Çözüldü Mi 9t 128gb MIUI güncelleme sorunu

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Merhaba konuyu baştan sona okudum, cihazım Mi9 t 128 gb global, cihazım imei repair işlemli bu son güncellemeyi ota üzerinden kurmak istedim (Kararlı 11.0.5.0) dosyayı indirdi kurma aşamasında %20 de kaldı twrp ekranına attı fakat twrp de açılmadı yüklemeye çalışırken en son telefon tekrar açıldı ve sürüm eski olandı (11.0.3.0), twrp açtığımda stock recovery olduğunu gördüm tekrar twrp yüklemek istedim forumda okuyarak yapmak isterken twrp de sorun çıktı ve en son cihaz brick oldu bunun üzerine mi flash ile Global 11.0.5.0 fastboot sürümü flasladım daha sonra twrp kurdum ve en son olarak magisk kurdum şu an hiç bir sorun kalmadı bunları forum sayesinde yaptım ve gerçekten çok faydalı bir forum ilgililere teşekkür ederim.
Şimdi sormak istediğim şey bir dahaki güncelleme geldiğinde ota üzerinden yapmak istediğimde aynı şeylerle karşılaşacakmıyım, yoksa hiç uğraşmadan yeni güncellemeleri twrp üzerindenmi yapmalıyım cevaplar için teşekkür ederim.

Twrp varsa OTA güncellemesi olmaz/yapamazsınız....

Recovery rom dosyasını (2.2GB olur genelde) indirip linkte anlatılan yöntem ile kurabilirsiniz. Rom kurulumu bittiğinde twrp den cikmadan ana ekrana gelip magisk (root) yükleyin ki twrp silinmesin....

Duayen

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alper
Cihazım
Mi 9t
Konular
1
Twrp varsa OTA güncellemesi olmaz/yapamazsınız....

Recovery rom dosyasını (2.2GB olur genelde) indirip linkte anlatılan yöntem ile kurabilirsiniz. Rom kurulumu bittiğinde twrp den cikmadan ana ekrana gelip magisk (root) yükleyin ki twrp silinmesin....

Anladım hocam son bir sorum olacak, peki magiski kaldırsam twrp silinip stock recovery gelecek, bu şekilde yinemi otadan güncelleme sorunu olur? İmei repair işlemi olduğu için yanıtlar için teşekkür ederim.

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Anladım hocam son bir sorum olacak, peki magiski kaldırsam twrp silinip stock recovery gelecek, bu şekilde yinemi otadan güncelleme sorunu olur? İmei repair işlemi olduğu için yanıtlar için teşekkür ederim.

Aynı mevcut romu twrp'den wipe yapmadan yükleyin ve işlem bitimi reboot-recovery deyin açıldığında twrp silinir.

Bundan sonra gelecek ota güncellemesini yükleyebilirsiniz ama cihaz üzerinden asla reset atmayın,IMEI silinir....

Vedatcaka

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Vedat çaka
Cihazım
Mi 9t
Konular
0
Hocam cihazınızda Global resmi rom yüklü ama satıcı sanırım kaza ile IMEI numaranız silinmesin diye cihazınıza TWRP recovery yükleyip vermiş anladığım kadarı ile.TWRP kurulu cihazlarda güncelleme işlemi biraz farklı oluyor.

Verilerinizi yedekleyin.

Cihazınızın rom dosyasını aşağıdaki bulunan linkten cihazın hafızasına indiriyorsunuz.

2. verdiğim dosyayıda indirin

Cihazı kapatın.Ses açma ve güç tuşuna aynı anda basın, Mi logosu gelince parmaklarınızı bırakın.

TWRP Recovery menüsü açılacaktır.Buradan Install sekmesine gelip indirdiğiniz rom dosyasını göstererek romun yüklenmesini sağlayın.

İşlem bittiğinde cihazı yeniden başlatmayın indirdiğiniz Magisk dosyasını da aynı çekilde install menüsünden göstererek yükleyin.( TWRP silinmemesi için yapılan bir işlemdir)mu.

Sonra Reboot diyerek menüden cihazınızı açabilirsiniz.
Hocam benimki mi 9t bir türlü buradançıkamıyorum

Hocam cihazınızda Global resmi rom yüklü ama satıcı sanırım kaza ile IMEI numaranız silinmesin diye cihazınıza TWRP recovery yükleyip vermiş anladığım kadarı ile.TWRP kurulu cihazlarda güncelleme işlemi biraz farklı oluyor.

Verilerinizi yedekleyin.

Cihazınızın rom dosyasını aşağıdaki bulunan linkten cihazın hafızasına indiriyorsunuz.

2. verdiğim dosyayıda indirin

Cihazı kapatın.Ses açma ve güç tuşuna aynı anda basın, Mi logosu gelince parmaklarınızı bırakın.

TWRP Recovery menüsü açılacaktır.Buradan Install sekmesine gelip indirdiğiniz rom dosyasını göstererek romun yüklenmesini sağlayın.

İşlem bittiğinde cihazı yeniden başlatmayın indirdiğiniz Magisk dosyasını da aynı çekilde install menüsünden göstererek yükleyin.( TWRP silinmemesi için yapılan bir işlemdir)

Sonra Reboot diyerek menüden cihazınızı açabilirsiniz.

Maiwen

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Faruk gençer
Cihazım
Mi 9
Konular
1
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Güncellemeden sonra bu ekranda kaldı ne yapabilirim

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Güncellemeden sonra bu ekranda kaldı ne yapabilirim

Frtcn

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Frt
Cihazım
Miu 9t
Konular
0
Evet hocam EU rom güncellemesi de aynı şekilde sadece farkı magşsk dosyası flashlamaya gerek yok.

Tüm detaylar için aşağıdaki linki incelemenizi tavsiye ederim.

İpucu - Mi 9T-Mi9T Pro/Redmi K20-K20 Pro Hakkında -Sıkça Sorulan Sorular - Önemli İpuçları ve Çeşitli Rehberler
Hocam arkadaşların yaşadığı sıkıntıları şuanda yaşıyorum yapılması gerekenleri soylemsnz sizin dedgnz miu 10 değilde 12 ye döndürcm tlfnm fastboot kaldı yaptrdn fakat miu 10 dan başka yapamyrz dedi adam 12 atarsn sorun olurmu

Üst Alt