İnceleme Mi 8 / 8.11.15 Beta Sürümü / Night Mode ile Çekilen Fotoğraflar.

efiltem

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zek
Cihazım
MI 8
Konular
8
Rica ederim.

Diğer konularda üstatlar yardımcı olursa daha iyi olur. Yanlış bir bilgi vermek istemem. Çünkü çok detaylı bilmiyorum.

Alicandk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Alican
Cihazım
Xiaomi mi 8
Konular
15
Merhaba hocam mı 8 i dediğiniz şekilde guncelleyecegim fakat 2 sorum var 1 ota dan nasıl guncellerim 2 sonradan stabile dönebilir miyim donersem otomatik güncelleme almaya devam eder mi yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

efiltem

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zek
Cihazım
MI 8
Konular
8
8.9.7 beta sürümünü yükledikten sonra zaten telefonun kendisi otomatik olarak güncelleme var diyecek, siz de yükle diyeceksiniz. Bu kadar.

Stable sürüm şu an android 8.1 oreo tabanlı. Beta ise android 9. Dolayısıyla stable sürüm de android 9 olna kadar tekrar dönüş yapamazsınız. Aralıkta stable'ın da android 9 olacağını düşünürsek biraz beklemeniz gerekecek. Şu haliyle dönüş yapamazsınız. Çünkü mi8ler arb koruması var. Arb ile ilgili bir de puanlama sistemi var. Bu puana göre cihazınızda arb koruması olup olmadığını öğrenebiliyorsunuz. Ayrıntıların hakim değilim. Bence riske atmayın derim. Betaya geçiş yaparsanız zaten 1 aya uine telefon üzerinden geçiş yapabilecek duruma geleceksiniz özetle.

Stable tekrar döndüğünüzde sarece stable güncellemelerini alırsınız şu anki gibi. Betagüncellemelerini alamazsınız.

Son düzenleme:

karizma_1612

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hüseyin
Cihazım
Xiaomi Mi8
Meslek
HASTABAKICI
Konular
8
Telefonun bulunduğu ortamda herhangi bir ışık kaynağı bulunmadan, flaş kullanılmadan, night mode açık ham görüntüler. Fotoğraflarda düzenleme yapılmamış olup fikirlerinizi merak ediyorum. Bonus olarak bir de iphone xr fotosu ekliyorum yanına.

Bir de birkaç foto daha var mi8 ile çektiğim ama boyut çok büyük olduğundan siteye yükleme sırasında hata veriyor. Upload sitesine yükleyip link atayım dedim onda da hata verdi. Fotoğraflar deyip bir tane fotoğraf koyunca tam olmadı çünkü :)

Mi 8 / Night Mode

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Iphone xr

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Selam bu mod beta sürümünde varmı şuan yani Night Mode 8.11.15 betaya mi geldi

efiltem

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zek
Cihazım
MI 8
Konular
8
Evet. Beta sürümünde.

Alicandk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Alican
Cihazım
Xiaomi mi 8
Konular
15
Teşekkürler güncellenmiştir su an

efekcr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Efe
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
3
Teşekkür ederim.

Paylaşmamın aslında birkaç amacı vardı. Öncelikle beta sürümü merak edip, geçmek isteyen fakat aklında soru işareti olanlar açısındandı. Fotoğraf çekmeye merakı olup da halihazırda global stable sürümündeki hakikaten rezalet kalitedeki çekimle sinir sahibi olanlara en azından fikir vermek.

İkincisi ise cihazla ilgili belki de haklı olarak çok fazla paylaşılan hata/sorun/arıza ve kötü yorumlar dışında gerçekten kaliteli bir cihaza da sahip olduğumuzu, aslında tüm sorunun yazılımsal içerikli olduğunu gözler önüne sermek. Bunun en büyük kanıtı da fotoğraf çekiminin kalitesinin değiştirilmesi ve araç üzerinden bluetooth ile müzik dinleme sorunun android 9 ile çözülebilmesi.

Şu an mi 8 ile ilgili sadece 2 sıkıntım mevcut bu lar dışında hiçbir sorunum yok şimdilşk çok şükür ve gerçekten çok beğeniyorum

1-) Beta sürümü belki de doğal olarak şarj tüketimi kararlıya göre gözle görülür biçimde düştü. Çok mu kötü durumda, aslında değil ama kararlıdaki gibi kesinlikle değil. Yüzde 70e çok hızlı düşüyor.

2-) 4k/60 fps çekimi olmaması. 4k çekimlerinde görüntü maalesef yağ gibi akmıyor. Takıla takıla ilerliyor. Örneğin iphonelardaki 4k çekim bildiğin klip çekimlerinde kullanılam handycam kalitesinde. En ufak bir takılma yok. Çek kısa filmini yayınla adeta.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de aşağıdaki uygulamayı kurarak çektiğiniz videoları izler misiniz? Bence Mi Video uygulamasında bir sorun var.. 60fps videoları 24 yada 30 ile çekilmiş gibi oynatıyor..

efiltem

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zek
Cihazım
MI 8
Konular
8
Merhaba, sorun video playerda değil çünkü bahsettiğim takılma/atlama video izleme aşmasında değil direk kamerayı açıp video modunda iken telefonu sağa sola hareket ettirdiğinizde oluşuyor. Zaten 4k çekimde 60 fps özelliği yok mi 8'in.

spike

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
cem
Cihazım
mi 8
Konular
9
gece modu çok aydınlık çekmiş fakat çevre detaylarında arabalar şubu renkler çok pastel ve arabalar maket araba gibi çıkmış;nedeni nedir anlayamadım.

revnak96

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Revnak
Cihazım
Xiaomi mi 8
Konular
4
Yarın güzel, kamerayı test etmeye uygun bir sahne bulursam gcam ve night sightla çekilmiş iki fotoğraf ekleyeyim bende hocam elinize sağlık kıyas açısından güzel olmuş. Zaten apple ın gece çekimi konusunda uzun zamandır hiç yol katedemediği çok bariz. Bence night sight olmadan normal ai özelliğini açıp çekeceğiniz fotoğraf bile xr dan iyi sonuç verecektir sadece yakınlaştırınca çok yoğun noise etkisi oluyor.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt