Rehber Magisk ile Root nasıl yapılır?

harunserefli

miui ayrıcalıktır:)
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
harun
Cihazım
mi5s
Meslek
MODALİFE
Konular
38
TWRP ile ROM flaşlanınca TWRP kalır, Supersu (Root) kaybolur diyenlere... Global-EU-ROM' u TWRP ile flashladım, hem TWRP gitti, hemde Supersu(Root) gitti ! İkisi birden uçuşa geçtiler ama ben memnunum. Global-Multi_EU-Rom-Stable gerçekten süpermiş. Çok iyi etmişim flaşladığıma. TWRP ve Supersu' yu( yada Magisk' i) yeniden kurarım, sorun değil.
yüklemeye çalıştığınız rom eu stabil zaten bir Custom rom ve Custom romlarda adamlar tutupta stock recovery koymaz bu bana saçma geliyor bir yerde mutlaka gözden kaçan bir hata olması lazım

MI 5s Mi Globe 7.11.23

aliguzel

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ali
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
17
Bir sorum olacak mi5 prime global stable (miui 9) var bu magisk le rootu yapabilirmiyim..Cihazım unlock twrp var fakat root veya rom daha hiç yüklemedim gizleyemediğim için direk apyı kurup zip i flaşlasan işe yarar mı sizce ?

harunserefli

Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
harun
Cihazım
mi5s
Meslek
MODALİFE
Konular
38
evet yapabilirsiniz magisk zip dosyasını direk twrp den flashlayip cihaz acilinca magisk 14.3 apk dosyasını yukleyin işlem bu. kadar

MI 5s Mi Globe 7.11.23

codename_lord

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Konular
0
Arkadaşlar lütfen yardımcı olun. J510FQ cihazım var. Twrp dosyasını hiçbir yerde bulamıyorum ve dolayısıyla root atamıyorum. Bu magisk programıyla twrp olmadan root atabilirmiyim ? İlk mesajı okudum ama pek bişey anlamadım..

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Arkadaşlar lütfen yardımcı olun. J510FQ cihazım var. Twrp dosyasını hiçbir yerde bulamıyorum ve dolayısıyla root atamıyorum. Bu magisk programıyla twrp olmadan root atabilirmiyim ? İlk mesajı okudum ama pek bişey anlamadım..
Cihazınıza uygun odinle flashlanabilir rom varsa eliniz altında romdaki boot imajını telefona yüklediğiniz magiak manager ile patchleyip romdaki ile değişip kurabilirsiniz. HQ sadece Türkiye de satılan bir model. Bir ihtimal twrp çalışabilir. Risk size aittir.

atilgan1

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EMRAH
Cihazım
Redmi Note 2
Meslek
Fizik Mühendisi
Konular
2
Android kullanıcıları, işletim sisteminin ilk çıkmasından beri telefonlarını root ediyorlar, ancak son yıllarda bu konu çok daha karmaşık hale geldi. Daha yakın zamanlarda, root yönetimini gerçekleştirmek için yeni bir yöntem ortaya çıktı ve ona Magisk deniyor.

Magisk nedir?
Geleneksel olarak, bir Android telefonunu root etmek şu şekildedir: Bootloader kilidini açın Custom Recovery ve SuperSU’yu yükleyin. Ve bu yöntem yıllarca düzgün bir şekilde çalıştı.

Fakat Marshmallow’dan başlayarak, Google esas olarak önceki sürümlerin en popüler root yöntemlerini engelledi – “su” arka plan programını / sistem bölümüne attı ve başlangıçta gerekli izinlerle çalıştırdı. Bu, sistem bölümünü hiçbir şekilde değiştirmediği için “sistemsiz” root adı verilen yeni tür bir root erişimiyle sonuçlandı.

Bu artan güvenlik kapsamında, kullanıcıların root erişimi ile değerli hizmetler arasında seçim yapmak zorunda kalmasına neden olan Android Pay gibi hizmetleri korumak için Google SafetyNet gibi şeyler yerleştirdi.

Ama burada Magisk devreye giriyor. Bu temelde Android’de root erişimi ve yönetiminin evrimi. SafetyNet’e dokunulmaz, böylece kullanıcılar hala Android Pay ve Netflix’e erişebilir, ancak yine de Xposed gibi güçlü temel araçların çalışmaya devam etmesine izin verir. Gerçekten her iki dünyanın en iyisi.

Sürekli gelişen, tamamen açık kaynak ve her geçen gün daha da gelişiyor. Android Pay gibi şeyleri kaybetmekten endişe duyuyorsanız, şimdi bu yeni root çözümü değiştirme zamanı olabilir.

Root'lamaya başlamadan önce önceki root'u kaldırmanız ve/veya stok ROM'u geri yüklemeniz gerekiyor.

