Şimdi cevabınızı editlemişsiniz yeni fark ettim. Telefonları belirli bir kitlenin beklentilerine göre değerlendiremeyiz. Bu cihazlar genel kullanım için üretiliyor. Ben sanmıyorum ki samsung, apple, huawei, xiaomi telefon üretirken dur ben bunu custom rom yazılabilir bir cihaz olarak üreteyim, kullanıcılar cihazın üstünde istediği gibi geliştirme yapsın diyerek telefon piyasaya sunsunlar. En başta konuya kim niye mediatek işlemcili telefon kullanır ki minvalinde cümle kurarak girdiniz. Şu anda yazdıklarınızla kapsamı daraltıyorsunuz. Kapsam daralıyor o zaman söylediklerinizin hepsi boşa düşüyor hocam.
Şuan elimdeki telefonu bu kadar ucuza, amiral gemisi telefon seviyesinde donanımla alabiliyorsam bunu mediatek'e borçluyum. Kusursuz işlemci yoktur elbette hataları vardır, dezavantajları vardır ama bu, işlemciyi kullanılmayacak seviyede yapmaz kanısındayım. Mi max 2 dönemlerinden beri bir çok xiaomi cihaz kullandım, ben casual kullanıcı olarak bu saydıklarınızın hiçbirine ihtiyaç duymadım. Emin olun benim gibi olanlar azınlık değil. Hayırlı iftarlar dilerim