Rom Mi 9 Avrupa (EAA) Kararlı V12.0.1.0.QFAEUXM İndirme Bağlantısı

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
crDroid indirmiştim ve bugün kuracaktım am bu mesajınız aklımı çeldi hocam. Bu sürümü kurup ben de bir test edeceğim. Hatta direk fastboot ile tertemiz bir kurulum yapayım o arada telefon da temizlenmiş olsun.

Rom geçişleri sizin için çok sıkıntı değilse denemenizi tavsiye ederim hocam. Kullandıkça iyiye gidiyor gibi şarj süresi.

Ayrıca belirtmek isterim bazı sistem uygulamalarını kaldırdım Terminalden. Kaldırdıklarımdan aklıma gelenler;
Analytics
Xiaomi service framework
Mi share
Mi connect service
Mi mover
Mi cleaner
Mi browser
Mi cloud
vs. gibi standart şeyler.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Rom geçişleri sizin için çok sıkıntı değilse denemenizi tavsiye ederim hocam. Kullandıkça iyiye gidiyor gibi şarj süresi.

Ayrıca belirtmek isterim bazı sistem uygulamalarını kaldırdım Terminalden. Kaldırdıklarımdan aklıma gelenler;
Analytics
Xiaomi service framework
Mi share
Mi connect service
Mi mover
Mi cleaner
Mi browser
Mi cloud
vs. gibi standart şeyler.
Zaten temiz kurulumu göze almıştım o yüzden geçişlerde sıkıntı yok hocam.

Sistem uygulamalarını kaldırmadan bir kaç gün test ederim. Sonra kaldırıp denerim. Memnun kalmazsam bir AOSP denemek istiyorum. Sizin için pek problem görünmese de benim için batarya büyük sıkıntı. Eu betadayım ve 3 saat civarında ekran sürem var maalesef...

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Zaten temiz kurulumu göze almıştım o yüzden geçişlerde sıkıntı yok hocam.

Sistem uygulamalarını kaldırmadan bir kaç gün test ederim. Sonra kaldırıp denerim. Memnun kalmazsam bir AOSP denemek istiyorum. Sizin için pek problem görünmese de benim için batarya büyük sıkıntı. Eu betadayım ve 3 saat civarında ekran sürem var maalesef...
3 saat :o

Öyleyse 3 saatten sonra bu romu seversiniz. drunk~~

AOSP bende çok denemek istiyorum fakat bazen yorumları görüyorum ufak tefek aksaklıklar yaşayanlar oluyor. Bunu da istemiyorum ben, çalışacaksa tam manasıyla eksiksiz çalışsın istiyorum. Ama bakalım belki bir gün bende denerim.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
3 saat :o

Öyleyse 3 saatten sonra bu romu seversiniz. drunk~~

AOSP bende çok denemek istiyorum fakat bazen yorumları görüyorum ufak tefek aksaklıklar yaşayanlar oluyor. Bunu da istemiyorum ben, çalışacaksa tam manasıyla eksiksiz çalışsın istiyorum. Ama bakalım belki bir gün bende denerim.
3 saat fena değil aslında. En azında eve yetişebiliyorum. Miuimix ve custom kernel ile 1.5 saat üzerine çıkamamıştım facepalm~~

Evet hocam özellikle ısınma çok ciddi problem. Fakat bir şey dikkatimi çekti. Genellikle ısınma sorunu markakash'ın derlediği ya da katkıda bulunduğu romlarda oluyor. Bu geliştiriciye ait device tree ile ilgili bir problem var gibi geliyor. Neyse onu da test edeceğim bakalım, nasıl olsa kaybedecek çok bir şey yok. Her halükarda memnun değilim :)

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Bu günde böyle geçti bakalım. Uzun süredir hiç ölçüm yapmıyordum. Hatta Pil kısmına bile girmezdim. haha-- Bir kaç gündür ölçüyorum. Çünkü forumda miui 12'yle ilgili çok şikayet duyuyorum. (Gerçi her güncelleme için böylehaha--drunk~~)

Neyse...

