Soru Mi 9 SE Portre Modu

Maksim Gorki

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Steinbeck
Cihazım
Xiaomi Mi 9
Konular
47
Merhaba arkadaşlar. Mi 9 SE kullanıyorum, Global ROM. Cihazda portre moduyla fotoğraf çekince çektiğim fotoğraflar başarılı olmuyor, yani flurladığı kısımları eksik bırakıyor. Kardeşimde Mi 6 var, onun portre modu çok iyi, hiç es vermiyor fotoğrafta. Gayet kaliteli bir flurlama yapıyor. Mi 9 SE’nin portre modu çok zayıf, yoksa sadece bende mi böyle bu durum?

Maksim Gorki

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Steinbeck
Cihazım
Xiaomi Mi 9
Konular
47
Hay ağzına
kamerayı portre moduna aldığınızda 2x zoom yapıyor otomatik olarak sol üst köşede tam vücut modu var onu aktif ettiğinizde zoom u kapatıyor ve kalite artıyor bence deneyin denemediyseniz
Hay ağzına sağlık hocam.

Oyla:

Maksim Gorki

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Steinbeck
Cihazım
Xiaomi Mi 9
Konular
47
sorun çözüldüyse ne mutlu bana :)
Deneyip geliyorum hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu normal portre modu:

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Bu da tam vücut modu:

Ekli dosyalar

• IMG_20190619_153727.jpg
    IMG_20190619_153727.jpg
    702,6 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:
Oyla:

serhankocak

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
serhan
Cihazım
mi note 10 lite
Meslek
bilgi işlem
Konular
35
bence portre modunda bir sıkıntı yok iki resimde iyi görünüyor

Oyla:

serhankocak

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
serhan
Cihazım
mi note 10 lite
Meslek
bilgi işlem
Konular
35
Her zaman öyle olmuyor işte hocam.
tavsiyem bozuk resim çektiğinde tam vücut modunu kullanarak deneyin bende de bazı resimlerde bozulmalar oluyordu artık ben hep tam vücut modunu kullanıyorum bir sorun olmadı

Oyla:

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Deneyip geliyorum hocam.

Bu normal portre modu:

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Bu da tam vücut modu:
Ben fotoğrafın kismen yanlis cekildigini dusunuyorum. Kitap yakin kalir. Doğal olarak ayni makro cekim yaparken arka planin bulanik olmasi gibi bi durum olabilir burda. Yani aslinda portre modundan once aradaki mesafeler den dolayi istemesenizde o arka kisim bulanik oldu.

Araya mesafe koyarak cekim deneyin birde. Arka planda 4_5 metre lik bi yer seçmeyi deneyin nasıl olacak sonuç. Birde duz kare obje yerine daha kivrimli sekilli birsey varsa o daha iyi olur

Anlatmak istediğim bu. Bu foto normal modda cekildi arkaplan cok uzak oldugu icin ztn portre gibi çekiyor. Portre modunun amaci biraz daha zor olani basarmasidir o yuzden biraz zorlayin. Mesela bu farenin kablosu cok ince kalir uzaktan portre icin ama bi detaydir buda. Buna benzer detayli bi obje ile denemek lazim

Ekli dosyalar

• IMG_20190619_160600.jpg
    IMG_20190619_160600.jpg
    650,7 KB · Görüntüleme: 58
Oyla:

Maksim Gorki

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Steinbeck
Cihazım
Xiaomi Mi 9
Konular
47
Ben fotoğrafın kismen yanlis cekildigini dusunuyorum. Kitap yakin kalir. Doğal olarak ayni makro cekim yaparken arka planin bulanik olmasi gibi bi durum olabilir burda. Yani aslinda portre modundan once aradaki mesafeler den dolayi istemesenizde o arka kisim bulanik oldu.

Araya mesafe koyarak cekim deneyin birde. Arka planda 4_5 metre lik bi yer seçmeyi deneyin nasıl olacak sonuç. Birde duz kare obje yerine daha kivrimli sekilli birsey varsa o daha iyi olur

Anlatmak istediğim bu. Bu foto normal modda cekildi arkaplan cok uzak oldugu icin ztn portre gibi çekiyor. Portre modunun amaci biraz daha zor olani basarmasidir o yuzden biraz zorlayin. Mesela bu farenin kablosu cok ince kalir uzaktan portre icin ama bi detaydir buda. Buna benzer detayli bi obje ile denemek lazim
Aynen katılıyorum, çünkü zaten odak noktası tek bir yer. Bunun için özellikle portre modunun bir numarası yok.

Oyla:

akdrhmz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mİ 9 SE
Konular
28
hocam stabil sürümde portre modu daha performanslı çalışıyor, xiaomi.eu stabil sürüm kurmuştum portre modu odakladığınız yeri falan daha düzgün algılıyor ancak onda da şarj sorunu yaşadım şuan miroom beta kurdum yine portre modunda odaklama çok saçma.

Oyla:

Mhsnrohat

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rohat
Cihazım
Xiaomi mi 9 se
Konular
17
Merhaba arkadaşlar gerçekten bu fiyata bu telefon çok da iyi kamera ve pil ömrüne sahip değil büyük hayal kırıklığı oldu her zaman tercihim xiaomi ama bu gerçekten olmamış diyebilirim bende portre dediğin kadar kötü değil aslında örnek bırakıyorum

Hocam ama ilk kez olmuyor, ben tam anlamıyla bir portre fotoğraf çekemedim. Hep bir sorun oluyor, Mi 6’da yok böyle bir şey.
Aslında pekde sevdim denemez bu telefonu kamera ve pil ömrü beklentisi yıktı resmen ama herşeye rağmen xiaomi diyorum ön kamera dahi 3 kişi ye kadar portre çekebiliyorum arka kamera iyi portre veriyor ama kalite o kadar da iyi değil bence sizin telefonda büyük ihtimalle sorun var rom olsa gerek forumda bulabilirsin sorununuz düzelir inşallah böyle bir telefonla düzgün fotoğraf çekmemek çok sorun oluyordur

Oyla:
Üst Alt