Yardım Mi 9T Dokunmatik kendi kendine dokunuyor

thewiott61

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
Mi 9T
Konular
7
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
10.3.11
Telefon Modeli
mi 9t
Bootloader Kilidi
Kapalı
Kırılmaz cam takılıdır ama tam ekran değildir kılıfıda takılıdır. Ekran kendi kendine dokunuyor ama ben ekrana dokundum zaman, Örnek ; Elimi ekranda gezdiriyorum gezdirdiğim sırada sürekli kesiliyor yada farklı yerlere dokunuyor bu sorun her zaman olmuyo ara sıra oluyor daha demin denemelerime göre emin olmamakla birlikte telefonda bulunan bir sensör tarafından dokunduğunu düşünüyorum telefonu masada farklı yöne hareket ettiriyorum kesme azalıyor telefonu 45 derece kaldırıyorum yada elime alıyorum kesilme sorunu gidiyor. Acaba sorun tam olarak nedir arkadaşlar servise göndermek istemiyorum 1 ay bekleyecek zamanım yok. Telefon 1 haftalık.

undisg

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Xiaomi mi 9t
Konular
5
Arkadaşlar aynı sorun daha 2 haftalık cihazımda vardı. Kutudan çıktığından beri öyleydi. Kvk servisinde şuanda. Sonuç ne olur bilgilendirme yapacağım. Bununla ilgili konu açtım. Sorun kesinlikle yazılımsal vs değil. Sorun donanımsal. Cihazda kronik bir sorun. Benim açtığım konu. Yardım - Xiaomi Mi 9t Dokunmatiğin Kendi Kendine Dokunması.

Oyla:

furkanavshar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Wk Dk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Mühendis
Konular
3
Abim telefonu yaşlı gibi kullananlardan. Güncellemelerle işi olmaz. Onun mi 9t sine 22 ekimde geldi
Kırılmaz cam takılıdır ama tam ekran değildir kılıfıda takılıdır. Ekran kendi kendine dokunuyor ama ben ekrana dokundum zaman, Örnek ; Elimi ekranda gezdiriyorum gezdirdiğim sırada sürekli kesiliyor yada farklı yerlere dokunuyor bu sorun her zaman olmuyo ara sıra oluyor daha demin denemelerime göre emin olmamakla birlikte telefonda bulunan bir sensör tarafından dokunduğunu düşünüyorum telefonu masada farklı yöne hareket ettiriyorum kesme azalıyor telefonu 45 derece kaldırıyorum yada elime alıyorum kesilme sorunu gidiyor. Acaba sorun tam olarak nedir arkadaşlar servise göndermek istemiyorum 1 ay bekleyecek zamanım yok. Telefon 1 haftalık.
Bendede dokunmatik kendi kendine basıyor mesela YouTube izlerken geri sarıyor videoyu bazense baska videolara giriyor. Üst menü bazen algılıyor bazen algılamıyor. Biray kullandıktan sonra basima geldi birden
inanmıyorum ya mi 9 SE de bu problemle karşılaştım ve araştırmalarım sonucu kronik bir problem olduğunu öğrendim sorunun adıda ghost touch... ne yaptıysam düzelmedi sonra bir kaç yere sordum ekranın değişmesi gerekiyor dediler onun fiyatı da yaklaşık 800-900 tl idi o zaman bende komple telefonu değiştirdim mi 9t aldım. İnşallah bunda da kronik değildir sorun.

sorun tam olarak bu videodaki gibi değil mi?

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Aynı sorunlar bende de var 11 e yükselttikten sonra oldu. Çözümü bulabildin mi
Arkadaşlar aynı sorun daha 2 haftalık cihazımda vardı. Kutudan çıktığından beri öyleydi. Kvk servisinde şuanda. Sonuç ne olur bilgilendirme yapacağım. Bununla ilgili konu açtım. Sorun kesinlikle yazılımsal vs değil. Sorun donanımsal. Cihazda kronik bir sorun. Benim açtığım konu. Yardım - Xiaomi Mi 9t Dokunmatiğin Kendi Kendine Dokunması.

Vereceğim tavsiye komik gelebilir fakat yapmanız sorunu çözebilir:

Telefonun ekranını ve arkasını yün bir kazağa veya halıya sürtün. Çözüm olana kadar deneyin.

Oyla:

anemoS34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi Mi 9SE
Konular
17

Telefonun ekranını ve arkasını yün bir kazağa veya halıya sürtün. Çözüm olana kadar deneyin.

manyetolu çakmağın manyetosuyla telefonun çerçevesine ve ekranına elektrik vererekte çözülüyor ama bunlar kalıcı çözüm değil en fazla 1 gün sonra yine eski haline dönüyor ben bütün çözüm yollarını denemiştim başıma geldiğinde ama kalıcı olarak çözemedim maalesef...

