Miui 12 eu beta 20.4.30 Mi6 kullanıcılarına önermiyorum.
İlk çin beta sürümü çıktığında kurmuştum, bazı hatalar vardı ve google servisler yoktu. Google servisleri kurmuştum hatalarda beta sürümü için kabul edilebilir seviyedeydi.
Eu beta da bunların bir çoğunun düzeltilip verileceği umudundaydım ama öyle olmadı maalesef.
Gördüğüm hatalar,
Öncelikle şunu belirteyim kurulumu 4 wipe ve format data ile yaptım.
1. Tam ekran hareketleri açtığınızda home tuşu ve yanındaki iki tuş iptal oluyor. Miui 11 de bu böyle değildi hem tam ekran hareketlerini ve hemde fiziki tuşları kullanabiliyordunuz.
2. Ekranda çıkan ses kısma/açma çubuklarını aşağıya ve yukarı hareket ettirmek çok zorlaşmış.
3. Ayarlar menüsünde herhangi bir özelliği açtığınızda veya kapattığınızda bazen tepki vermiyor, 3-4 defa aç kapa yapmanız gerekiyor.
4. Ekran bazen donuyor
5. Menü geçişleri zaman zaman kasıyor.
Velhasıl kelam çok fazla dayanamadım Eu beta 20.2.27 ye geri döndüm.
İlk kurduğum çin orijinal romunda da 1 ve 2 nolu hatalar vardı ama en azından kullanılabilinir durumdaydı, bir gün falan kullanmıştım o şekilde. Kasma bu kadar çok yoktu. Whatsapp yedeğimi alabilseydim eu çıkana kadar kullanmayı düşünüyordum.
Eu ne yapmış anlamadım, orijinaldeki yazı karakterlerini falanda değiştirmişler. Orijinaldeki görsellik çok güzeldi, nedense Eu da o hissiyatı alamadım.
@Koçara