Aranızda cihazı hala 10.0.1.0 stabil eu romda kullananlar vardır muhtemelen. Geçtiğimiz gün artık dayanamayarak 6 aydır bu şekilde kullandığım telefonu güncellemeliyim dedim gerekli güvenlik yamalarını da hesaba katarak ve de meraktan 10.3.1.0 stabil e geçiş yaptım.
Sizler için daha önce yapıldığına rastlamadığım karşılaştırmayı yapayım diyorum yol gösterici olabilir.
Romu forumumuzda da tavsiye edildiği üzere tamamen temiz kurulumla kurdum bütün partisyonlar wipelandı. Ardından tam performans almak için twrp üzerinden root atılması tavsiye edilmiş onu da uyguladım. Twrp 1227 var üzerinde.
--Performans
Cihaz ilk kullanımda daha tepkisel çalışıyormuş gibi duruyor ancak bir süre sonra durumun hayal kırıklığı olduğunu anlıyorsunuz, animasyonlarda küçük modifikasyonlar yapılmış cihaz hızlı izlenimi vermek için ama deyim yerindeyse telefon sürünüyor. Ana ekrana dönüşe, uygulama içi arayüz değişikliklerine çok çok daha geç cevap veriyor cihaz, bir önceki telefonum snapdragon 625'li bir telefondu oturup düşündüm bir ara hangisi daha hızlıdır acaba diye gerisini siz düşünün. Beni en çok üzen konu bu şu an için. Acaba bende mi bir sıkıntı var diye rom ikinci defa kuruldu sıfırdan, tekrar rootlandı durum aynı. Rootsuz hali daha da beter bu telefona ne yapmışlar böyle der ağlarsınız gram abartmıyorum. Hiç Olmamış.
--Kamera
Kamerası genel olarak daha iyi. Fotoğraf çekimi sonrası dosya boyutları daha büyük. Yapay zeka performansı benzer, sahneyi algılama süreleri aynı, uyguladıkları değişiklikler aynı. Video performansı aynı. Olmuş.
--Pil ömrü
Bu romun iyi olmuş denebilecek iki noktası var biri pil ömrü. 10.0.1.0 da 4bucuk-5 saat ekran süresi alıyordum gün içinde yoğun kullanımda. Bu romda 5. Saate girdiğimde telefonun bataryası %20de oluyor 6 saati görür üzerinde de çıkarsınız telefonu sıkıştırmazsanız. Olmuş.
--Stabilite
Parmak izi okuyucu ve yüz tanıma sistemi daha yavaş çalışıyor. Telefon iki kere kilitlendi bir gün içerisinde, yeniden başlatmak zorunda kaldım. Genel olarak soğuk telefonun kasası, daha az ısınıyor ama değer mi derseniz değmez derim.
İkinci alan kendini ve açık uygulamaları kapatarak hayal kırıklığına uğrattı. Olmamış.
--Ses kalitesi
Bu romun iyi olmuş denebilecek ikinci noktası da ses kalitesi iki farklı kulaklıkla ve iki farklı uygulama(Spotify-Apple Music) ile yapılan iki kişilik testimizde
arada astronomik bir fark olduğunu farkettim arkadaşım da onayladı. İllaki kaliteli bir kulaklığınız olmasına gerek yok anlarsınız arada dağlar kadar uçurum var ne yaptıklarını tam olarak nasıl başardıklarını anlamadım açıkçası iki farklı telefonla dinliyormuş gibiyim müzikleri. Olmuş.
Özetle
Yapılan süslemeler güzel kilit ekranında always on display e ilginç ekranlar gelmiş bildirim ikonları sonunda çalışıyor vs. bunlar güzel iyi hoş şeyler telefon rötüşlanmış kısacası arkadaşlar ama çok çok daha yavaş çalışıyor değer mi sizlere bırakıyorum. Pil ömrü için performanstan feragat edilmiş görünen köy kılavuz istemez.
Benim nacizane görüşüm bu roma geçilmemesi yönünde ama sizlere artılarını eksilerini yeterince anlattığımı düşünüyorum.10.2.3.0 a bir şans vermeyi düşünüyorum bu romda fazla kalmam geçmenizi de tavsiye etmem.