Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ana BaşlıkMi 11 Lite 4G - Tüm Özellikleri [Kullanıcı Yorumları]
onununcuköy, Bende o kadar yazdım nasıl boşa gittiyse sizinkide gidiversin bu zahmet,bu işi bilen biri el atar kimin dediği doğruymuş anlarız, köyde camii önünde buluşuruz iftardan sonra....
Ya da söyle iki örnek yapalım her şey netleşsin... Ben yurtdışına gittim ve yanımda tek simli bir telefon getirdim, gelir gelmez de hattımı taktım. Bu telefonu IMEI'si kapanmadan ne kadar süre kullanabilirim ve bu telefonu pasaporuma kaydetmek için ne kadar sürem var? Aynı gün arkadaşım da bir kaçakçıdan aynı model telefon aldı ve o da aynı şekilde SIM taktı. Onun IMEI ne zaman kapanır ve pasaportuna işletmek isterse -yurtdışına giriş çıkış yapmıştı- ne kadar zamanda işletebilir? İkimizin cihazları arasında fark var mıdır?
onununcuköy, Bende o kadar yazdım nasıl boşa gittiyse sizinkide gidiversin bu zahmet,bu işi bilen biri el atar kimin dediği doğruymuş anlarız, köyde camii önünde buluşuruz iftardan sonra....
onununcuköy cihazınız 4 ay sonra kullanıma kapatılacaktır. (Eğer çift simli bir cihaz getirmiş olsaydınız 4 ay da ikinci SIM yuvasına takarak kullanabilirdiniz.) Cihazınız kapanmış olsa dahi yeni düzenlemeye göre bir yıl içerisinde pasaport kaydı yaparsanız kullanıma açılacaktır. (Eskiden kapandıktan sonra pasaport kaydı yapılarak tekrar açılamıyordu)
Arkadaşınızın cihazı için de aynı durum geçerli. Onun cihazı da 4 ay sonra kapatılır ve bir yıl içerisinde kayıt yaptırması gerekir. Yani kayıtsız cihazın nereden ve ne şekilde temin edildiği fark etmeyecektir.
Pandemi sürecinde olmamız nedeniyle sürelerde ufak değişiklikler ve istisnalar var fakat bilgi kirliliği yaratmaması için yazmadım. Ayrıca IMEI kayıt için ödenen harcı da yazmıyorum, yazmaya ne elim ne dilim elvermiyor, isteyen zaten basit bir arama ile ulaşabilir. IMEI değişikliği konusuna ise hem her ikinizin de bilgili olduğunu düşündüğüm için hem de forum kurallarımız gereği girmiyorum.
Hocam BTK bunları kontrol ederken bu kaçak yolla gelmiş, bu yolcu beraberinde bu ise kaçakçıdan alınmış falan mı diyor zannediyorsunuz acaba? Kusura bakmayın ama daha önce de bir kaç defa aynı şeyleri yazdığınız için düzeltme gerekli oldu.
IMEI kaydı olmayan yani yurtiçinden garantili şekilde alınmamış her cihazın bir yıl içerisinde pasaport kaydı yapılması gerekmektedir. Ancak bu cihazların kayıtları 4 ay içerisinde yapılmazsa cihaz kullanıma kapatılır. Forumdan görebildiğim kadarıyla hem kaçak satış yapan hem de IMEI tamiri yapan arkadaşlarınız da var. Onlarla bir görüşüp bu yazdıklarımın da teyidini alın ve lütfen forumda doğru bilgilendirme yapın
Özetle Ahmet'ten veya Mehmet'ten alınan cihaz da pasaport kaydı yapılabilir...
Ben ahmetden mehmetden alinan cihaz kayit yapilmaz diye birsey yazmadim. Valla sizin dünyadan haberiniz yok. Eski kullanmadığınız bir cihaziniz varsa onun imeisini bu cihaza imei repair yapıyorlar ve kapanma sorunu olmadan gönül rahatlığı ile kullanabiliyorsunuz. Ben yazıyorum anya siz cevap veriyorsunuz konya. Demediğim seyler için saçma sapan cevaplar yazmışsıniz. Resmen biriyle çatışmak için tetikte beklemis gibi ithamlar ve cevaplar yazmışsin. Neyse sorun değil siz bildiğiniz gibi takilin ben bildiğim gibi.
Facebookta birisi "Kayıt işlemi şuan için imkansız alanların elinde patlayacak. sim 1-2 ikiside korumalı o yüzden" yazmış. Var mı bilgisi olan, doğru mudur?
Bir de bu telefon Çin haftalık romlarını alacak mı? Port romlar sıkıntılı. Xiaomi.eu beta görünmüyor şu an, stable var ama.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ayrıca farklı mecralarda aynı "black crush" probleminden bahsedenler olmuş. Kronik olabilir.
Yazılımla düzeltilebilir belki ama almadan beklemeyi düşünüyorum.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Facebookta birisi "Kayıt işlemi şuan için imkansız alanların elinde patlayacak. sim 1-2 ikiside korumalı o yüzden" yazmış. Var mı bilgisi olan, doğru mudur?
Bir de bu telefon Çin haftalık romlarını alacak mı? Port romlar sıkıntılı. Xiaomi.eu beta görünmüyor şu an, stable var ama.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ayrıca farklı mecralarda aynı "black crush" probleminden bahsedenler olmuş. Kronik olabilir.
Yazılımla düzeltilebilir belki ama almadan beklemeyi düşünüyorum.
Ben ahmetden mehmetden alinan cihaz kayit yapilmaz diye birsey yazmadim. Valla sizin dünyadan haberiniz yok. Eski kullanmadığınız bir cihaziniz varsa onun imeisini bu cihaza imei repair yapıyorlar ve kapanma sorunu olmadan gönül rahatlığı ile kullanabiliyorsunuz. Ben yazıyorum anya siz cevap veriyorsunuz konya. Demediğim seyler için saçma sapan cevaplar yazmışsıniz. Resmen biriyle çatışmak için tetikte beklemis gibi ithamlar ve cevaplar yazmışsin. Neyse sorun değil siz bildiğiniz gibi takilin ben bildiğim gibi.