Bu gün de ilk 5 saat dışarıdaydım,(Hücresel veri) görselde belirgin bir şekilde anlaşılıyor bu, grafik resmen uçurum gibi. Dışarıdayken çok bakamadım cihaza, 9-10 tane fotoğraf çektim, 15-20 dk çevrim içi navigasyon kullandım. Arasıra da bildirimleri yokladım.

Evden geçen sürede (wifi) chrome( forum8=)), telegram (dosya indirme işleri), instagram, whatsapp, 5-6 fotoğraf vs.

Daha önceleri belirttiğim gibi mi fit arkaplanda kilitli ve Bluetooth her daim açık. Ekran her zaman otomatikte. Wifi/Hücresel veri her zaman açık konumda

Ek bilgi olarak cihazı kullanırken tam 60 dk. da %8 den %100 e şarj oldu. İşte bataryayı amorti eden tek şey bu.

Konuyla ilgisi yok belki ama Ayarlar > Uygulamalar sayfasından bir ekran görüntüsü alayım dedim. Pişman oldum. Karşılaştığım manzara karşısında android sistemine karşı biraz daha kopmalar oldu bende. ;( Tabiki başka alternatif yok. haha--

Uygulamalar 5 otomatik kaydırma ile ancak bitti. 5 sayfa uygulama. Önceden ortlalama 290-310 arası uygulama görünürdü şuan 388 görünüyor. drunk~~ Üstelik bir çok sistem uygulamasıda temizlediği halde. Android 10'un ve Miui 12'nin biraz sistemi şişirdiğinin bende farkındayım.

Son düzenleme:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
3 saat fena değil aslında. En azında eve yetişebiliyorum. Miuimix ve custom kernel ile 1.5 saat üzerine çıkamamıştım facepalm~~

Evet hocam özellikle ısınma çok ciddi problem. Fakat bir şey dikkatimi çekti. Genellikle ısınma sorunu markakash'ın derlediği ya da katkıda bulunduğu romlarda oluyor. Bu geliştiriciye ait device tree ile ilgili bir problem var gibi geliyor. Neyse onu da test edeceğim bakalım, nasıl olsa kaybedecek çok bir şey yok. Her halükarda memnun değilim :)

İlginizi çekerse diye bilgilendirmek istedim. Vatandaşın birisi telegramda bir SS paylaştı Masik 15.2 + Marisa kernel ile elde ettiği batarya performansı. Detaylı bilgi vermemiş ancak kernel gücü bu kadar kısıyorsa ne kadar bir performans beklenir bilmiyorum. Şöyle de bir şey var, eğer gerçekten randımanlı bir sistem oluyorsa, performans ile işi olmayan (oyun vs.) standart bir kullanıcı için faydalı olabilir.

Bende bugün Pixel experiance deniyeyim dedim, biraz araştırdım son sürümlerinde bir çok kişi sizin de işaret ettiğiniz üzere karsızlıklar ve sürekli kendi kendine kapanmalardan bahsetmişler. Yorumları görünce gönlüm geçti biraz. Sonra Lineageos takıldı gözüme onunda geliştirme ekibinde markakash varmış. Sonra sizin söylediğiniz şey aklıma geldi, dedim cihan hiç kaşınma durduk yere, otur oturduğun yerde. haha-- haha-- haha--

Mi 9T için resmi olmayan pixel experiance plus fan rom yorumlarını gördüm de herkes aşırı güzel yorumlar yazmış. Mi 9 içinde şöyle birşey çıkar mı acep. wasntme~~ Diyeceğim ama bu saate kadar kafa yoran olmadıysa daha da olmaz herhalde.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
İlginizi çekerse diye bilgilendirmek istedim. Vatandaşın birisi telegramda bir SS paylaştı Masik 15.2 + Marisa kernel ile elde ettiği batarya performansı. Detaylı bilgi vermemiş ancak kernel gücü bu kadar kısıyorsa ne kadar bir performans beklenir bilmiyorum. Şöyle de bir şey var, eğer gerçekten randımanlı bir sistem oluyorsa, performans ile işi olmayan (oyun vs.) standart bir kullanıcı için faydalı olabilir.

