Soru Mi Flash ile yüklenebilen rootlu rom

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
563
Merhaba

Ben cihazıma root yapmak istiyorum, ancak ne yazık ki tüm yöntemleri denememe rağmen başarılı olamadım. Sağ olsun forumda çok destek oldular ama sonunda brick olma riski olduğu için fazla zorlamamaya karar verdim. Acaba içinde root yüklü ve flash yöntemiyle yüklenebilen bir rom yapılamaz mı? Öncesinde mi max kullanıyordum ve böyle bir rom' u vardı. Forum içinde bu konuya fazlasıyla hakim arkadaşlar var, biraz kafa patlatarak ve zaman harcanarak yapılabilirliği nedir acaba? Benimki sadece bir fikir yanlış anlamayın. Gereksiz bir konu ise silebilirsiniz. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

serdocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
RN 12 Pro
Meslek
Reklam Op. Uzmanı
Konular
35
Eskiden kalma ve oldukça etkili algılarla kötülenen bir model oldu.
Ancak, yakınlarımdan kullananların düşünceleri hep olumlu ve negatif bir düşünceye şahit olmadım.
Hocam ciddi anlamda fiyat performans cihazı. Mediatek diye millet kötülüyor. Yok bataryasi az gidiyor filan. Ben mi 9 se kullanıyordum bu cihazdan önce batarya bunun yarısı kadar gidiyordu nerdeyse. Adamlar 4500 mah batarya koymuş batarya dezavantajı yaşanmasın diye. Bir de Xiaomi.eu rom açıklama yapınca bu cihaza desteği kestik diye. Herkes bilip bilmeden çamur atmaya başladı. Desteğin kesilmesi brick olan cihazlar yüzünden. Millet tam anlamıyla hakim olmadan romu yüklemeye kalkıyor sonra cihazların hepsi brick. Eu da mecburen durdurdu rom yayınlamayı. Biraz zaman geçsin çok daha fazla geliştirici destek verecektir bu cihaza.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
563
Hocam fastboot üzerinden sıfırdan rom kurup (Global, Avrupa, Hindistan, Endonezya) denediniz mi twrp ve root olayını?

Not: Sakın bootloader killitlemeyin clean all seçeneği seçili olsun.

Bende romla ilgili olduğunu düşündüm açıkcası, farklı bir rom yükleyerek denemeyi. Ancak dürüst olmak gerekirse şimdilik vazgeçtim. Nasıl olsa ileride daha farklı bir yol bulunur, bir şekilde yükleme yapılabilir. Ben inanıyorum ki, bu forumda bu kadar teknik bilgiye sahip insan varken, çözümü muhakkak bulunacaktır. Sabır en büyük erdemdir demişler. Bekleriz, sağlık olsun. Destekleriniz için teşekkür ederim.

Oyla:
Üst Alt