India ekibindeki zeki arkadaşlar güncellemeyi cihazın Çin klonu olan CC 9e vendoru ile verip cihazları hard brick ettiler ve cihazlar pert oldu. Ve bunu yapanlar merdiven altı bir firma değil Google Partneri olan androidone iş ortağı Xiaomi... Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek hep birlikte göreceğiz, yurtdışı kullanan arkadaşlara ise geçmiş olsun.Bu nasıl olabilir? Gerçekten çok üzücü bir durum. Güncelleyen arkadaşlara geçmiş olsun, Xiaomi'ye ise yazıklar olsun gerçekten.
Bu doğru ama tam olarak değil çünkü kesin bilgi yok,sorun ya vendor ya da modem ile alâkalı,ama yaygın bir problem.Çin klonu olan CC 9e vendoru
Tam olarak doğru aslında çünkü bu cihazlar her ne kadar kardeş olsalar da vendorleri birbirine uymuyor, en basitinden vendor sizeları bile farklı.Bu doğru ama tam olarak değil çünkü kesin bilgi yok,sorun ya vendor ya da modem ile alâkalı,ama yaygın bir problem.
Mi5X/Mi A1
Mi 6X/Mi A2 modellerinde rom geçişlerinde bu tip sorunlar yaşanmazken
Mi A3'e Cc9e Vendoru
Cc9e'ye de A3 Vendoru flaşlayınca cihaz tamamen susuyor maalesef.
Çözseler ne olacak hocam insanlarin kim bilir neleri silindi gitti. Resim, dosya, belge...Aynen işte o konuyu en kısa sürede çözseler bari
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Bugün geçtiğimiz saatlerde Xiaomi Mi A3 için Global Kararlı İlk Yapı Android 11 güncellemesi verdi.
Ancak bu güncellemeyi yapan cihazların Anakartları donanımsal olarak zarar gördü ve kapanıp bir daha açılmadı.
Güncellemenin geri çekildiği söyleniyor,olur da güncelleme indirilmiş veya kuruluma hazırsa.
Bu sorunu yaşamak istemiyorsanız gelen güncellemeyi KESİNLİKLE YAPMAYIN!
Güncellemeyi yapıp da cihazı komple kapananlar için geçmiş olsun öncelikle,Yurt içi olan modeller garantiye gönderebilir anakart değişecek,
Maalesef ufi,box ya da yetkili hesap bu sorunu çözmüyor çünkü bu yazılım anakartınıza donanımsal olarak zarar veriyor ve kullanılamaz hale getiriyor.
Yurt dışı cihazlara da şuanlık bir çözüm yok cihaz parça oldu maalesef...
Gelen yeni bilgileri,garanti durumunu süreci bu konu altında tartışabilirsiniz,bu sorun başına gelen herkes için geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum...
Firmadan resmi bir açıklama henüz yok ancak,sosyal medyadan gelen tepkilere karşı Xiaomi ekibi hatasını kabul etti ve cihazlar ile ilgili onarımı sağlayacağını Küreselde belirtti.
2. Ye aldım 3. OlmayacakÇöpomi alırsak ah bu olur ah dolar...
Benim telefon(sdm 845) da güçlü işlemci var akıcı da oyun oynayamıyorum... Dikkat ettiyseniz 2. kere xioami cihazı alan yok ilkini aldıktan sonra diyeceklerim bu kadar Allah belasını versin çöpominin ya da fakirliğin mi desem bilemedim.
istemezler de senden bir şey rica eddeceğim. servis ile konuşursan eğer benim telefonum kaçak da ona da bakarlar mı acaba sorar mısın. ne kadar ücret alırlar benden? bana bu iyiliği yaparsan gerçekten çok sevinirimmalesef yükleyenlerden biriyim. ekran dondu kaldı kapattım açmadı bir daha. geçen yıl almıştım 1 yıllık telefon garantiye göndericem. umarım ücret istemezler.