Değerli
elikathesaver ve
Skylonely61 arkadaşlara emeğinden ve bilgilerinden dolayı teşekkür ederim. Çok faydalı bir paylaşım olmuş.
Konu ile ilgili olarak benimde deneme yapıp başarılı olduğum bir uygulamayı paylaşmak istiyorum.
Cihazı yeğenim için aldım, malum içinde china stable rom vardı (versiyonu hatırlamıyorum), ilgili imei repair işlemini yapmak için
sirius_images_V9.5.6.0.OEBCNFA_20180605.0000.00_8.1_cn versiyonu 64 bit miflash ile kurarak işlemi tamamladım. (tabi bl kilidini önceden açtım)
Ardından aynı yukarıdaki china rom üzerine
TWRP 1217 versiyonunu kurdum ve direk
Format Data Yes yaparak cihazı açmadan twrp reboottan recovery olarak açtım, pc'ye bağlayıp cihazın içine
xiaomi.eu_multi_MI8SE_V10.3.1.0.PEBCNXM_v10-9 romu kopyala yapıştır yaptım. Twrp'den install yapmak istediğimde cihazın için bomboş gösterdi (sadece twrp klasörü ve eu rom dosyası), direk eu romu install yaptım ve wipe dalvik format
yapmadan reboot yaptım ve cihaz sağlıklı bir şekilde çalıştı şuan.
Hem bu bilgiyi paylaşmak istedim hemde sormak istediğim şey şu: cihazı aldığımda cihazın üzerindeki official china rom miui9 idi ve ilk fabrika çıkış romu idi. Ben imei repair işlemini yaptığım china miui 9 rom üzerine eu rom miui10 android 9 kurulumu yaptım ve oldu. Cihaza
sirius_images_V10.3.1.0.PEBCNXM_20190418.0000.00_9.0_cn romunu yükledikten sonra
xiaomi.eu_multi_MI8SE_V10.3.1.0.PEBCNXM_v10-9 romu yükleseydim avantajım olurmuydu, bu mantığı anlamadığım için soruyorum. Yani en son china romun üzerine en son eu romu flashlamak ne farketttirir yada önemli olan son flashlanan rom mudur (ki ben en eski china rom üzerine en son eu rom kurdum)
Değerli bilgilerinizi rica ederim.
İyi forumlar arkadaşlar.