Yardım Mi 6 Custom Rom Sorunu

monvance

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ÖmerF Koca
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Öğrenci
Konular
34
hocalar,arkadaşlar beyler bayanlar öncelikle okumaya başladığınız için sağolun. benim mi 6 cihazim var. bayadir rom root adb flashlama recovery rom editleme vs baya uğraştım. ve mi 6 da alsam rahat duramiyorum. xiaomi markasına yeni giriş yaptım. onun için tecrubesizim. Custom rom yüklüyorum fakat açılışta kalıyor. miuipro logosunun etrafındaki oklar yarım saat bı saat döndü. xiaomi.eu desek oda aynı. yani sorun nerede anlamıyorum. sağolun şimdiden

Codered

to be or not to be..
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Meslek
IT Professional
Konular
52
hocalar,arkadaşlar beyler bayanlar öncelikle okumaya başladığınız için sağolun. benim mi 6 cihazim var. bayadir rom root adb flashlama recovery rom editleme vs baya uğraştım. ve mi 6 da alsam rahat duramiyorum. xiaomi markasına yeni giriş yaptım. onun için tecrubesizim. Custom rom yüklüyorum fakat açılışta kalıyor. miuipro logosunun etrafındaki oklar yarım saat bı saat döndü. xiaomi.eu desek oda aynı. yani sorun nerede anlamıyorum. sağolun şimdiden
Custom rom yükleyebilmeniz için cihazınızı twrp ile başlatıp wipe sekmesi altında bulunan format data işlemini yapmanız gerekiyor. Aksi taktirde cihaz dediğiniz gibi bootloop ta kalacaktır. Format data işlemi dahili hafızayı komple sileceği için yedekleme yapmayı unutmayın.

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Custom rom yükleyebilmeniz için cihazınızı twrp ile başlatıp wipe sekmesi altında bulunan format data işlemini yapmanız gerekiyor. Aksi taktirde cihaz dediğiniz gibi bootloop ta kalacaktır. Format data işlemi dahili hafızayı komple sileceği için yedekleme yapmayı unutmayın.

Bu işlemden sonra, Cihazda yine Twrp açıkken; PC üzerinden Telefon hafızasına romu atıp flashlayacaksınız. Bu sebeple; TWRP'de Wipe - Format Data seçeneğini seçmeden önce; cihazda Twrp açık iken; PC'den cihazın hafızasına erişip erişemediğinizi kontrol edin öncelikle.

Oyla:

monvance

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ÖmerF Koca
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Öğrenci
Konular
34
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
dahili hafızayı silmek gerekiyor yani?
[doublepost=1512745057,1512745010][/doublepost]
Hocam bl kilidi açık mı?twrp yüklü mü? Wipeleri yaptın mı?romu nasıl yükledin?
[doublepost=1512706179,1512705959][/doublepost]Yardım - Rom yüklerken açılmama sorunu!
unlock yaptım twrp yükledim. wipe yaptım. install sekmesinden yükledim

Oyla:

Codered

to be or not to be..
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Meslek
IT Professional
Konular
52
dahili hafızayı silmek gerekiyor yani?
Dahili hafızayı silmek gerekiyor diyemeyiz, dahili hafıza ilgili patitionda bağlı olduğundan oda silinmiş oluyor aynı zamanda şifrelemesi olmayan temiz bir partition yaratılmış oluyor.

Oyla:

monvance

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ÖmerF Koca
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Öğrenci
Konular
34
Dahili hafızayı silmek gerekiyor diyemeyiz, dahili hafıza ilgili patitionda bağlı olduğundan oda silinmiş oluyor aynı zamanda şifrelemesi olmayan temiz bir partition yaratılmış oluyor.
hocam wipe dedikten sonra mavi oku sürüklüyorum. ayrıca advanced menusunden 4 tane seçeneği işaretleyip onlarıda siliyorum. partition kısmını anlamadım. acaba partition temizliği yapmadan olmuyor mu

Oyla:

gozdemir

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökay
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
9
Aynı cihazı kullandığımız için ve aynı problemi zamanında bende yaşadığum için en Iyi cevabı veriyorum bu işlemleri yaptıktan 3 dk sonra cihaz açılacak
Öncrlikle wipe ekranına gir ve format data yap sonrasında twrp yi yrniden başlat Tekrar wipe ekranına gir ve 4 wipe yi seç ( system, cache dalvik, veri...) sonrasında 4 vipe yap işlem tamamlandıktsn sonra menüye dön ve cihazı pc ye bağla sonra rom dosyasını hafızaya at ve pc bağlantısını kabloyla kesmeden install yapıp romu yükle ve systemi yeniden başlat sorun düzelecektir
[doublepost=1512764663,1512764400][/doublepost]Yarın akşam Mi 6 sahipleri için karşılaşılan bütün problemden bahsedeceğim
Acayip bir yönüm var beğeni alınca daha çok şey yapasım geliyor ama yeterli beğeni alamıyorum :)

Oyla:

monvance

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ÖmerF Koca
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Öğrenci
Konular
34
Aynı cihazı kullandığımız için ve aynı problemi zamanında bende yaşadığum için en Iyi cevabı veriyorum bu işlemleri yaptıktan 3 dk sonra cihaz açılacak
Öncrlikle wipe ekranına gir ve format data yap sonrasında twrp yi yrniden başlat Tekrar wipe ekranına gir ve 4 wipe yi seç ( system, cache dalvik, veri...) sonrasında 4 vipe yap işlem tamamlandıktsn sonra menüye dön ve cihazı pc ye bağla sonra rom dosyasını hafızaya at ve pc bağlantısını kabloyla kesmeden install yapıp romu yükle ve systemi yeniden başlat sorun düzelecektir
[doublepost=1512764663,1512764400][/doublepost]Yarın akşam Mi 6 sahipleri için karşılaşılan bütün problemden bahsedeceğim
Acayip bir yönüm var beğeni alınca daha çok şey yapasım geliyor ama yeterli beğeni alamıyorum :)
hocam rom dosyası telefonda var yinede pc ye bağliyim mi

Oyla:
Üst Alt