- Adım
- Umut
- Cihazım
- Mi5 Pro
- Meslek
- Front-End Developer & Web Design Expert
- Konular
- 7
Benim mi6'nın da ekranı sarı.Arkadaşımınkiyle yanyana koyunca bariz sarı benimki fakat mühendislik menüsündeki display testi yapınca iki cihazda aynı bi fark yok.
https://forum.miuiturkiye.net/dosyalar/96e153432b497a5128dfb1c082a477a8-jpg.15104/
Hocam sizin cihaz sağdaki mi? Sağdaki ise ekran parlaklıkları aynı seviyede mi? Ben renk konusundan çok parlaklık konusuna takıldım. Ama şöyle de bir durum var. Mi5 te otomatik-normal kontrast ile mi6 otomatik-soğuk olarak test yaptığınızda mi6 nın renkleri daha kaliteli duruyor. Fakat aynı kontrast değerlerinde mi5 parlak ama mavimsi, mi6 sarımsı duruyor. Aslında bu mi6 da farklı gamma ayarı yapıldığı için böyle olduğunu düşünüyorum. Sonuçta adamlar bunu özellik olarak belirtmiş. Güncellemeyle iyileştirilebilir belki ama kontrast oranı mi5 e göre düşük kalmış ki bu tam keskin görüntü verememesi ne neden oluyor. Bu da sönükmüş hissi uyandırıyor.
[doublepost=1513644814,1513644459][/doublepost]
Ya arkadaşlar bakın note 8 e fln öyle konusun ya yıllardır Samsung süper amoled kullanıyor beyaz sayfa ekran hafif saririmsi kimse laf etmedi mi6 neymiş sarı ekran sorunu kardeşim sarı olması çok iyi birşey anlamayan arkadaşlar boş muhabbet yapmayın lütfen diyorum
Ben tasarımcı olarak şöyle diyim, IPS monitör kullanıyorum ve normal lcd monitörle yanyana koyarsanız IPS ekranın sarımtırak olduğunu görürsünüz. Mi5 teki ekran çok iyi bir IPS ekran değil o yüzden mavimsi. Bence başka IPS elran Android telefonlarla karşılaştırın. Bir de ekran bana gece karanlıkta daha sarımtırak, gündüz ise daha mavimsi geliyor... Hatta gündüz sarı olsun diye okuma kodu açık kullanıyorum