- Adım
- Yok
- Cihazım
- xiaomi 9
- Konular
- 19
Evet kardeşlerim burda kimse bahsetmemiş.Custom rom yukledikten sonra telefona mi flashtan rom yuklemeye çalıştınızda sayıcı 350 lere felan geldiğinde rom yüklenmemektedir bu telefonda diğer telefondan ayıran slot muhbeti var custom rom atıldığında slot b de kalmaktadır bazen .Simdi cozumunu anlatacağım bazı yorumlarda paylaştım ama sabitlenirse iyi olur anlatım ;
Öncelikle geliştirici özelliklerinden usb ayıklamayı ve oem kilit açmayı aktifleştiriyoruz.Ama eğer telefon çöktüyse direk fastboot a geçiniz
fastboot getvar current-slot yazarak telefonun hangi slotta olduğuna bakınız.
fastboot flashing unlock yazarak botloaderi açıyoruz botloader açıksa yazmanıza gerek yok açık değilse telefon reset atacaktır tekrar fasboota aliyoruz.Botloaderin açık olup olmadığını kontrol etme kodu fastboot oem device-info (True) açık olduğunu gösterir.
fastboot --set-active=a yazarak slotu a yapıyoruz
sorun tamam botloader acik bi sekilde acik secenegini secip bu cok onemli botloderi kapat secenegini secmeyin daha işlemler bitmedi mi flashtan rom atiyoruz rom yuklendikten sonra otodan guncelleme yapiyoruz guncelleme b ye yapiliyor simdi slot a da diger guncelleme kaldigi icin slot a yi temizliyoruz fasbota alip
Fastboot erase system_a
Fastboot erase vendor_a
Fastboot erase boot_a
komutlari ile a yi temizliyoruz simdi tekrar fastbota alip
fastboot flashing lock komutuyla botloaderi kapatiyoruz telefon fabrikadan geldiği haliyle slot b de rom yuklu botloader kapali oluyor
bu dediklerimi en basta eski surum.yukleyerek yapin otodan guncelleme alin slot b ye gecsin cunku telefonu 0 aldiginizda slot b de rom yuklu geliyor orjinal haline cevirmis oluyoruz
Benim genpa garantili cihazim
fastboot oem device-info yazdığınizda sadece 2. secenekteki botloader kapali olarak geldi sizinde oyledir zaten mi flashtan rom attigimizda sadece 2. secenek kapanmakta.
En son android 9 linkleri :
ADB Fastboot linki :
Mi Flash linki : Mi Flash Tool – Xiaomi Tools
Öncelikle geliştirici özelliklerinden usb ayıklamayı ve oem kilit açmayı aktifleştiriyoruz.Ama eğer telefon çöktüyse direk fastboot a geçiniz
fastboot getvar current-slot yazarak telefonun hangi slotta olduğuna bakınız.
fastboot flashing unlock yazarak botloaderi açıyoruz botloader açıksa yazmanıza gerek yok açık değilse telefon reset atacaktır tekrar fasboota aliyoruz.Botloaderin açık olup olmadığını kontrol etme kodu fastboot oem device-info (True) açık olduğunu gösterir.
fastboot --set-active=a yazarak slotu a yapıyoruz
sorun tamam botloader acik bi sekilde acik secenegini secip bu cok onemli botloderi kapat secenegini secmeyin daha işlemler bitmedi mi flashtan rom atiyoruz rom yuklendikten sonra otodan guncelleme yapiyoruz guncelleme b ye yapiliyor simdi slot a da diger guncelleme kaldigi icin slot a yi temizliyoruz fasbota alip
Fastboot erase system_a
Fastboot erase vendor_a
Fastboot erase boot_a
komutlari ile a yi temizliyoruz simdi tekrar fastbota alip
fastboot flashing lock komutuyla botloaderi kapatiyoruz telefon fabrikadan geldiği haliyle slot b de rom yuklu botloader kapali oluyor
bu dediklerimi en basta eski surum.yukleyerek yapin otodan guncelleme alin slot b ye gecsin cunku telefonu 0 aldiginizda slot b de rom yuklu geliyor orjinal haline cevirmis oluyoruz
Benim genpa garantili cihazim
fastboot oem device-info yazdığınizda sadece 2. secenekteki botloader kapali olarak geldi sizinde oyledir zaten mi flashtan rom attigimizda sadece 2. secenek kapanmakta.
En son android 9 linkleri :
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
ADB Fastboot linki :
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Mi Flash linki : Mi Flash Tool – Xiaomi Tools
Son düzenleme: