Soru Mediatek İşlemcilere Karşı Neden Önyargı Var?

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12

arada çok az farklar var elite işlemcisini bile yakaladı
Farklar kağıt üstünde ve testlerde az görünse de aynı seviyede 2 işlemciyi yan yana koyunca maalesef SD her türlü alıyor.

Bu arada 9400 bu kadar iddialı İşlemci olmasına rağmen UFS 4.1 desteği olmadan gelmiş tuhaf. 4.1 de 4.0 a göre baya baya daha hızlı fark 0.1 den çok öte.

Açıkçası şu an Poco X7 Pro kullanıyorum daha önce 14T Pro kullandım.
Daha öncesinde 8gen2 işlemcili cihaz kullanıyordum. Poco X7 Pro antutu testinde 8gen2 işlemciyi geçiyor mesela. Kağıt üstünde müthiş. Ancak iş oyuna gelince sürekli FPS droplar ani düşüşler ortaya çıkıyor. SD ise stabil performans veriyor.

MTK kötü değil fiyatına göre aşırı da iyi ancak SD a göre hala çok geride.

Meraxes

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tunahan
Cihazım
Mi Max 2
Konular
15
MTK performans konusunda elite dışında SD'ı yakaladı.
Ancak pil tüketimi konusunda çok yolu var. .

MTK işlemciler gayet iyi durumda hiçbir şekilde üzmez. Bizim gibi fakir halk için oldukça iyi bir seçenek.

Bütçeniz varsa direkt SD 8 Elite modellere bakmak daha akıllıca tabi.
Hocam ona verecek param olsa kendimi kanaat önderi ilan ederim :D Tadı nasıl acaba o işlemcinin :D

Hitmantextil

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
poco f2 pro
Konular
11
Hocam o zaman bu Mediatek'in değil de Xiaominin ayıbı ve eksiği olmuyor mu?
Öyle hocam
Tek pencereden bakınca böyle oluyor insanlar sadece kendi açısından değerlendiriyor ve ona göre yargılıyor. Apple örneğinde ise apple işletim sisteminin böyle bir şeye ihtiyacı yok diyor, o zaman bu mediatek değil telefon işletim sistemlerinin sorunu oluyor ama bunun farkında bile değil. Şuan en üst seviye mediatek işlemcisi snapdragon elit ile kafa kafaya çarpışabiliyor. Kamera destekleri artık mediatek için cocuk oyuncağı. 4k 30 fps yalanı tutmaz artık. Konuyu toparlarsak herkes costum romlarla uğraşmak zorunda değil sırf costum rom desteği almıyor diye o işlemciye çöp demek tamamıyla saçmalık, insanlar böyle yaptıkça diğer firmalar tekelleşiyor ve bunun farkında bile değiller.
Hocam kimse çöp demedi zaten custom romlarla vs uğraşmıyorsanız üzmez dedim, mediatek şuanda amd gibi gelişme aşamasında hala, ileride snapdragonu ezip geçeceği zamanlarda gelecek elbette kimse istemez snapdragon tekelleşsin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tek pencereden bakınca böyle oluyor insanlar sadece kendi açısından değerlendiriyor ve ona göre yargılıyor. Apple örneğinde ise apple işletim sisteminin böyle bir şeye ihtiyacı yok diyor, o zaman bu mediatek değil telefon işletim sistemlerinin sorunu oluyor ama bunun farkında bile değil. Şuan en üst seviye mediatek işlemcisi snapdragon elit ile kafa kafaya çarpışabiliyor. Kamera destekleri artık mediatek için cocuk oyuncağı. 4k 30 fps yalanı tutmaz artık. Konuyu toparlarsak herkes costum romlarla uğraşmak zorunda değil sırf costum rom desteği almıyor diye o işlemciye çöp demek tamamıyla saçmalık, insanlar böyle yaptıkça diğer firmalar tekelleşiyor ve bunun farkında bile değiller.
Onun haricinde siz kağıt üzerindenki değerlere bakıyorsunuz mediatek oyunlarda bir süre sonra drop yemeye başlıyor kullanana sorun kağıt üzerinden ezbere konuşmayın mediatek ile exynos kağıt üzerinde herkesi tokatlıyor ama gerçek dünya testlerine geldiklerinde hepsi zortluyor ben şahsen bir daha mediatek almam

Hocam o zaman bu Mediatek'in değil de Xiaominin ayıbı ve eksiği olmuyor mu?
Olmuyor hocam mediatek kağıt üzerinde güçlü bir işlemci oyunlarda test edin ara ara drop girmeye başlayınca hevesiniz kursağınızda kalınca anlarsınız demek istediğimi

Meraxes

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tunahan
Cihazım
Mi Max 2
Konular
15
Öyle hocam

Hocam kimse çöp demedi zaten custom romlarla vs uğraşmıyorsanız üzmez dedim, mediatek şuanda amd gibi gelişme aşamasında hala, ileride snapdragonu ezip geçeceği zamanlarda gelecek elbette kimse istemez snapdragon tekelleşsin

Onun haricinde siz kağıt üzerindenki değerlere bakıyorsunuz mediatek oyunlarda bir süre sonra drop yemeye başlıyor kullanana sorun kağıt üzerinden ezbere konuşmayın mediatek ile exynos kağıt üzerinde herkesi tokatlıyor ama gerçek dünya testlerine geldiklerinde hepsi zortluyor ben şahsen bir daha mediatek almam

Olmuyor hocam mediatek kağıt üzerinde güçlü bir işlemci oyunlarda test edin ara ara drop girmeye başlayınca hevesiniz kursağınızda kalınca anlarsınız demek istediğimi
Oruç kafayla yanlış anladıysam affola hocam o zaman

Üst Alt