Rehber mi 5s Plus Unlock ve Türkçe rom yükleme

Murat2346

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
XiaomiMi 5s+
Konular
1
çin romu yüklemeden unlock olmuyor. çin romu da yüklenmiyor. Burda yazılan açıklamaların hiçbiri de yapılmıyor.

Murat2346

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
XiaomiMi 5s+
Konular
1
Unlock yapabilmek için teefonda Çin Developer romu olması gerekiyor. Bu romu indirip telefona atın.
Demişsin ya hocam ben indirdim ama telefon hata veriyor
( Güncelleme doğrulanamıyor diyor
You're allow to flash the newest develop version published by MIUI forum from stable version onliy )
diye bir şey çıkıyor
unlock yamadan zaten rom yüklenmiyor ki. bu nasıl çıkmazdır?

adem271980

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ADEM YIGIT
Cihazım
MI5 S PLUS
Konular
4
xiaomı cok garıp marka olarak geliyor artık bana oncelerı begenırdım ama artık soğudum

sen su ıse bak mı5 e androıd 7 ver daha ust model olan mı5s 5s plusa androıd 6 ver ve kalsın

dıyelım cıhaz yurtdışı garantısız vs garantıde hıkaye de zaten

bır yazılım atıcan bır sey yapıcan ozellstırecen custom rom yukleycen

bootlader kıldını acmaaya ızın ıstıyorsun efendılerden nedenını yazıyorsun sonra bekliyorsun cevabı bılmem ne
yazılım vs hep fasa fıso

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
çin romlarında da, global romlarında da unlock oluyor.

Avrupa'dan aldığım mi6'lar global rom ile geliyor bootlaoder kilit kapalı. imei işlemleri için bootloader kilidi açıyorum.
Çin'den aldığım mi6'lar CN rom ile geliyor yine açılıyor.

dj_yuxexes

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 5s Plus
Meslek
Polis Memuru
Konular
2
peki telefon içindeki yükleyiciden 8.2.2.0 dan 8.0.4.0 a dönebir miyim bootloader açık benim? rar dosyasını miui nin sitesiden indirdim dowloaded_rom klasörü olurturup içineattım başka yapacağım bişey var mı?

RedFlagTR

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
ben de bu gün biraz kurcaladım mi 5s plus'u, kurcalarken de aşağıda ki bilgilere ulaştım paylaşmak her zaman yararlıdır. (destekleri için chatin_62 üstat'a teşekkürler)

Öncelikle kilit kaldırma için izin almanız gerekiyor 1 gün ile 10 gün arasında değişiyor izin için adresine giriniz.

Unlock için sitesinden Unlock Now butonuna basarak giriş yapın

Giriş yapınca şu ekran geliyorsa onaylamış demektir.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Download butonuna basarak Unlock uygulamasını indirin.
Başvuru ekranı gelirse henüz onaylanmamış demektir.

Unlock yapabilmek için teefonda Çin Developer romu olması gerekiyor. Bu romu indirip telefona atın.

1. Telefondaki Updater uygulaması ile Çin Developer rom yüklenecek. (Updater'da sağ üst köşedeki 3 nokta üstüsteye basılarak gelen menüde Choose update package seçilip telefona attığınız romu göstereceksiniz.)

Cihaz kendini yeniden açacak. Telefonda, Unlock başvurusu yaptığınız Mi Hesabını açacaksınız.

3. Bilgisayarda adresine girerek aynı hesapla oturum açacaksınız. Find my device
Find device yazan butona tıklayıp cihazınızın yerini bulmasını bekleyeceksiniz.

Cihazınız bulunacak.

Developer bölümüne girip usb hata ayıklamayı aktif edin. adımlar about phone>>>> Miui versiyon'a ardı ardına 7-10 defa basın >>>> developer options dan >>>> usb debugging'i aktifleştirin.

4. sitesine giriş yapıp Download butonuna basarak Unlock uygulamasını indirip bilgisayarda açacak ve hesabınızla oturum açacaksınız.

5. Telefonu bilgisayara bağlayıp kapatın ve ses kısma ile power(açma) butonuna aynı anda basarak telefonu Fastboot modunda açın.

Burada temel şartlar: 64 bit işletim sistemi. Adb sürücüsünün bilgisayara yüklenmiş olması ve xiaomi nin unlock için izin vermiş olması.

