Soru Mi Flash ile yüklenebilen rootlu rom

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
563
Merhaba

Ben cihazıma root yapmak istiyorum, ancak ne yazık ki tüm yöntemleri denememe rağmen başarılı olamadım. Sağ olsun forumda çok destek oldular ama sonunda brick olma riski olduğu için fazla zorlamamaya karar verdim. Acaba içinde root yüklü ve flash yöntemiyle yüklenebilen bir rom yapılamaz mı? Öncesinde mi max kullanıyordum ve böyle bir rom' u vardı. Forum içinde bu konuya fazlasıyla hakim arkadaşlar var, biraz kafa patlatarak ve zaman harcanarak yapılabilirliği nedir acaba? Benimki sadece bir fikir yanlış anlamayın. Gereksiz bir konu ise silebilirsiniz. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
563
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Malesef note 8 pro için imkansıza yakın bu :(

Sende olmaz diyorsan olmaz anladım ;( ne yapalım sağlık olsun. Root yapabileceğim bir gün de gelecek. Cevap için teşekkür ederim. Sevgiler.

Oyla:

nosteamv1

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Şevket
Cihazım
Xperia XA
Meslek
Tekniker
Konular
21
Neden ya stock rom bazi gerekli programlar ile açılıp gerekirse boot.img de yamalanir magisk üzerinden geri stock roma dahil edilir teoride böyle bence yapilabiir.

Oyla:

serdocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
RN 12 Pro
Meslek
Reklam Op. Uzmanı
Konular
35
Sende olmaz diyorsan olmaz anladım ;( ne yapalım sağlık olsun. Root yapabileceğim bir gün de gelecek. Cevap için teşekkür ederim. Sevgiler.
Hocam fastboot üzerinden sıfırdan rom kurup (Global, Avrupa, Hindistan, Endonezya) denediniz mi twrp ve root olayını?

Not: Sakın bootloader killitlemeyin clean all seçeneği seçili olsun.

Son düzenleme:
Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Arkadaşlar, iyi niyetle yardımcı olmaya çalıştığınız arkadaşımızın telefonunu kullanılmaz hale getirmesine neden olabilirsiniz.
Bu konularla ilgili son sözü söyleme konusunda yeterince teknik bilgiye sahip olan insan olmayacağını söyledi.
O yüzden zorlamayın olmaz mı?

Oyla:

haktanerk

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haktaner
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
28
Arkadaşlar, iyi niyetle yardımcı olmaya çalıştığınız arkadaşımızın telefonunu kullanılmaz hale getirmesine neden olabilirsiniz.
Bu konularla ilgili son sözü söyleme konusunda yeterince teknik bilgiye sahip olan insan olmayacağını söyledi.
O yüzden zorlamayın olmaz mı?
Hocam eu rom yüklese eu rom stock rootlu gelmiyor mu zaten

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Hocam eu rom yüklese eu rom stock rootlu gelmiyor mu zaten
Redmi Note 8'e Eu Beta'yı yükledim.
Ancak Format Data yaparak.

Diğer yandan da Xiaomitool2 İle Rom ve Twrp Kurma Kılavuzu konusunda yer alan proğramla yüklemek isterseniz eğer
ve Proğrama giriş yaparken sağ üst köşedeki LOGIN ile Mi Cloud bilgileriyle tanıtım yaptığınızda da telefona yüklenmesi gereken romları ekrana getiriyor.

Ancak, bu tip işlem yapılmasının cep telefonuna zarar verme, kullanılmaz olma ihtimalinin yüksek olduğu söyleniyor, ki bu riske girmemek lazım.

Eğer beklenirse, biraz sabredilirse gerek TWRP açısından ve gerekse ROM açısından olumlu gelişmeler olacağını düşünüyorum.

Derler ki Damdaki Güvercindense evde serçe her zaman daha iyidir. :))

Oyla:

serdocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
RN 12 Pro
Meslek
Reklam Op. Uzmanı
Konular
35
Redmi Note 8'e Eu Beta'yı yükledim.
Ancak Format Data yaparak.

Diğer yandan da Xiaomitool2 İle Rom ve Twrp Kurma Kılavuzu konusunda yer alan proğramla yüklemek isterseniz eğer
ve Proğrama giriş yaparken sağ üst köşedeki LOGIN ile Mi Cloud bilgileriyle tanıtım yaptığınızda da telefona yüklenmesi gereken romları ekrana getiriyor.

Ancak, bu tip işlem yapılmasının cep telefonuna zarar verme, kullanılmaz olma ihtimalinin yüksek olduğu söyleniyor, ki bu riske girmemek lazım.

Eğer beklenirse, biraz sabredilirse gerek TWRP açısından ve gerekse ROM açısından olumlu gelişmeler olacağını düşünüyorum.

Derler ki Damdaki Güvercindense evde serçe her zaman daha iyidir. :))
Bi süre sonra Note 8 Pro için EU rom yeniden destek verecektir diye düşünüyorum ben de. Dünya çapında hatırı sayılır şekilde bir satış oldu. Fiyat performans cihazı olduğu için alan çok oldu Türkiye'de de. Dediğiniz gibi biraz sabretmek lazım.

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Bi süre sonra Note 8 Pro için EU rom yeniden destek verecektir diye düşünüyorum ben de. Dünya çapında hatırı sayılır şekilde bir satış oldu. Fiyat performans cihazı olduğu için alan çok oldu Türkiye'de de. Dediğiniz gibi biraz sabretmek lazım.
Eskiden kalma ve oldukça etkili algılarla kötülenen bir model oldu.
Ancak, yakınlarımdan kullananların düşünceleri hep olumlu ve negatif bir düşünceye şahit olmadım.

Oyla:
Üst Alt