Soru Mediatek İşlemcilere Karşı Neden Önyargı Var?

mesro09

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Sergen
Cihazım
mi9se
Konular
30
s23 te biraz video çeksem veya çeşitli borsalarda işlem yapsam deli gibi ısınıyordu. Pili desen zaten geç doluyordu. 14tpro da da aynı işlemleri yapıyorum uçak gibi çalışıyor ısınmıyor hadi biraz ısınsa bile hemen soğuyor. Cihazı performans modunda kullanıyorum sürekli pilini sömürmüyor ki zaten 20dk da doluyor. 4k 60fps çekmese ne olur.

Meraxes

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tunahan
Cihazım
Mi Max 2
Konular
15
Kağıt üzerinde exynos da hepsini tokatlıyordu ama en kötüsü o. Mediatek için birşey geliştiren bir geliştirici gördün mü ben görmedim şahsen onun haricinde snapdragonda olan yapay zeka özellikleri video kare oluşturma özellikleri hiçbiri mediatekde çalışmıyor kameraları hep 4k 30fps ile limitleniyor Google kamera dışında 4k 60fps çekemiyorsunuz, telefon brick oldu verimi kurtarayım diyorum twrp çıkmamış hala neyini savunuyorsunuz mediatekin şahsen ben geliştiricilerin destek vermediği bir işlemciye yanaşmam günlük kullanıcı için kamera dışında tatmin eder ama snapdragon ile asla aynı stabiliteye sahip değil.
Hocam amacım size muhalefet etmek değil ama bir şeye katılmıyorum. Mi 14T Pro aldım dün. 4k 60fps video çekim yapıyor cihaz. Twrp ve geliştiricilerin destek vermemesi konusunda şunu düşünüyorum. Iphone kullanıcılarının bunların hiçbirisine erişimi yok. O zaman Iphonelar da alınmaz çöp telefon mu demeliyiz? (4k 60fps için cihazın kendi uygulamasından ss paylaştım ekte)
s23 te biraz video çeksem veya çeşitli borsalarda işlem yapsam deli gibi ısınıyordu. Pili desen zaten geç doluyordu. 14tpro da da aynı işlemleri yapıyorum uçak gibi çalışıyor ısınmıyor hadi biraz ısınsa bile hemen soğuyor. Cihazı performans modunda kullanıyorum sürekli pilini sömürmüyor ki zaten 20dk da doluyor. 4k 60fps çekmese ne olur.
Başta cihazım ısınıyordu ilk kurulumdan sonra. Antutu testi falan yaptım cayır cayır yanıyordu :D Şimdi düzeldi gayet stabil bir şekilde kullanıyorum. Bayağı memnunum.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-03-13-10-37-07-533_com.android.camera.jpg
    Screenshot_2025-03-13-10-37-07-533_com.android.camera.jpg
    1,4 MB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:

BerkayBSK

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Berkay
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
17
Evet hocam lütfen yanlış yönlendirme yapmıyalım cihaz 4K 60 fps çekim yapıyor. Resim ekliyorum ayrıca bu mediateklere olan ön yargıyı anlamıyorum ya siz yeni nesil cihazlar kullanmadınız eski mediateklerde kaldınız yada bizler telefondan hiç ama hiç anlamıyoruz şuan mediatekler gayet başarılı ve sürekli telefon değiştiren birisi olarak söylüyorum bunu en tepe modellerden en alt modellere sürekli kullanıyorum ama eski mediatek değiller şuan gayet başarılı.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Hitmantextil

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
poco f2 pro
Konular
11
Evet hocam lütfen yanlış yönlendirme yapmıyalım cihaz 4K 60 fps çekim yapıyor. Resim ekliyorum ayrıca bu mediateklere olan ön yargıyı anlamıyorum ya siz yeni nesil cihazlar kullanmadınız eski mediateklerde kaldınız yada bizler telefondan hiç ama hiç anlamıyoruz şuan mediatekler gayet başarılı ve sürekli telefon değiştiren birisi olarak söylüyorum bunu en tepe modellerden en alt modellere sürekli kullanıyorum ama eski mediatek değiller şuan gayet başarılı.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Hocam 12t kullanıyorum eski bir cihaz değil ama xiaomi snapdragon modellerini pahalıdan satabilmek için mediateklerden genelde kısıyor ondan bahsettim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam amacım size muhalefet etmek değil ama bir şeye katılmıyorum. Mi 14T Pro aldım dün. 4k 60fps video çekim yapıyor cihaz. Twrp ve geliştiricilerin destek vermemesi konusunda şunu düşünüyorum. Iphone kullanıcılarının bunların hiçbirisine erişimi yok. O zaman Iphonelar da alınmaz çöp telefon mu demeliyiz? (4k 60fps için cihazın kendi uygulamasından ss paylaştım ekte)

Başta cihazım ısınıyordu ilk kurulumdan sonra. Antutu testi falan yaptım cayır cayır yanıyordu :D Şimdi düzeldi gayet stabil bir şekilde kullanıyorum. Bayağı memnunum.
Apple'ın kendi işlemcileri snapdragonları nerdeyse tokatlıyor zaten hocam laptoplarında bile mükemmel enerji verimliliğinden dolayı snapdragon şuanda apple ile rekabet halinde ayrıca iPhone kullanan insanın zaten twrp ile rom ile işi yok benim kastettiğim kitle forumdaki kitle için geçerli yani bu tür şeylerle haşir neşir olanlar, diğer konularda bahsettiğim gibi mediatek çok geri kalmıyor ama nethunter, Windows gibi şeyleri bile hiç mediatek vs işlemcilere geliştirmiyor kimse sadece snapdragon bundan bahsettim ben.