Oyla:

undisg

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Xiaomi mi 9t
Konular
5

Garantisiz cihazlar için çeşitli yollar denenebilir. Fakat benim yaşadığım şekilde kutuyu açtığı gibi bu sorunla karşılaşan ve garantili cihaz sahibi arkadaşların böyle aksiyonlara girmesine hiç gerek yok. Zaman kaybetmeden ivedi bir şekilde servise göndermeliler. Çünkü problem donanımsal, ne yaparsanız yapın tekrarlayacaktır.

Oyla:

umtcnerdmr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T
Konular
2
Benim cihazda 2. aydan sonra bu sorun ortaya çıktı öncesinde yoktu. Bazen çok ısındığında yapıyor bırakıyorum kurcalamıyorum 5 dakika sonra düzeliyor. Bazen gün boyu yapmıyor. Çok cebimde durduğu zaman cebimden çıkardıktan en fazla 2-3 dakika sonra kendine geliyor. Öyle gün boyu bu sorun yok ama gene de çözüm arayışındayım.

Oyla:

ahmetguvenir

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ahmet Güveni
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
0
Garantisiz cihazlar için çeşitli yollar denenebilir. Fakat benim yaşadığım şekilde kutuyu açtığı gibi bu sorunla karşılaşan ve garantili cihaz sahibi arkadaşların böyle aksiyonlara girmesine hiç gerek yok. Zaman kaybetmeden ivedi bir şekilde servise göndermeliler. Çünkü problem donanımsal, ne yaparsanız yapın tekrarlayacaktır.
Bu sorundan 2 def garantiye gönderdim cihazı ikisinde de problem yok deyip geri gönderildiler .ekran jelatinimi çıkarıp test etmişler yerine de tam oturtmamışlar altı toz içindeydi ekranın .gelince ben jelatini söktüm sorun jelatin kaynaklı gibi geldi ama jelatini çıkarınca da yaptı 1 defa . Bekliyorum bakalım bir daha yapacak mı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sorun çözüldğ mü

Oyla:

DiKMeN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gürcan
Cihazım
Mi 9T
Konular
2
Okudum yazılanları da önerilmeyeni önereyim, kırılmaz cam veya filmi takılıysa bunu çıkartmayı ve ek olarak kılıfınız cama doğru uzanan bir kılıf ise bir süre kılıfsız denemenizi önerebilirim. Aynı sorun mu bilmiyorum ama Mi5s plus cihazda benzeri bir sorunum vardı koruma camından kaynaklanmıştı. Toz falan filan giriyor camın içine birşey oluyor.

Oyla:

ahmetguvenir

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ahmet Güveni
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
0
Okudum yazılanları da önerilmeyeni önereyim, kırılmaz cam veya filmi takılıysa bunu çıkartmayı ve ek olarak kılıfınız cama doğru uzanan bir kılıf ise bir süre kılıfsız denemenizi önerebilirim. Aynı sorun mu bilmiyorum ama Mi5s plus cihazda benzeri bir sorunum vardı koruma camından kaynaklanmıştı. Toz falan filan giriyor camın içine birşey oluyor.
Kılıftan olabilir. Kılıfı çıkardım şimdi uzun süredir yapmıyor. Ben jelatinden zannettim jelatini değiştirdim( daha önce nano vardı şimdi cam sanki cam daha iyi gibi) gene yaptı. Ben de senin yazını okuyunca kılıfı çıkardım sorun ortadan kalktı gibi. Kutudan çıkan kılıfı kullanıyordum. Şeffa kullanacağım bakalım nasıl olacak

Oyla:

umtcnerdmr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T
Konular
2
Kılıftan olabilir. Kılıfı çıkardım şimdi uzun süredir yapmıyor. Ben jelatinden zannettim jelatini değiştirdim( daha önce nano vardı şimdi cam sanki cam daha iyi gibi) gene yaptı. Ben de senin yazını okuyunca kılıfı çıkardım sorun ortadan kalktı gibi. Kutudan çıkan kılıfı kullanıyordum. Şeffa kullanacağım bakalım nasıl olacak
Hocam sorun devam ediyor mu ? Ben kılıfı çıkardım fakat halen yapmakta. Ekran koruyucu kullanmıyorum.

Oyla:

ahmetguvenir

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ahmet Güveni
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
0
Hocam sorun devam ediyor mu ? Ben kılıfı çıkardım fakat halen yapmakta. Ekran koruyucu kullanmıyorum.
Kılıfı çıkarınca azalıyor gibi geldi bana. Uzun süre kılıfsız kullanmadım malum cihaz cam güvenemiyorum. Sen kılıfsız ve ekran koruyucusuz kullnıyorusn yine de yapıyor mu

Oyla:
Üst Alt