Tüm 10.1.2 Global kullananların dikkatine !!! Batarya sorununun kaynağı bulundu.
Şimdi arkadaşlar. 10.1.2-i OTA üzerinden aldım. ilk günler her şey normaldi, lakin batarya tüketimi baya artdı. Pil durumuna baktığımda hücreselin (Cell Stanby) ekrandan daha fazla pil tukettigini gördüm. MİUİ resmi forumuna baktım. Şöyle ki, Xiaomi bu guncelleme ile chine şebeke ayarlarını global romda değiştirmemiş. Bu sebepden telefon çine ozel sebeke aradigi icin daha fazla pil tuketiyor. Manuel olarak avrupaya ozel degistirie biliyoruz,lakin reboot zamani yine chine odakli sebeke aramasina donuyor. bu bug miui forumda report edildi ben de confirm etdim. umarim bir sonraki guncellemede duzeltirler.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Olması gereken sebeke ayarları
LTE/WCDMA/GSM
10.1.2-den sonrakı sebeke ayarları
LTE/TD-SCDMA / UMTS( bu cin şebekesi o yuzden batarya fazla tuketiyor telefonlarimiz )
Degistirmek icin Settings/System About/ Internal Storage uzerine 5 kez basiyorsunuz gizli bir ekran aciliyor orada Phone Info1/2-e girib ayarlari
LTE/WCDMA olarak sece biliyorsunuz, lakin 2G çalismiyor bu zaman.Cunki LTE/WCDMA/GSM ayari yok, sadece LTE/WCDMA var. 4G ve 3G calisicak. Telefonu restart ederseniz yine LTE/TD-SCDMA / UMTS olucak. Saygilar.