Konuya şu şekilde katkı yapmak isterim.
Mi box 1 nci nesil cihaza sahibim. Cihazı ağır çalışmasından ötürü yıllar önce kaldırdım bir kenarda duruyor. Neredeyse 3 yılı aştı.
Yerine, önce s905x4 işlemcili Mecool KM6 Deluxe modelini satın aldım. KM6 deluxe modeli cihaz hız olarak fena değildi, ancak daha seri bir cihaz arayışında olduğum için, s922x işlemcili Ugoos Am6b Plus cihaz aldım.
Bu bilgileri vermekten maksadım; uzaktan kumanda ile cihazı koşturma şeklimiz, cihazdan hız konusunda beklentilerimizi belirliyor. Yani kimi aksiyonlu kullanıyor, kimi de aheste kullanıyor.
Peki bu konu neden önemli ? Tv box aygıtları ne için satın alıyoruz ? Smart TV'lerde aradığımız ancak bulamadığımız konforu bulabilmek için.
İşte konuya bu pencereden bakınca, 1 nci nesil mi box hız ve konfor sunamıyor maalesef... En azından benim beklentilerimi karşılayamıyor.
sincerelym'in mesajı üzerine, cihazı tv'ye tekrar bağladım da, belirttiği gibi arayüzde takılmalar hala mevcut. Belki ben aksiyonlu kullandığım içindir.
Bu arada xiaomi firması 1 nci nesil için verdiği android 12 yazılımını geri çekti. Android 'yi yükleyenler için bir güncelleme yaması çıkardı. O yama ile sorunların % 90'ının ortadan kalktığından bahsedilmektedir. Ancak sincerelym gibi yakınanlar da mevcut.