başına yüklenebilen Uygulama Apk'sı.
Bazı apk dosyaları sistem apk'sı olarak paylaşılır, bazı apk dosyaları uygulama apk'sı olarak. System apk'sı olarak paylaşılan dosyalar asla yüklenemezler. Bunlar olması gereken yerlere (system partisyonunda app yada priv-app klasörlerinden birisinde bulunmaları gerekir) kopyalanır. Bu da yetmez gerekli izinleri de vermek gerekir. Recovery'den flashlanırken bu işlemler otomatik olarak yapılır. Ancak bilginiz varsa manuel olarak ta yapabilirsiniz. Tabi system partisyonuna ulaşmanız ve değişiklik yapabilmeniz için Root yapmış olmanız gerekir.
Uygulama Apk'sı olarak paylaşılan her şeyi yükleyebilirsiniz yeter ki cihazınız ile, mevcut rom sürümünüz ile uyumlu olsun. Bunu anlamanın yolu da böyle indirip yükleyerek gözlemlemek. Benim cihazıma yüklenen sizin cihazınıza yüklenmeyebilir yada sizin cihaza yüklenen benim cihaza yüklenmeyebilir. Bu uygulamadan uygulamaya değişir.
Umarım şimdi neyi niçin yapamadığınızı daha net anlayabilirsiniz.