Rom Mi 9T Pro BLİSS v12.12 Aosp Rom (VİDEO)

• Konbuyu başlatan Stoya
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 413
  • Görüntüleme 34K

bayfat

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Mi9t pro
Konular
0
12.5 çıktığında bliss çoktan vardı, boşuna yüklemeyin onu...
Stoya hocam bi şansımı deneyim dedim yükledim, eu 12.5 beta (21.1.14 son sürüm) ara yüz çok akıcı güzel ama benim için hayal kırıklığı. Benim telefonun ekranı değişmişti, parmak izine girince bu sürümde ve miui 12 sürümlerinde telefon restart oluyor. V10... ve V11.. global sürümlerde parmak izini ayarlayabiliyorum, iki üç denemede açıyor cihazı.. belki düzelmiştir ümidiyle yüklemiştim miui 12,5 ama olmadı... şimdi tekrar bliss e geçiyorum. zaten diğer romlarda çok kalamıyorum bliss e çok alıştım, ekran donmalarından dolayı sıkıntı yaşıyorum... şimdi vendor 12.01 le denicem. hatta Uninvited hocamın dediği notkernel de yükleyip denicem.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

be
Stoya hocam bi şansımı deneyim dedim yükledim, eu 12.5 beta (21.1.14 son sürüm) ara yüz çok akıcı güzel ama benim için hayal kırıklığı. Benim telefonun ekranı değişmişti, parmak izine girince bu sürümde ve miui 12 sürümlerinde telefon restart oluyor. V10... ve V11.. global sürümlerde parmak izini ayarlayabiliyorum, iki üç denemede açıyor cihazı.. belki düzelmiştir ümidiyle yüklemiştim miui 12,5 ama olmadı... şimdi tekrar bliss e geçiyorum. zaten diğer romlarda çok kalamıyorum bliss e çok alıştım, ekran donmalarından dolayı sıkıntı yaşıyorum... şimdi vendor 12.01 le denicem. hatta Uninvited hocamın dediği notkernel de yükleyip denicem.
Belki de ekran donmalarının nedeni de cihazın ekranının değişmesi olabilir, çünkü bi kaç kişi yaşamış bu sıkıntıyı sadece...

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104

be

Belki de ekran donmalarının nedeni de cihazın ekranının değişmesi olabilir, çünkü bi kaç kişi yaşamış bu sıkıntıyı sadece...

Olabilir,deneyip sonucu yazarsınız...

bayfat

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Mi9t pro
Konular
0
Rica ederim hocam, format data yapmanıza gerek yoktu. Küçük bir bilgilendirme geçeyim.

>> Özellikle AOSP Romlarda hemen hemen tüm ses modüllerinin Dolby | Viper | JamesDSP | DTS HeadphoneX vs Stok Perf Kernel ile uyum problemi var. Otomatik ekran parlaklığı ve WiFi çalışmamasına neden olabiliyorlar. Sorunu kullandığımız roma uygun olan özel Kernel yükleyerek çözebiliriz veya modülü kaldırabiliriz.
Uninvited hocam bi şey sorcam cahilliğime verin lütfen, ben böyle sürekli rom falan değiştiriyorum, twrp, orange fox yüklüyorum, bi şey oluyor vbmeta ile kurtarıyorum, magisk le root atıyorum vs.. şimdi de bliss te ses modülü için kernel flashlayacağım...
Sorum şu ki; telefonla yaptığım tüm bu işlemlere rağmen, miflash ile fastboot global rom kurduğumuzda her şey ilk telefona dokunulmamış hali gibi mi oluyor?
Çok şükür şu ana kadar bi çok rom değiştirdim twrp ile ya da miflash ile ne şebeke ne de imei sorunu yaşamadım. her engeli daha önce sizlerin açıklayıcı yorumlarıyla aştım.
Bu işlerden hiç anlamazken cihazın parmak izi çalışmıyor diye (miui 12 de restart yapıyodu) bi tamirciye sensörünü çıkarttırdım 30 tl ye. Çok ilgilendi sağolsun diye de 50 tl verdim. cihazı aldım işyerine geçtim baktım şebeke yok, adama dedim şebeke gitmiş ben bişey yapmadım yazılımdandır dedi. yazılım at o zaman dedim arkadaş 170 tl ye yapıyor dedi... gerisini hiç anlatmayayım...
Cihazdan fabrika ayarlarına dönmediğim, miflashtan da all clean and lock yapmadığım sürece rahat rahat twrp den flashlama yapabilir miyim...