Magisk'i Yükleyin
Telefonunuzun bilinmeyen kaynaklardan uygulama yüklemesine izin verdikten sonra
yükleyin. Uygulamayı çalıştırın. Üç büyük kırmızı çarpı işareti göreceksiniz;

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Daha sonra buradan Magisk.zip dosyasının son sürümü telefonunuza indirilecek. Bu dosyayı TWRP ile flaşlamanız gerekiyor. Yani telefonunuzu kapayıp recovery modunda başlatın ve öncekomple bir Backup alın. Şimdi Install'u seçin ve Magisk dosyasını sakladığınız yeri bulun. Dosyayı seçin ve ekranın altındaki çubuğu sürükleyerek yüklemeyi başlatın.

İşlem tamamlandığında telefonu baştan başlatın.

Root'u Gizleyin

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Magisk Manager'ı açtığınızda üstteki iki simgenin yeşile döndüğünü göreceksiniz. SafetyNet kontrolü seçeneği ise kırmızı olacak. Kurulumu tamamlamak için soldan gezinti bölümünü açın ve Settings'e tıklayın.

Enable Busybox ve Magisk Hide seçeneklerini etkinleştirin. Şimdi SafetyNet testini tekrarladığınızda işaretin yeşile döndüğünü görmeniz gerekiyor. Yeşile dönmezse, fabrika imajını tekrar flaşlayıp, root uygulamalarınızın yaptığı sistem değişikliklerini geri aldığınızdan emin olmanız gerekecek.

Son olarak Play Store önbelleğini temizleyin. Ayarlar > Uygulamalar > Sistem uygulamalarını göster yolunu izleyin ve listede Play Store'u bulun. Play Store üzerine dokunun ve Depolama'ya, ardından Önbelleği sil'e dokunun. Böylece Netflix ve engellenen diğer uygulamaları indirebilir hale geleceksiniz.

MIUI Versiyonlarında sorun yaşayanlar bu fix'i yüklesinler

Hocam elinize sağlık öncelikle gayet bilgilendirici bir konu olmuş.

Bir sorum var bilginiz var mı başvurmak istedim bu konuda.
Miuipro kullanıyorum 1 aydır ve telefonum rootlu haliyle. Son güncelleme(7.12.14) ile supersu gitmiş ve yerine magiskin gelmiş olduğunu gördüm. İçerisine girince modüller kısmı var ve oradan xposed indirdim yükle dedim yükledi yeniden başlat diyince telefon bootloop oldu. Sorun neyden kaynaklı olabilir. Konu içindeverdiğiniz fix paketini flashlasam düzelir mi?
[doublepost=1513512225,1513455939][/doublepost]
Arka planda youtube çalıştırma modülünü kullanan varmı bende çalışmadı. :) 4K çözünürlük modülü vs. çalışıyor ama arka plan youtube çalma çalıştıramadım. shake~~

Bende çalıştıramadım.

kossee2017

Bugun olmassa yarın kesin
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
semih baturg
Cihazım
samsun j7
Meslek
Yazar
Konular
0
arkadaşlar rootu genellik için yaparlar ama bunu gerek yok artık. geçen arkadaşım bir uygulama indirdi ve android oyunlarda hile yaptı uygulamanın adını unuttum ama aramada hile programı felan yazarsanız görürsünüz.
Birde eğer telefonu yeni almışsanız root atmanızı tavsiye etmem

harunserefli

Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
harun
Cihazım
mi5s
Meslek
MODALİFE
Konular
38
arkadaşlar rootu genellik için yaparlar ama bunu gerek yok artık. geçen arkadaşım bir uygulama indirdi ve android oyunlarda hile yaptı uygulamanın adını unuttum ama aramada hile programı felan yazarsanız görürsünüz.
o senin dediğin rootu ergenler yapar. bizler rootu farklı amaçlar için kullanırız sisteme müdahale ederiz.
mod yukleriz
xposed yukleyip modül aktif ederiz
reklam engelleriz.

MI 5s Epic 7/12/14 beta

Pegasus__

..::FreeDoom::..
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Mi 9T - Davinci
Konular
51
Merhaba root etme noktasına kadar gelen bir kişi ne yaptığını bilen birisidir. Bilmiyorsa zaten yapması büyük bir hata ve zaman kaybıdır. İlginize teşekkürler. Hile mevzusu ise zaten gereksiz bir durum bence. Hile ile oyun kazanan sadece kendisini kandırır.

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
IOS dan mı Android'e geçtiniz Siz? Root hakkında biraz bilgi edindikten sonra değerli yorumlarda bulunmanızı tavsiye ederim

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

Üst Alt