Rehber Magisk ile Root nasıl yapılır?

cinaryal

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yalçın
Cihazım
Mi Max2
Meslek
Mühendis. Emekli
Konular
3
TWRP ile ROM flaşlanınca TWRP kalır, Supersu (Root) kaybolur diyenlere... Global-EU-ROM' u TWRP ile flashladım, hem TWRP gitti, hemde Supersu(Root) gitti ! İkisi birden uçuşa geçtiler ama ben memnunum. Global-Multi_EU-Rom-Stable gerçekten süpermiş. Çok iyi etmişim flaşladığıma. TWRP ve Supersu' yu( yada Magisk' i) yeniden kurarım, sorun değil.

Pegasus__

..::FreeDoom::..
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Mi 9T - Davinci
Konular
51
TWRP ile ROM flaşlanınca TWRP kalır, Supersu (Root) kaybolur diyenlere... Global-EU-ROM' u TWRP ile flashladım, hem TWRP gitti, hemde Supersu(Root) gitti ! İkisi birden uçuşa geçtiler ama ben memnunum. Global-Multi_EU-Rom-Stable gerçekten süpermiş. Çok iyi etmişim flaşladığıma. TWRP ve Supersu' yu( yada Magisk' i) yeniden kurarım, sorun değil.

güle güle kullanın hocam :),
hayırlı olsun

global - stabil geçişlerinde sanırım TWRP kayboluyor. emin olamadığım için cevap yazamadım.

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Ben bugüne kadar 100 lerce rom yükledim ve bugüne kadar bir kere bile TWRP kaybolmadı... demekki Siz bir yerde bir hata yaptınız

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

cinaryal

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yalçın
Cihazım
Mi Max2
Meslek
Mühendis. Emekli
Konular
3
TWRP ve ROOT konusunda sizin yazılarınızı harfi harfine aynen uyguladım ve hiç bir sıkıntı yaşamadan TWRP' yi kurdum sonra da Supersu' yu TWRP ile kurdum. Sağlık olsun, bilgisayarımda her şey hazır zaten, yarın hallederim onları da...

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
TWRP ve ROOT konusunda sizin yazılarınızı harfi harfine aynen uyguladım ve hiç bir sıkıntı yaşamadan TWRP' yi kurdum sonra da Supersu' yu TWRP ile kurdum. Sağlık olsun, bilgisayarımda her şey hazır zaten, yarın hallederim onları da...
Anlamadım şimdi....üstteki mesajınızda gitti, burada ise sıkıntı yaşamadan yükledim diyorsunuz...yani yüklemede sıkıntı yok, rom atınca mı TWRP uçuyor?

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4

Hocam belirttigim gibi Global tabanli romlarda Twrp silinebilir. Global tabanli romlardan herseyi beklerim :) China beta tabanli romlarda ise Twrp silinmesini görmedim, duymadim.

Global tabanli romlara hic bulaşmıyorum bu yüzden.
[doublepost=1511818974,1511818816][/doublepost]
Anlamadım şimdi....üstteki mesajınızda gitti, burada ise sıkıntı yaşamadan yükledim diyorsunuz...yani yüklemede sıkıntı yok, rom atınca mı TWRP uçuyor?

Evet hocam benim anladigim da bu şekilde. Romun icinde anladigim kadari ile Boot.img var (yanlisim varsa duzeltin lütfen), bu yüzden de stock recocery kuruluyor.

Epic romun son versiyonlarinda da (Mi6 icin) Rom gelistiricisinin modifiye ettigi Twrp vardi, her Epic romu kurdugumda da bu twrp kuruluyordu. Suan Miui Pro rom kullansam da, bu twrp var cihazda :) Ne farki var derseniz, Twrpde Epic rom logosy haricinde bir fark gormedim :)

cinaryal

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yalçın
Cihazım
Mi Max2
Meslek
Mühendis. Emekli
Konular
3
@scorpi

Telefonumda global_developer rom vardı. ben bu romda kiliti açmıştım, daha sonra twrp kurdum ve supersu yu kurarak root oldum. Daha sonra twrp ile global-eu-Rom u kurunca twrp ve root yok oldu, onu demek istedim. ama şimdi bir kaç dakika içerisinde bu defa global-eu-rom üzerinde twrp ve supersu yu yeniden kurdum. Sorun yok yani.

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Hocam belirttigim gibi Global tabanli romlarda Twrp silinebilir. Global tabanli romlardan herseyi beklerim :) China beta tabanli romlarda ise Twrp silinmesini görmedim, duymadim.

Global tabanli romlara hic bulaşmıyorum bu yüzden.
[doublepost=1511818974,1511818816][/doublepost]

Evet hocam benim anladigim da bu şekilde. Romun icinde anladigim kadari ile Boot.img var (yanlisim varsa duzeltin lütfen), bu yüzden de stock recocery kuruluyor.

Epic romun son versiyonlarinda da (Mi6 icin) Rom gelistiricisinin modifiye ettigi Twrp vardi, her Epic romu kurdugumda da bu twrp kuruluyordu. Suan Miui Pro rom kullansam da, bu twrp var cihazda :) Ne farki var derseniz, Twrpde Epic rom logosy haricinde bir fark gormedim :)
Tabiki romların içinde Boot.img var ve bu kernel le alakalı, ben de bir sürü global tabanlı rom kurdum ve silinmedi TWRP hiç bir şekilde.
Epic romda kendi Recovery lerinin scripti olabilir, o nedenle logolu olarak değişiyordur yada sadece logoyu ekliyordur....buna Sayın Escobar1945 üstadım daha net cevap verecektir.
Siz logosuz TWRP nizi isterseniz, TWRP içinden kendi Recorvery.img nizi flashlayabilirsiniz...yada Cihazınız rootlu ise, Flasify ile de yapabilirsiniz

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Tabiki romların içinde Boot.img var ve bu kernel le alakalı, ben de bir sürü global tabanlı rom kurdum ve silinmedi TWRP hiç bir şekilde.
Epic romda kendi Recovery lerinin scripti olabilir, o nedenle logolu olarak değişiyordur yada sadece logoyu ekliyordur....buna Sayın Escobar1945 üstadım daha net cevap verecektir.
Siz logosuz TWRP nizi isterseniz, TWRP içinden kendi Recorvery.img nizi flashlayabilirsiniz...yada Cihazınız rootlu ise, Flasify ile de yapabilirsiniz

Yok hocam çalıştıktan sonra twrp, logo olmuş olmamıs hic farketmez bana.

Boot.img değil hocam o zaman, ben dosya isimlerini karıştırmışim. Simdi baktim Epic rom zip dosyasinin icine, recovery klasörünün icinde direk twrp.img dosyasi var 25.4 mb lik. Benim kastetmek istedigim bu dosyaydi hocam.

Üst Alt