Ana Başlık Mi 11 Lite 4G - Tüm Özellikleri [Kullanıcı Yorumları]

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
onununcuköy, Tamam siz haklısınız uğraşmayacağım,ben 11. Köye gidiyorum oradan seslenirim...

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
onununcuköy, Tamam siz haklısınız uğraşmayacağım,ben 11. Köye gidiyorum oradan seslenirim...

Ben o kadar uğraşmıştım o soruyu yazmak için, boşa mı gitti şimdi... ;(

Neyse 11. köyden seslendiğinizde tekrar sorarım artık handshake~~

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
onununcuköy, Bende o kadar yazdım nasıl boşa gittiyse sizinkide gidiversin bu zahmet,bu işi bilen biri el atar kimin dediği doğruymuş anlarız, köyde camii önünde buluşuruz iftardan sonra....

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Ya da söyle iki örnek yapalım her şey netleşsin... Ben yurtdışına gittim ve yanımda tek simli bir telefon getirdim, gelir gelmez de hattımı taktım. Bu telefonu IMEI'si kapanmadan ne kadar süre kullanabilirim ve bu telefonu pasaporuma kaydetmek için ne kadar sürem var? Aynı gün arkadaşım da bir kaçakçıdan aynı model telefon aldı ve o da aynı şekilde SIM taktı. Onun IMEI ne zaman kapanır ve pasaportuna işletmek isterse -yurtdışına giriş çıkış yapmıştı- ne kadar zamanda işletebilir? İkimizin cihazları arasında fark var mıdır?

onununcuköy, Bende o kadar yazdım nasıl boşa gittiyse sizinkide gidiversin bu zahmet,bu işi bilen biri el atar kimin dediği doğruymuş anlarız, köyde camii önünde buluşuruz iftardan sonra....

onununcuköy cihazınız 4 ay sonra kullanıma kapatılacaktır. (Eğer çift simli bir cihaz getirmiş olsaydınız 4 ay da ikinci SIM yuvasına takarak kullanabilirdiniz.) Cihazınız kapanmış olsa dahi yeni düzenlemeye göre bir yıl içerisinde pasaport kaydı yaparsanız kullanıma açılacaktır. (Eskiden kapandıktan sonra pasaport kaydı yapılarak tekrar açılamıyordu)

Arkadaşınızın cihazı için de aynı durum geçerli. Onun cihazı da 4 ay sonra kapatılır ve bir yıl içerisinde kayıt yaptırması gerekir. Yani kayıtsız cihazın nereden ve ne şekilde temin edildiği fark etmeyecektir.

Pandemi sürecinde olmamız nedeniyle sürelerde ufak değişiklikler ve istisnalar var fakat bilgi kirliliği yaratmaması için yazmadım. Ayrıca IMEI kayıt için ödenen harcı da yazmıyorum, yazmaya ne elim ne dilim elvermiyor, isteyen zaten basit bir arama ile ulaşabilir. IMEI değişikliği konusuna ise hem her ikinizin de bilgili olduğunu düşündüğüm için hem de forum kurallarımız gereği girmiyorum. :)

ultraasln5098

KRAL olmak, Taç giymek demek değildir. ✔ 2.2.1936
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mrtbhdr
Cihazım
note 9/8 pro
Konular
8
İnceden birkaç cümleyle dokunmuş herkes birbirine, onların bile bir seviyesi var ama. :)

ey663

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Erkan
Cihazım
Huawei mate 20
Konular
0
Hocam BTK bunları kontrol ederken bu kaçak yolla gelmiş, bu yolcu beraberinde bu ise kaçakçıdan alınmış falan mı diyor zannediyorsunuz acaba? :D Kusura bakmayın ama daha önce de bir kaç defa aynı şeyleri yazdığınız için düzeltme gerekli oldu.

IMEI kaydı olmayan yani yurtiçinden garantili şekilde alınmamış her cihazın bir yıl içerisinde pasaport kaydı yapılması gerekmektedir. Ancak bu cihazların kayıtları 4 ay içerisinde yapılmazsa cihaz kullanıma kapatılır. Forumdan görebildiğim kadarıyla hem kaçak satış yapan hem de IMEI tamiri yapan arkadaşlarınız da var. Onlarla bir görüşüp bu yazdıklarımın da teyidini alın ve lütfen forumda doğru bilgilendirme yapın :)

Özetle Ahmet'ten veya Mehmet'ten alınan cihaz da pasaport kaydı yapılabilir...
Ben ahmetden mehmetden alinan cihaz kayit yapilmaz diye birsey yazmadim. Valla sizin dünyadan haberiniz yok. Eski kullanmadığınız bir cihaziniz varsa onun imeisini bu cihaza imei repair yapıyorlar ve kapanma sorunu olmadan gönül rahatlığı ile kullanabiliyorsunuz. Ben yazıyorum anya siz cevap veriyorsunuz konya. Demediğim seyler için saçma sapan cevaplar yazmışsıniz. Resmen biriyle çatışmak için tetikte beklemis gibi ithamlar ve cevaplar yazmışsin. Neyse sorun değil siz bildiğiniz gibi takilin ben bildiğim gibi.

mtolgae

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tolga
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
11
Facebookta birisi "Kayıt işlemi şuan için imkansız alanların elinde patlayacak. sim 1-2 ikiside korumalı o yüzden" yazmış. Var mı bilgisi olan, doğru mudur?
Bir de bu telefon Çin haftalık romlarını alacak mı? Port romlar sıkıntılı. Xiaomi.eu beta görünmüyor şu an, stable var ama.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca farklı mecralarda aynı "black crush" probleminden bahsedenler olmuş. Kronik olabilir.
Yazılımla düzeltilebilir belki ama almadan beklemeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:

oguuzysr

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Poco X3
Meslek
Jandarma
Konular
5
Facebookta birisi "Kayıt işlemi şuan için imkansız alanların elinde patlayacak. sim 1-2 ikiside korumalı o yüzden" yazmış. Var mı bilgisi olan, doğru mudur?
Bir de bu telefon Çin haftalık romlarını alacak mı? Port romlar sıkıntılı. Xiaomi.eu beta görünmüyor şu an, stable var ama.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca farklı mecralarda aynı "black crush" probleminden bahsedenler olmuş. Kronik olabilir.
Yazılımla düzeltilebilir belki ama almadan beklemeyi düşünüyorum.

Evet donanımsal olarak kapatmışlar.
Mi 11 den itibaren sim 1 sim 2 kapatmışlar.
Ama ona ragmen aldim kullanıyorum.

mfa5

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Fatih
Cihazım
Mİ5s-RNote8
Meslek
Öğrenci
Konular
13
şu telefona kayıt çıkmazsa aşırı üzülürüm

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Ben ahmetden mehmetden alinan cihaz kayit yapilmaz diye birsey yazmadim. Valla sizin dünyadan haberiniz yok. Eski kullanmadığınız bir cihaziniz varsa onun imeisini bu cihaza imei repair yapıyorlar ve kapanma sorunu olmadan gönül rahatlığı ile kullanabiliyorsunuz. Ben yazıyorum anya siz cevap veriyorsunuz konya. Demediğim seyler için saçma sapan cevaplar yazmışsıniz. Resmen biriyle çatışmak için tetikte beklemis gibi ithamlar ve cevaplar yazmışsin. Neyse sorun değil siz bildiğiniz gibi takilin ben bildiğim gibi.
Ben size öyle bir şey yazdınız demedim ki? Neden üzerinize alındınız? Lütfen bir bakın o mesaj kimin mesajını alıntılamış? facepalm~~

Üst Alt