Bende bugün Pixel experiance deniyeyim dedim, biraz araştırdım son sürümlerinde bir çok kişi sizin de işaret ettiğiniz üzere karsızlıklar ve sürekli kendi kendine kapanmalardan bahsetmişler. Yorumları görünce gönlüm geçti biraz. Sonra Lineageos takıldı gözüme onunda geliştirme ekibinde markakash varmış. Sonra sizin söylediğiniz şey aklıma geldi, dedim cihan hiç kaşınma durduk yere, otur oturduğun yerde. haha-- haha-- haha--

Mi 9T için resmi olmayan pixel experiance plus fan rom yorumlarını gördüm de herkes aşırı güzel yorumlar yazmış. Mi 9 içinde şöyle birşey çıkar mı acep. wasntme~~ Diyeceğim ama bu saate kadar kafa yoran olmadıysa daha da olmaz herhalde.
Teşekkürler hocam :)

Konuştuğumuz gün EEA yükledim ama -utanarak söylüyorum- root yapamadım. Hangi TWRP'yi, hangi magisk sürümünü denersem deneyeyim hep bootloop'ta kaldı cihaz. Ben de hazır indirmiş olduğum crdroid romu yükledim. Batarya benim için öncelikli olduğu için önce bataryayı yazayım. Dün 5.5 saat SOT aldım. Rom oldukça performanslı. Ağır oyun zaten oynamıyorum dolayısı ile düşük olsaydı da çok fark etmezdi. Kendi kendine kapanma şimdiye kadar olmadı. Tek eksisi diğer crdroid romlara göre biraz kırpılmış ve kamera pek tatmin edici değil. Bazı crdroid özellikleri mevcut değil ve kamerayı da gcam ile çözerim zannediyorum ama artık AOD bile kullanabiliyorum ki bu benim için büyük lüks. Ciddi bir hata almazsam bir süre bu romda kalacağım gibi görünüyor. AOSP denemek istiyorsanız tavsiye ederim.

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353

Konuştuğumuz gün EEA yükledim ama -utanarak söylüyorum- root yapamadım. Hangi TWRP'yi, hangi magisk sürümünü denersem deneyeyim hep bootloop'ta kaldı cihaz. Ben de hazır indirmiş olduğum crdroid romu yükledim. Batarya benim için öncelikli olduğu için önce bataryayı yazayım. Dün 5.5 saat SOT aldım. Rom oldukça performanslı. Ağır oyun zaten oynamıyorum dolayısı ile düşük olsaydı da çok fark etmezdi. Kendi kendine kapanma şimdiye kadar olmadı. Tek eksisi diğer crdroid romlara göre biraz kırpılmış ve kamera pek tatmin edici değil. Bazı crdroid özellikleri mevcut değil ve kamerayı da gcam ile çözerim zannediyorum ama artık AOD bile kullanabiliyorum ki bu benim için büyük lüks. Ciddi bir hata almazsam bir süre bu romda kalacağım gibi görünüyor. AOSP denemek istiyorsanız tavsiye ederim.
İsterseniz Anxkamera da kullanabilirsiniz hocam

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
İsterseniz Anxkamera da kullanabilirsiniz hocam
Geliştirici anxkamerada problem olduğunu belirtmiş hocam. Bu sürümde geçici olarak A2 romundan aldığı miui kamera uygulaması var, bir sonraki sürümde tekrar ekleyecekmiş. Bu nedenle yüklemeyi de hiç denemedim.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103

Root işlemi için sırasıyla twrp 3.3.1-62, magisk 20.3 kullanmıştım. Etkisi varmı bilmiyorum ama Disable-Dm-Verity-Encrypt flashlamıştım.

Belirtmiş olduğunuz rom'u da inceleyeceğim, teşekkürler.

Üst Alt