MIUI 12 Mi 6 - Xiaomi.eu MIUI 12 v20.6.18 Beta Rom İndirme Bağlantısı

Amarica

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Hocam öncelikle risk almamak için normal twrpnin son versiyonunu kurun. Kurmazsanız etkisi olur mu bilmiyorum.
1.Twrpye girerek format data ardından 4wipe yapın(dalvik, cache, system, data).
2.Twrpden reboot recovery yapın.
3. Bilgisayardan rom dosyayısını ve magisk 20.4 dosyasını telefonun ana dizinine atın.
4. Önce rom sonra magisk size kalmış onu flashlayın.
Muhtemelen bu adımları zaten biliyorsunuzdur.
Daha önceden los 17.1 den miui 11 eu betaya da geçmiştim. Şimdi de HavocOS 3.3ten miui 12ye geçtim. Downgrade gibi işlemlere gerek duymadım. Tek gereken format data yapmak. Umarım sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz. Kafanıza takılan bir şey olursa da yazın hocam. Kolay gelsin :)

Saolun hocam her şeyi çok güzel anlatmışsınız. Bir sorum daha olacaktı. Kernel yanılmıyorsam ben wipe atınca zaten siliniyor. Fakat firmware olayını nasıl yapabilirim? Eu rom twrp ile flashlanıyorsa içinde en güncel firmwarelar halihazırda bulunuyor mu? 3.3.1 sanırım en güncel olanı sadece birkaç fonksiyon eklemiş. Orada sorun çıkmamasını umuyorum. Zaten Supersu veya Magisk kullanmıyorum. Uygulamalarda sorun yaratabiliyor.

emirozcopur

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
5
Saolun hocam her şeyi çok güzel anlatmışsınız. Bir sorum daha olacaktı. Kernel yanılmıyorsam ben wipe atınca zaten siliniyor. Fakat firmware olayını nasıl yapabilirim? Eu rom twrp ile flashlanıyorsa içinde en güncel firmwarelar halihazırda bulunuyor mu? 3.3.1 sanırım en güncel olanı sadece birkaç fonksiyon eklemiş. Orada sorun çıkmamasını umuyorum. Zaten Supersu veya Magisk kullanmıyorum. Uygulamalarda sorun yaratabiliyor.
Eu beta yı flashladığınız zaman firmware otomatik olarak yükleniyor. Dediğiniz gibi firmware ı hali hazırda içinde bulunduruyor.
Ayrıca belirtmeyi unuttum. Belki de biliyorsunuz ama format data yapınca tüm veriler siliniyor. O yüzden yedek almanızda fayda var.

Amarica

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Eu beta yı flashladığınız zaman firmware otomatik olarak yükleniyor. Dediğiniz gibi firmware ı hali hazırda içinde bulunduruyor.
Ayrıca belirtmeyi unuttum. Belki de biliyorsunuz ama format data yapınca tüm veriler siliniyor. O yüzden yedek almanızda fayda var.

Format data bildiğimiz factory reset oluyor değil mi? Nandroid backup almak gerekiyor mu? Ben genelde rom işlemlerinden önce önemli gördüğüm dosyaları direkt bilgisayara yedekliyorum. Backup yapınca telefon brick falan olursa mı kullanıyorlar sistem geri yüklemeye benzer bir şekilde yoksa sadece eski roma dönmek için mi kullanıyorlar? Androidde windows gibi çökme ve brick durumlarında sistem geri yüklemeye aktaran ayar yok sanırım.

emirozcopur

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
5
Format data bildiğimiz factory reset oluyor değil mi? Nandroid backup almak gerekiyor mu? Ben genelde rom işlemlerinden önce önemli gördüğüm dosyaları direkt bilgisayara yedekliyorum. Backup yapınca telefon brick falan olursa mı kullanıyorlar sistem geri yüklemeye benzer bir şekilde yoksa sadece eski roma dönmek için mi kullanıyorlar? Androidde windows gibi çökme ve brick durumlarında sistem geri yüklemeye aktaran ayar yok sanırım.
Wipe / format data ve yes yazınca format data işlemi tamamlanıyor.
Format data telefonu ilk aldığınız güne çeviriyor aslında. Factory reset değil de format data yapmanız lazım. Format data ya bastığınız zaman sizden yes yazmanızı istiyor. Onu yapmanız lazım ve dahili depolamayı tamamen siliyor. Ondan dolayı önemli olan dosyalarınızı bilgisayara atmanız gerekiyor, yedekten kastım buydu. Twrpden yaptığınız backup brick olan cihazı kurtarmaz. Anca cihaza tekrar yazılım yükleyip twrp Yükledikten sonra kullanabilirsiniz. Forumda twrp wipelarla alakalı bir konu vardı ama ben tam olarak hangi bölümde bilmiyorum. İsterseniz önce bir araştırıp inceleyin.
Ayrıca twrpden backup yapmak yeni yüklediğiniz bir romda hata kusur görürseniz veya beğenmezseniz kolayca eski roma dönmek için kullanılıyor genelde. Siz yine de yedek alıp bilgisayara atın isterseniz.

Son düzenleme:

Amarica

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Wipe / format data ve yes yazınca format data işlemi tamamlanıyor.
Format data telefonu ilk aldığınız güne çeviriyor aslında. Factory reset değil de format data yapmanız lazım. Format data ya bastığınız zaman sizden yes yazmanızı istiyor. Onu yapmanız lazım ve dahili depolamayı tamamen siliyor. Ondan dolayı önemli olan dosyalarınızı bilgisayara atmanız gerekiyor, yedekten kastım buydu. Twrpden yaptığınız backup brick olan cihazı kurtarmaz. Anca cihaza tekrar yazılım yükleyip twrp Yükledikten sonra kullanabilirsiniz. Forumda twrp wipelarla alakalı bir konu vardı ama ben tam olarak hangi bölümde bilmiyorum. İsterseniz önce bir araştırıp inceleyin.
Ayrıca twrpden backup yapmak yeni yüklediğiniz bir romda hata kusur görürseniz veya beğenmezseniz kolayca eski roma dönmek için kullanılıyor genelde. Siz yine de yedek alıp bilgisayara atın isterseniz.