Son düzenleme:

Meraxes

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tunahan
Cihazım
Mi Max 2
Konular
15
Hocam 12t kullanıyorum eski bir cihaz değil ama xiaomi snapdragon modellerini pahalıdan satabilmek için mediateklerden genelde kısıyor ondan bahsettim
Hocam o zaman bu Mediatek'in değil de Xiaominin ayıbı ve eksiği olmuyor mu?

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
11
Hocam o zaman bu Mediatek'in değil de Xiaominin ayıbı ve eksiği olmuyor mu?
Tek pencereden bakınca böyle oluyor insanlar sadece kendi açısından değerlendiriyor ve ona göre yargılıyor. Apple örneğinde ise apple işletim sisteminin böyle bir şeye ihtiyacı yok diyor, o zaman bu mediatek değil telefon işletim sistemlerinin sorunu oluyor ama bunun farkında bile değil. Şuan en üst seviye mediatek işlemcisi snapdragon elit ile kafa kafaya çarpışabiliyor. Kamera destekleri artık mediatek için cocuk oyuncağı. 4k 30 fps yalanı tutmaz artık. Konuyu toparlarsak herkes costum romlarla uğraşmak zorunda değil sırf costum rom desteği almıyor diye o işlemciye çöp demek tamamıyla saçmalık, insanlar böyle yaptıkça diğer firmalar tekelleşiyor ve bunun farkında bile değiller.

Meraxes

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tunahan
Cihazım
Mi Max 2
Konular
15
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Apple'ın kendi işlemcileri snapdragonları nerdeyse tokatlıyor zaten hocam laptoplarında bile mükemmel enerji verimliliğinden dolayı snapdragon şuanda apple ile rekabet halinde ayrıca iPhone kullanan insanın zaten twrp ile rom ile işi yok benim kastettiğim kitle forumdaki kitle için geçerli yani bu tür şeylerle haşir neşir olanlar, diğer konularda bahsettiğim gibi mediatek çok geri kalmıyor ama nethunter, Windows gibi şeyleri bile hiç mediatek vs işlemcilere geliştirmiyor kimse sadece snapdragon bundan bahsettim ben.
Şimdi cevabınızı editlemişsiniz yeni fark ettim. Telefonları belirli bir kitlenin beklentilerine göre değerlendiremeyiz. Bu cihazlar genel kullanım için üretiliyor. Ben sanmıyorum ki samsung, apple, huawei, xiaomi telefon üretirken dur ben bunu custom rom yazılabilir bir cihaz olarak üreteyim, kullanıcılar cihazın üstünde istediği gibi geliştirme yapsın diyerek telefon piyasaya sunsunlar. En başta konuya kim niye mediatek işlemcili telefon kullanır ki minvalinde cümle kurarak girdiniz. Şu anda yazdıklarınızla kapsamı daraltıyorsunuz. Kapsam daralıyor o zaman söylediklerinizin hepsi boşa düşüyor hocam.

Şuan elimdeki telefonu bu kadar ucuza, amiral gemisi telefon seviyesinde donanımla alabiliyorsam bunu mediatek'e borçluyum. Kusursuz işlemci yoktur elbette hataları vardır, dezavantajları vardır ama bu, işlemciyi kullanılmayacak seviyede yapmaz kanısındayım. Mi max 2 dönemlerinden beri bir çok xiaomi cihaz kullandım, ben casual kullanıcı olarak bu saydıklarınızın hiçbirine ihtiyaç duymadım. Emin olun benim gibi olanlar azınlık değil. Hayırlı iftarlar dilerim <3

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
11
Şimdi cevabınızı editlemişsiniz yeni fark ettim. Telefonları belirli bir kitlenin beklentilerine göre değerlendiremeyiz. Bu cihazlar genel kullanım için üretiliyor. Ben sanmıyorum ki samsung, apple, huawei, xiaomi telefon üretirken dur ben bunu custom rom yazılabilir bir cihaz olarak üreteyim, kullanıcılar cihazın üstünde istediği gibi geliştirme yapsın diyerek telefon piyasaya sunsunlar. En başta konuya kim niye mediatek işlemcili telefon kullanır ki minvalinde cümle kurarak girdiniz. Şu anda yazdıklarınızla kapsamı daraltıyorsunuz. Kapsam daralıyor o zaman söylediklerinizin hepsi boşa düşüyor hocam.

Şuan elimdeki telefonu bu kadar ucuza, amiral gemisi telefon seviyesinde donanımla alabiliyorsam bunu mediatek'e borçluyum. Kusursuz işlemci yoktur elbette hataları vardır, dezavantajları vardır ama bu, işlemciyi kullanılmayacak seviyede yapmaz kanısındayım. Mi max 2 dönemlerinden beri bir çok xiaomi cihaz kullandım, ben casual kullanıcı olarak bu saydıklarınızın hiçbirine ihtiyaç duymadım. Emin olun benim gibi olanlar azınlık değil. Hayırlı iftarlar dilerim <3
kısa ve net konu burada kapanmıştır :D

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
MTK performans konusunda elite dışında SD'ı yakaladı.
Ancak pil tüketimi konusunda çok yolu var. .

MTK işlemciler gayet iyi durumda hiçbir şekilde üzmez. Bizim gibi fakir halk için oldukça iyi bir seçenek.

Bütçeniz varsa direkt SD 8 Elite modellere bakmak daha akıllıca tabi.

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
11
MTK performans konusunda elite dışında SD'ı yakaladı.
Ancak pil tüketimi konusunda çok yolu var. .

MTK işlemciler gayet iyi durumda hiçbir şekilde üzmez. Bizim gibi fakir halk için oldukça iyi bir seçenek.

Bütçeniz varsa direkt SD 8 Elite modellere bakmak daha akıllıca tabi.

arada çok az farklar var elite işlemcisini bile yakaladı

Üst Alt