Olabilir,deneyip sonucu yazarsınız...
tabii ki... Hocam sen Orange Fox u daha çok seviyorsun diye az buçuk öğrendiğim klasik twrp den orange a geçtim iki gündür bunu kullanıyorum. Üstadın iiznden gideyim diye:)..
ilerde herhangi bir sıkıntı yaşamamam adına orange den bana bi yedek aldırabilir misin hocam... şunların yedeğini al dursun de yapayım...

Son düzenleme:

bayfat

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Mi9t pro
Konular
0
Stoya hocam, kullandığım orange sürümünde "unmount Sytem before installing a ZIP" seçeneği işaretli duruyor. 3. bir seçenek olarak, senin videoda ki gibi ilk iki seçeneği kaldırdım ama bu böyle mi kalacak?

Lorddincer

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Dincer
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
2
Hocam özelden dönüş yapıyorum, konuda karışıklık olmasın.
İyi akşamlar Unlnvited hocam aynı sorun bendede var
Farklı farklı gasplar la deneme yapmama rağmen play store bir türlü yüklenmedi
Hesap ekleme kısımdan Google hesabı ekleyemedim
Eksk yaptığım birşey yok
Stoya hocamın anlatımını aynı şekilde uyguluyorum videoda nasıl yapıldıysa aynı şekilde uyguladım fakat play store yok
Ana ekranda veya uygulama kasasında göremedim

menelan

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
menelan
Cihazım
9T Pro
Konular
6
Bu romu bir ayı geçkin süredir kullanıyorum. Eksik, düzgün çalışmadığı durumlar oluyor. Başlangıçta GAPPS yüklemeye çalışırken sorun yaşamıştım ki sonradan onu hallettim. Tam ekran modunda kullanıyorum ancak işlevsel değil ve uygulamalar arası geçişte sorun çıkarıyor. Otomatik parlaklık konusunda sorunları var ortamdaki ışık miktarı değişmediği halde saçma şekilde sürekli parlaklık değişiyor. Tema yüklemek istedim, ancak her ne yapılmışsa hiçbir şekilde yükletmedi. Bunlar aklımda kalan sıkıntılı yanları. Peki, iyi yanları yok mu? Elbette var. Her şeyden önce, rom çok hızlı ve seri çalışıyor. Özelleştirme seçenekleri gayet güzel, alternatifler iyi. Sonuç olarak kurmaya ve kullanmaya değer mi? Bence değmez. Çünkü çok daha iyi romlar kullandım. Genelde en az 3 ay kullanırım kurduğum romu ancak bu rom için beklemeyeceğim. Şuan arayıştayım, yeni rom bakıyorum :)

UnlnViTeD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sbr
Cihazım
Raphael
Konular
20
Uninvited hocam bi şey sorcam cahilliğime verin lütfen, ben böyle sürekli rom falan değiştiriyorum, twrp, orange fox yüklüyorum, bi şey oluyor vbmeta ile kurtarıyorum, magisk le root atıyorum vs.. şimdi de bliss te ses modülü için kernel flashlayacağım...
Sorum şu ki; telefonla yaptığım tüm bu işlemlere rağmen, miflash ile fastboot global rom kurduğumuzda her şey ilk telefona dokunulmamış hali gibi mi oluyor?
Çok şükür şu ana kadar bi çok rom değiştirdim twrp ile ya da miflash ile ne şebeke ne de imei sorunu yaşamadım. her engeli daha önce sizlerin açıklayıcı yorumlarıyla aştım.
Bu işlerden hiç anlamazken cihazın parmak izi çalışmıyor diye (miui 12 de restart yapıyodu) bi tamirciye sensörünü çıkarttırdım 30 tl ye. Çok ilgilendi sağolsun diye de 50 tl verdim. cihazı aldım işyerine geçtim baktım şebeke yok, adama dedim şebeke gitmiş ben bişey yapmadım yazılımdandır dedi. yazılım at o zaman dedim arkadaş 170 tl ye yapıyor dedi... gerisini hiç anlatmayayım...
Cihazdan fabrika ayarlarına dönmediğim, miflashtan da all clean and lock yapmadığım sürece rahat rahat twrp den flashlama yapabilir miyim...