Adb sürücüsü bilgisayarınızda farklı bir telefon ile yüklenmişse bile güncellemenizi tavsiye ederim. aşağıda nasıl yükleyebileceğinizi gösteren bir video var. Xiaomi mi 5s plus için benim kullandığım Driver(işletim sistemim windows10 64 bit.) aşağıda ki linktedir.
Bu dosyayı masa üstüne indirip video da anlatılan şekilde yükleyebilirsiniz. %50 de takılmasının bir sebebi de bu ben de aynı durumda sorun yaşıyordum sürücüyü güncelleyince sorun çözüldü.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

sonrasında bu romu telefonunuza yükleyebilirsiniz.

yav yok ben bu romu kurmayı da bilmiyorum derseniz ahanda burada kaynak var adım adım anlatıyor.

Rehber - MI Flash Tool İle FastBoot ROM Kurulumu

Yok yine olmadı aşağıda ki hatayı alıyorum dersen.

isimli dosyayı klasöre tam olarak çıkartamamışsındır demek.
rar dosyasını çıkarttın baktın ki böyle görünüyor.

natrium_global_images_V8.0.1.0.MBGMIDG_20160805.0000.29_6.0_global_4ae1d128d3 dosyasına çift tıkla rar kendi içerisinde tekrar açacaktır.

ondan sonra karşına çıkan ekranda böyle olacak o zaman yukarı da ki hatayı da almazsın.

Dip not : bu işlemler yapılırken farklı şeylerle uğraşmayın bilgisayar da farklı işlemler yapmayın daha faydalı ve daha hızlı olacaktır.

Merhaba
Bootloader kilidinin açılması ile ilgili burda yazılmış olan 1-2 bilgide hata var veya sonradan değişen şeyler var.
Kendi deneyimimden yola çıkarak söylüyorum. 1-Telefonunuzdan MI hesabına giriş yaptıktan sonra, o hesaptan hiç çıkmadan 72 saat beklemeniz ve süre dolduktan sonra kilit kaldırma işlemini yapmanız gerekiyor. 2- Çin developer romunda olmak gerekmiyor. Ben Global developer romunda kilidi açtım.

Thranduil

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sadık
Cihazım
Mi A3
Konular
0
72 saat beklememizin sebebini bilen var mı? Henüz dün başvuru yaptım, az önce denemek istedim belki olur diye sanırım 72 saat muhabbetinden dolayı olmuyor ama ilk başvurunun onay mesajı falan da gelmedi. İnşallah sorunsuz şekilde açabilirim.

RedFlagTR

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
72 saat beklememizin sebebini bilen var mı? Henüz dün başvuru yaptım, az önce denemek istedim belki olur diye sanırım 72 saat muhabbetinden dolayı olmuyor ama ilk başvurunun onay mesajı falan da gelmedi. İnşallah sorunsuz şekilde açabilirim.

53 saat sonra tekrar dene diyor. Yani 72 saatlik geri sayım başlamış ve bu hata mesajını aldığın an itibariyle 53 saatin kalmış. Sanırım ilk başvuru sonuç mesajını almana gerek yok.

WaTCHMaN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
WaTCHMaN
Cihazım
Mi Mix 2
Konular
35
Demişsin ya hocam ben indirdim ama telefon hata veriyor
( Güncelleme doğrulanamıyor diyor
You're allow to flash the newest develop version published by MIUI forum from stable version onliy )
diye bir şey çıkıyor
aynı sorun bende de var . global stabil rom var ve çin developer yüklemek istiyorum ama konuda anlatılan şekilde yapınca yüklemiyor .
[doublepost=1519408905,1517857378][/doublepost]Mi5s plus cihazımda Global Developer rom var ben Çin Developer yüklemek istiyorum bootloader için fakat bir türlü yükleyemiyorum
[doublepost=1520536017][/doublepost]
Cihazınızda China developer rom yüklü olmalı hocam. Diğer romlarda hesap bilgisi alınamıyor.
china developer olmasıyla alakası yok bence . ben hem çin geliştirici hemde global geliştirici romla denedim . siteden unlock yetkisi almama rağmen geliştirici seçeneklerinde couldnt verify hatası veriyor .

Üst Alt