Hocam o konuyu okumuştum. Dediğiniz gibi yaparım. Format data telefonu aldığım ilk günkü yazılıma döndürüyorsa ben öyle de kullanırım. 8-10 saat ekran süreleri yeni güncellemelerle 5-6'lara düşüyor. Miui 9 ve eski Epic romun verdiği o batarya performansı artık kalmadı. Acaba halen o sürümleri yüklersem o ekran sürelerini alabilir miyim diye düşündüğüm oluyor. Ama onun için downgrade yapmam eski bir twrp kurmam gerekecek çok uzun bir iş. Saolun yeniden hocam.

emirozcopur

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
5
Hocam o konuyu okumuştum. Dediğiniz gibi yaparım. Format data telefonu aldığım ilk günkü yazılıma döndürüyorsa ben öyle de kullanırım. 8-10 saat ekran süreleri yeni güncellemelerle 5-6'lara düşüyor. Miui 9 ve eski Epic romun verdiği o batarya performansı artık kalmadı. Acaba halen o ekran sürelerini o sürümleri yüklersem verebilir mi bunu hep merak etmişimdir. Saolun yeniden hocam.
Hocam format data kurulu olan romu sıfırlar. Yani siz şu an los romundaysanız o rom sıfırlanır cihaz için çıkan ilk yazılımı yüklemez yani.
Custom rom kullandığınız için ancak format data + wipe + rom flashlama işlemlerinden sonra miui 12yi kullanabilirsiniz. Eğer miui 11 sürümü yüklü olsaydı format data yapmadan miui 12ye geçebilirdiniz. O yüzden format data şart yoksa cihaz açılma ekranında döngüye girer, kullanamazsınız.
Ayrıca ekran sürelerinde sadece yeni çıkan güncellemelerin etkisi yok. Batarya ömrünün de büyük etkisi var. Cihazı alalı 32 ay oldu. Ben de 5saat civarı ekran süresi alıyordum. Bu ay deji batarya aldım ve şu an 7-8 saat arasını görüyorum. Tabi kullanımıma göre değişiyor.

Amarica

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Hocam format data kurulu olan romu sıfırlar. Yani siz şu an los romundaysanız o rom sıfırlanır cihaz için çıkan ilk yazılımı yüklemez yani.
Custom rom kullandığınız için ancak format data + wipe + rom flashlama işlemlerinden sonra miui 12yi kullanabilirsiniz.
Şimdi daha iyi anladım. Diğer türlü ilk haline getirmek oldukça uzun süreceği için bir anlığına öyle bir şansım olsun istedim sanırım o yüzden öyle anlamışım.

emirozcopur

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
5
Şimdi daha iyi anladım. Diğer türlü ilk haline getirmek oldukça uzun süreceği için bir anlığına öyle bir şansım olsun istedim sanırım o yüzden öyle anlamışım.
Benim anlatımımda da sorun olabilir :) ilk günkü haline döner derken mevcut rom için demek istemiştim. Bence miui12 yi deneyebilirsiniz. Şu an ufak hatalar mevcut ama dilerseniz 1 hafta daha bekleyip bu hataların (öyle umuyoruz) giderildiği yeni güncellemeyi bekleyebilirsiniz.
Los 17.1 yüklemek için format data gerekiyor hocam. O yüzden bu işlemleri bildiğinizi düşünerek detaylı anlatıma girmemiştim ilk başta.

Amarica

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Benim anlatımımda da sorun olabilir :) ilk günkü haline döner derken mevcut rom için demek istemiştim. Bence miui12 yi deneyebilirsiniz. Şu an ufak hatalar mevcut ama dilerseniz 1 hafta daha bekleyip bu hataların (öyle umuyoruz) giderildiği yeni güncellemeyi bekleyebilirsiniz.
Los 17.1 yüklemek için format data gerekiyor hocam. O yüzden bu işlemleri bildiğinizi düşünerek detaylı anlatıma girmemiştim ilk başta.
Hocam her rom yükleyişimde yeniden öğreniyorum. Belirli bir zamandan sonra haliyle her şeyi kafada tutamıyorum saolun yeniden deji batarya konusunu görmüştüm birkaç kişi hariç herkes sanırım memnun fakat kendi başına ilk kez değiştirecekler için biraz cesaret gerekiyor. 20.5.3 Çin için çoktan çıkmış bile buglar düzeltilmiş diye duydum.

emirozcopur

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
5
Hocam her rom yükleyişimde yeniden öğreniyorum. Belirli bir zamandan sonra haliyle her şeyi kafada tutamıyorum saolun yeniden deji batarya konusunu görmüştüm birkaç kişi hariç herkes sanırım memnun fakat kendi başına ilk kez değiştirecekler için biraz cesaret gerekiyor. 20.5.3 Çin için çoktan çıkmış bile buglar düzeltilmiş diye duydum.
Ben de ilk kez değiştirdim :) Daha önceden herhangi bir telefona tamir işlemi de yapmamıştım. Sadece arka kapağı kırdım :D Arka kapağı yapışkanlardan temizlerken fazla güç uyguladım sanırım. Şimdi kapak aldım sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.
O zaman yeni gelecek güncellemede sıkıntısız bir sürüm bizi bekliyordur umarım. Sorunlar ortadan kalkıp batarya konusunda da kötüleşme olmazsa çok iyi olacak :)

Üst Alt