tabii ki... Hocam sen Orange Fox u daha çok seviyorsun diye az buçuk öğrendiğim klasik twrp den orange a geçtim iki gündür bunu kullanıyorum. Üstadın iiznden gideyim diye:)..
ilerde herhangi bir sıkıntı yaşamamam adına orange den bana bi yedek aldırabilir misin hocam... şunların yedeğini al dursun de yapayım...
Hocam Mi Flash ile hangi romu flaşlarsanız ona döner. Kernel, Magisk, TWRP, Orange Fox gider. Dediğiniz gibi ilk hali gibi olur. Sadece Mi Flash ile işlem yaparken Clean All seçeneğinin işaretli olmasına dikkat etmek lazım. Bootloader kilidinin kapatmamak adına Stoya hocamızın bir anlatımı vardı o şekilde de yükleme yapabiliriz.
Rehber - BootLoader (BL) kapatmadan CMD Komutu ile Orijinal Rom Yükleme (Video)

Hocam Orange Fox, TWRP nin daha gelişmiş özelleştirilmiş hali. Raphael için hemen hemen bütün geliştiriciler öneriyor. Her ihtimale karşı EFS yedeğini almanızı, farklı ortamlarda(mail, PC, ...disk vs) saklamanızı öneririm. Yedek alma ile ilgili aşağıdaki rehber bütün sorularınıza yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
Rehber - TWRP Yedekle/Backup Seçenekleri Kullanımı (Görsel Ekli)

İyi akşamlar Unlnvited hocam aynı sorun bendede var
Farklı farklı gasplar la deneme yapmama rağmen play store bir türlü yüklenmedi
Hesap ekleme kısımdan Google hesabı ekleyemedim
Eksk yaptığım birşey yok
Stoya hocamın anlatımını aynı şekilde uyguluyorum videoda nasıl yapıldıysa aynı şekilde uyguladım fakat play store yok
Ana ekranda veya uygulama kasasında göremedim
Hocam GApps yükleme ile ilgili bir problem yaşamış olmalısınız. Hatalı paket indirmiş olabilirsiniz. Aşağıdaki GApps paketini deneyebilir misiniz?

Lorddincer

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Dincer
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
2
Hocam Mi Flash ile hangi romu flaşlarsanız ona döner. Kernel, Magisk, TWRP, Orange Fox gider. Dediğiniz gibi ilk hali gibi olur. Sadece Mi Flash ile işlem yaparken Clean All seçeneğinin işaretli olmasına dikkat etmek lazım. Bootloader kilidinin kapatmamak adına Stoya hocamızın bir anlatımı vardı o şekilde de yükleme yapabiliriz.

Hocam Orange Fox, TWRP nin daha gelişmiş özelleştirilmiş hali. Raphael için hemen hemen bütün geliştiriciler öneriyor. Her ihtimale karşı EFS yedeğini almanızı, farklı ortamlarda(mail, PC, ...disk vs) saklamanızı öneririm. Yedek alma ile ilgili aşağıdaki rehber bütün sorularınıza yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

Hocam GApps yükleme ile ilgili bir problem yaşamış olmalısınız. Hatalı paket indirmiş olabilirsiniz. Aşağıdaki GApps paketini deneyebilir misiniz?
Cevap için teşekkürler hocam
tekrardan sizin vermiş oldugunuz Gapps paketini deneyeceğim sonucu yazarım

Lorddincer

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Dincer
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
2

Teşekkürler hocam
Hocam bu arada eğer önceki GApps paketlerinin kalıntısı varsa temiz kurulum yapmanız gerekebilir.
format yaptım hocam temiz kurulum teşekkürler play story kuruldu.
yanlıs yaptığım işlemi bulmak için soruyorum indirmiş olduğum Gapps lar
open_gapps-arm64-10.0-pico-20210115.zip
open_gapps-arm64-10.0-stock-20210114

bunlar nenden olmadı

Üst Alt