Çözüldü Mİ 9 SE Miflash hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Holydao

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
yok
Telefon Modeli
mi 9 se
Bootloader Kilidi
Açık
İyi günler,
EU beta rom yüklü cihazıma mi room yükleme girişimim şu an için çok kötü sonuçlandı.
Öncelikle backup yaptım ancak yaptığım backup'ı geri yükleyemedim, cihaz mi ekranında kalıyor, bootloop oluyor.
İndirdiğim ROM'u (mi room 9.8.15) yüklemeyi denedim maalesef o da yüklenmedi, error 7 veriyordu.
Bunu çözmeye çalışırken telefonun sdcard kısmını da sildim sanırım, içinde anlamsız dosya isimleri görünmeye başladı, telefona dosya kopyalama yapamıyorum, içindeki yedeklemeyi ve romu göremiyorum. Yedeklemeyi bilgisayarıma da almıştım.
Miflash ileyükleme üzere .tgz uzantılı global rom indirdim ancak onda da "update crc list failed" diye bir hata alıyorum. crc list dosyası mevcut ancak hata devam ediyor.
Şu an çaresiz kaldım artık. Cihaz twrp ve fastboot modunda açılıyor, bunla ilgili problem yok. BL açık.

snbsbrk53

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
BS
Cihazım
Yok
Konular
20
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

64 bit 2016 sürümü ile denedim hocam, rom ismini değiştirip C içine aldım ama nafile...
USB OTG üzerinden yükleme nasıl oluyor acaba?
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

EU rom 9.8.15 indiriyorum, kurmayı deneyeceğim, belki rom dosyasında problem vardır.
O da olmazsa daha eski sürümü kurmayı deneyeceğim.
Bu arada TWRP ile aldığım yedeği bilgisayara attım, wipe sonrası silinmişti. Yeniden telefona atınca twrp üzerinden restore dediğimde bu backup dosyası görünmüyor. Sebebi ne olabilir?
twrp yukleme ekraninda depolama sec tiklayinca telefon hazifasi ve usb otg cikmasi lazim (telefondan telefona degisir mi bu ozellik bilmiyorum)
Sarj girisindan usb otg cevirici ile normal bir flash bellek takiyorsun rom u flash bellek uzerinden kuruyor.

Oyla:

Holydao

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
1
Günaydın,
TWRP üzerinden rom yükledim ve problem çözüldü.
IMEI'ler doğru şekilde duruyor.
Yardım eden herkese çok teşekkür ederim.
Son olarak, daha önce TWRP üzerinden aldığım backup dosyasını kurmak için ne yapmam gerekiyor? Telefon hafızasına atınca TWRP üzerinde restore diyince görünmüyor fakat dosya olarak görünüyor.

Oyla:

ynsyns

Mi9 SE (grus)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi9 SE
Konular
98
Günaydın,
TWRP üzerinden rom yükledim ve problem çözüldü.
IMEI'ler doğru şekilde duruyor.
Yardım eden herkese çok teşekkür ederim.
Son olarak, daha önce TWRP üzerinden aldığım backup dosyasını kurmak için ne yapmam gerekiyor? Telefon hafızasına atınca TWRP üzerinde restore diyince görünmüyor fakat dosya olarak görünüyor.
Hocam bence temizden kullan gözün aydın

Oyla:

Holydao

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
1
Miflash neden yemedi ben ordayım bende miflash ile rom kurabilirim ilerleyen zamanda
Temiz romla backup yapayım dedim, şimdi de error 255 veriyor, yedekleme yapmıyor.
Eski yedeği yüklemeyi denedim yine aynı error 255 hatasını verdi.

