Son durumda bende kafa iyice karıştı.
Şu ana kadar olanları kısaca özetlersem bende (hangi updateden sonra olduğunu bilmiyorum) önce mobil internet kopması sorunu başladı, reboot etmeden geri gelmiyordu. O dönemde pttcell kullanıyordum (sim1 yuvası). 1,5 ay önce vodafone' a geçtim, bu sefer arayanların ulaşamaması sorunu başladı (sim1 yuvası).
Bu konu altındaki çözümleri deneyerek başladım:
1. Önce Vodafonela epey kavga ettim, sonuca varamadım. Bu forumu okuyunca zaten onlardan olmadığını düşündüm. (ama hala şüphem var, az sonra...)
2. Sayın
erkin91' in önerdiği yöntem bende çalışmadı.
3. 10 Eylül günü Eu Beta 9.8.22 kurdum, modem dosyasını yükledim. İzlemeye başladım. 5 gün geçti, yeterince test etmiş oldum, benim sorun düzelmedi. (kurduktan sonra kurtardık sonunda derken gelen 'sana cepten ulaşamıyoruz' mesajı ile telefonu fırlatıp atmayı düşündüm, yapamadım nedense...)
4. Dedim sorun başka, sim2 yuvasına geçtim, sorun aynen devam.
5. Sonunda yine CraweL' in verdiği
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
dosyası ile dün akşam (sanırım) telefonun ilk haline döndüm. Bunda gerçekten çok eksik varmış, downgrade olunca gördük. (örneğin çok alıştığım yüz tanıma yok) Sonuçta sevmedim ama mecbur kalırsam kullanacağım artık.
Vodafonela ilgili soru işaretleri: sim kart sorunlu olabilir mi? Vodafone' un GSM sistemleriyle (vodafone' un bazı bandlarda problemleri olduğu gibi bir yazı okudum) bizim kullandığımız modellerle donanımsal ya da yazılımsal bir problemi olabilir mi. Hiç bir şey yaramazsa operatör değiştirmek son çare. (Bu konuda müzdarip arkadaşlar gsm operatörlerini de belirtirse iyi olur, belki buradan bir çözüm çıkar.)
Bu arada elektronik/haberleşme dünyasında çok fazla değişken olduğu için hibrid sorunlarda olabilir.
Yeri gelmişken buna hala çözüm üretememiş olan Xiaomi utansın. 3 sene ZTE' de çalıştım, test mühendisi arkadaşların sorunu tespit etmeleri inanın yarım gün almaz. Patch yazılması da hadi 1 hafta olsun...
@CraweL size son bir soru. Bu 9.6.5 çok yavan geldi ve bloatware dolu. Daha önce açtığınız bir şebeke kesintisi çözümü başlığı daha var, Havoc önerdiğiniz. Onu denememizi hala öneriyor musunuz. Orada zaten miui tabanlı yazılımlarla sorunun çözülemeyeceğini belirtmişsiniz. Yorumunuzu rica edeceğim.