Yardım Mi A2 şarj almıyor

oczipka

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
emre
Cihazım
yok
Konular
4
Merhaba,

Telefonumu sabah kalktığımda şarja soktum %15 ti şarj oluyor dedi ve şarjı git gide düştü en sonunda kapandı ve bir daha açılmadı.

Daha sonra teknik servise verdim telefonu bir cihaza bağladıklarını sorunun şarj soketinden olduğunu söylediler parçanın şu an toptancılar kapandığı için temini olmadığını söyleyip telefonu elime sıkıştırdılar. // SOKET DEĞİŞTİRİLDİ SORUN DEVAM EDİYOR

Eve geldiğimde telefonu tekrar şarja soktum ve açıldı ama şarj olmuyor telefon %0 da kalıyor.

Risk alıp kendim yapmak istiyorum sizce sorun batarya mı şarj soketinde mi ?
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:

hsnsfgl

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
Xiaomi Mi A2
Konular
0
A2 ve 6x lerde kronik sorun. Power ic yanında bir bobin patlıyor. Hızlı şarj adaptörleri buna neden oluyor.

Merhaba;
Aylardır benzer sorun yaşıyorum daha öncede benim yaşadığım soruna benzer sorunları farklı yerlerde de gördüm kimisinde sadece şarj sorunu varken kiminde bendekine benzer sorunlar yaşayanlarda var. Kimsede şu ana kadar nedeniyle alakalı bir açıklama getirmemiş, ilk sizden duydum sorunla alakalı bir aciklama.

Bende çok yavaş şarj olma sorunu var hatta telefon kapalıyken bazen hiç sarj almıyor. Orijinal şarj cihazı ve kablosuyla telefon kapalıyken şarj ettigimde geceden sabaha dolarsa oda anca doluyor, telefon açıkken de yine 300 Mah gibi bir değerle ama nispeten daha hızlı şarj ediyor. Elimde spigen şarj cihazi var ne hikmetse o şarj cihazı bu aralar telefonu hızlı şarj modunda şarj ediyor. Ailede 4 veya 5 adet Xiaomi şarj cihazı var hepside aynı şekilde çok yavaş şarj ediyor yani sarj cihazlarında bir sorun yok ne varsa telefonda.

Ek olarak iki sorun daha var;
Birincisi telefona otg yoluyla USB disk ve HDD bagladigimda cihazları görmüyor sadece şarj modunda kalıyor ayarlardan değiştirmeye kalksamda nafile. Yine bilgisayara bagladigimda veri okuma moduna geçmiyor sadece şarj modunda kalıyor.
İkinci sorunsa telefona kablolu hangi kulaklığı takarsam takayım tek taraftan ses geliyor diğerinden ise sadece cızırtılı bir ses geliyor.

Bu sorunlar yine bahsettiğiniz bobinlemi alakalıdir veya bendeki sorun soket sorunumu.

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Merhaba;
Aylardır benzer sorun yaşıyorum daha öncede benim yaşadığım soruna benzer sorunları farklı yerlerde de gördüm kimisinde sadece şarj sorunu varken kiminde bendekine benzer sorunlar yaşayanlarda var. Kimsede şu ana kadar nedeniyle alakalı bir açıklama getirmemiş, ilk sizden duydum sorunla alakalı bir aciklama.

Bende çok yavaş şarj olma sorunu var hatta telefon kapalıyken bazen hiç sarj almıyor. Orijinal şarj cihazı ve kablosuyla telefon kapalıyken şarj ettigimde geceden sabaha dolarsa oda anca doluyor, telefon açıkken de yine 300 Mah gibi bir değerle ama nispeten daha hızlı şarj ediyor. Elimde spigen şarj cihazi var ne hikmetse o şarj cihazı bu aralar telefonu hızlı şarj modunda şarj ediyor. Ailede 4 veya 5 adet Xiaomi şarj cihazı var hepside aynı şekilde çok yavaş şarj ediyor yani sarj cihazlarında bir sorun yok ne varsa telefonda.

Ek olarak iki sorun daha var;
Birincisi telefona otg yoluyla USB disk ve HDD bagladigimda cihazları görmüyor sadece şarj modunda kalıyor ayarlardan değiştirmeye kalksamda nafile. Yine bilgisayara bagladigimda veri okuma moduna geçmiyor sadece şarj modunda kalıyor.
İkinci sorunsa telefona kablolu hangi kulaklığı takarsam takayım tek taraftan ses geliyor diğerinden ise sadece cızırtılı bir ses geliyor.

Bu sorunlar yine bahsettiğiniz bobinlemi alakalıdir veya bendeki sorun soket sorunumu.
Sizin sorun büyük ihtimalle soketten kaynaklı hocam. Bobin kaynaklı sorunlarda telefon hiç şarj almıyor hocam.

Oyla:

hsnsfgl

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
Xiaomi Mi A2
Konular
0
Teşekkür ederim. Mi a2'de soket ve anakartla alakalı kronik sorun varmı. Eşimde de Mi a2 var ve onda da kulaklık hariç aynı sorunlar var. Ve bir çok yerde yavaş şarj oluyor veya otg özelliği çalışmıyor diye gördüm.

Hatta yabancı kaynaklı bir forumda tam hatırlamıyorum ama bu sorun belli seride üretilen anakart veya chiplerde var yazıyordu ama şimdi bulamıyorum tamda neyden bahsedildiğini anlamadım.

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Teşekkür ederim. Mi a2'de soket ve anakartla alakalı kronik sorun varmı. Eşimde de Mi a2 var ve onda da kulaklık hariç aynı sorunlar var. Ve bir çok yerde yavaş şarj oluyor veya otg özelliği çalışmıyor diye gördüm.

Hatta yabancı kaynaklı bir forumda tam hatırlamıyorum ama bu sorun belli seride üretilen anakart veya chiplerde var yazıyordu ama şimdi bulamıyorum tamda neyden bahsedildiğini anlamadım.
6x ve A2 aynı donanım üzerine inşa edilmiş (neredeyse) aynı 2 cihaz. Söz ettiğimiz şarj almama bobin patlama sorunu hızlı şarj adaptörlerinin verdiği voltajı devrenin kaldıramaması sonunucunda doğuyor. 1. Revizyonda (bu sorunun gözlemlendiği) alt boardda bulunuyor voltaj koruması. Pek sağlıklı olmadığından 2. Revizyonda bu sorunu gözlemlemiş olmalılar ki anakarta taşımışlar, alt boarddaki yeri boşalmış.

Oyla:

turknet33

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
burhan
Cihazım
7100
Konular
6
Patlayan bobinin değiştirilmesi gerekli ve bir daha hızlı şarj adaptörü kullanılmamalı. 5v 2a düz adaptör ile şarj edilmeli.
Ben orjinal kendi adaptörü ve kablosunu kullanıyorum kutudan çıkanı kablonun 1 tarafı amperi düşük çekiyor ışık yanıyor ama şarj oluyor demiyor kapalıyken açıpaçıp kapatıyor açıkken sabaha kadar zar zor doluyor ve pc görmüyor diğer tarafı takınca normal şarj oluyor fastbootra 2 tarafta PC görüyor daha öncede öle oldu şarjı bitirip fulledim düzeldi sanırım busefer ya piriz yada kernel bozdu kermel attım olmadı geri sildim o arada pcye bağladım eskı kernelı atıp kullandım akşama şarj almadı ama ışık yanıyor tekınde diğer tarafı sorunsuz 5 kablo denedim aynı

Oyla:
Üst Alt