Son düzenleme:
Oyla:

alperozd

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Birinci Adım
Cihazım
Mi8
Konular
5
İyi günler,
EU beta rom yüklü cihazıma mi room yükleme girişimim şu an için çok kötü sonuçlandı.
Öncelikle backup yaptım ancak yaptığım backup'ı geri yükleyemedim, cihaz mi ekranında kalıyor, bootloop oluyor.
İndirdiğim ROM'u (mi room 9.8.15) yüklemeyi denedim maalesef o da yüklenmedi, error 7 veriyordu.
Bunu çözmeye çalışırken telefonun sdcard kısmını da sildim sanırım, içinde anlamsız dosya isimleri görünmeye başladı, telefona dosya kopyalama yapamıyorum, içindeki yedeklemeyi ve romu göremiyorum. Yedeklemeyi bilgisayarıma da almıştım.
Miflash ileyükleme üzere .tgz uzantılı global rom indirdim ancak onda da "update crc list failed" diye bir hata alıyorum. crc list dosyası mevcut ancak hata devam ediyor.
Şu an çaresiz kaldım artık. Cihaz twrp ve fastboot modunda açılıyor, bunla ilgili problem yok. BL açık.
Öncelikle birkaç bilgi vereyim:

Miui telefonunuzu şifrelemeye zorlar, romu bozarsanız da twrp açılışta şifreyi açmayı sormadan girer, bu nedenle de garip dosya isimleri görürsünüz, bunun sebebi onların şifreli olmasıdır. Dosyalar duruyor yani.

Çözüm için ise herhangi bir rom yükleyin, roma boot edin, ilk defa şifreyi girdikten sonra encryption key yenilenecek. Sonrasında ise twrp üzerinden tekrar erişebilirsiniz.

Error code 7 demeniz pek yeterli değil, recovery log paylaşmanız gerekmekte.

Cihaza cihaz şifreliyken dosya atmak isterseniz /data klasörünün içine atın, şifreleme sadece /data/data ve /data/emulated/0 klasörlerine yapılır. /data dizinine dosya kopyalamanızda bir sorun yok.

Temiz romla backup yapayım dedim, şimdi de error 255 veriyor, yedekleme yapmıyor.
Eski yedeği yüklemeyi denedim yine aynı error 255 hatasını verdi.
Önceki mesajında da dediğim gibi recovery log paylaşın.

Oyla:

Holydao

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
1
Öncelikle birkaç bilgi vereyim:

Miui telefonunuzu şifrelemeye zorlar, romu bozarsanız da twrp açılışta şifreyi açmayı sormadan girer, bu nedenle de garip dosya isimleri görürsünüz, bunun sebebi onların şifreli olmasıdır. Dosyalar duruyor yani.

Çözüm için ise herhangi bir rom yükleyin, roma boot edin, ilk defa şifreyi girdikten sonra encryption key yenilenecek. Sonrasında ise twrp üzerinden tekrar erişebilirsiniz.

Error code 7 demeniz pek yeterli değil, recovery log paylaşmanız gerekmekte.

Cihaza cihaz şifreliyken dosya atmak isterseniz /data klasörünün içine atın, şifreleme sadece /data/data ve /data/emulated/0 klasörlerine yapılır. /data dizinine dosya kopyalamanızda bir sorun yok.

Önceki mesajında da dediğim gibi recovery log paylaşın.

Teşekkürler yanıtınız için. Bu konu altında daha fazla devam etmem doğru olmaz sanırım, esas problemim çözüldü neticede. Yine de mi rom neden yüklenmedi, neden yedek alamadım, neden yedeği yükleyemedim gibi sorular kurcalıyor kafamı ama en azından kurtardım cihazı, kullanılabilir durumda. Açıkçası daha fazla da uğraşmaya ne vaktim, ne enerjim ne de cesaretim kaldı. Herkese yardımları için yeniden teşekkür ederim.

Oyla:

alperozd

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Birinci Adım
Cihazım
Mi8
Konular
5
Teşekkürler yanıtınız için. Bu konu altında daha fazla devam etmem doğru olmaz sanırım, esas problemim çözüldü neticede. Yine de mi rom neden yüklenmedi, neden yedek alamadım, neden yedeği yükleyemedim gibi sorular kurcalıyor kafamı ama en azından kurtardım cihazı, kullanılabilir durumda. Açıkçası daha fazla da uğraşmaya ne vaktim, ne enerjim ne de cesaretim kaldı. Herkese yardımları için yeniden teşekkür ederim.
Recovery log paylaştığınız sürece yardım etmeye çalışırım. İyi forumlar.

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Her şeyin İLKİ zordur ;)

Biraz kafanız ,beyniniz dinlensin, alttan alta yeni rom yükleme dürter sizi merak etmeyin o zaman yüklersiniz o çoookkkk tavsiye edilen Mi-Roomu :D

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt