Yardım Kvk Sözde Garanti Problemi

erener

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Mi9T
Meslek
Biyomedikal Tek.
Konular
15
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global
Telefon Modeli
Mi6
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba,

Cepport firmasından almış olduğum KVK garantili telefonumun bataryası az gittiğinden dolayı servise vermiştim. Telefonumda başka hiç bir problem yoktu ve bugün tarafıma mesaj geldi gelen mesaj şu şekilde ;

Sn. Musterimiz 19xxxxxx Form numarlı cihazınızda garanti dışı kullanımdan kaynaklı arıza tespit edilmiş olup, işlemlerinize başlayabilmemiz için 161 TL işlem bedeli onayı beklenmektedir.
Evet veya hayır yazarak onarım için onay istiyorlar KVK'nın sitesinden kontrol ettiğimde ise fiyat onayı için açıklamada batarya 1 seneyi geçmiş batarya ücreti verelim gibi bir ibare yer alıyor.

Benim telefonumu aldığım tarih Mayıs ayı idi. Nereden baksanız garanti süresininn bitmesine 8 ay var. Servisin benden bu şekilde ücret talep etmeye hakkı var mıdır? Benim telefonum neden garanti dışı bırakıldı doğrusu çok merak ediyorum. Fazladan para vererek KVK güvencesi ile aldığımız bu telefonlar tamamiyle bir fiyaskodur. Bu parayı verdikten sonra dışarıdan da alır bu bataryayı taktırır 10 gündür telefonsuz kalmazdım.

Batarya garanti kapsamına girmiyor mu? Konuyu tüketici hakem heyetine taşımalı mıyım? Değerli bilgilerinizi rica ediyorum.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
GARANTİ'nin tek artısı var !

Oda cihazı SATARKEN Yes~~

Batarya da garantiye girmez hocam...

Oyla:

erener

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Mi9T
Meslek
Biyomedikal Tek.
Konular
15
Benim bildiğim kadarıyla telefonun kutu içeriğinde yer alan bütün parçalar şarj aleti dahil garanti kapsamına girer. Neticede düşme fiziksel veya benim tarafımdan verilmiş bir zarar veya hasar söz konusu değil bu resmen saçmalık.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ücretli onarımı red ettim. Konuyu tüketici hakem heyetine taşıyacağım, basit bir sorunu bile halletmeyen firma hangi sorunu çözecek doğrusu çok merak ediyorum! Kvk garantili telefon almayın aldırmayın kesinlikle pişmanlıktır fazladan satıcıya boşuna verilen paradır!

Son düzenleme:
Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
104
numarlı cihazınızda garanti dışı kullanımdan kaynaklı arıza tespit edilmiş

ilgili birimi arayıp sorsaydınız keşke nasıl tespit ettiniz bunu diye. Fakat batarya konusunda bir çok firmanın ben garantiye dahil edeceğini sanmıyorum. Sonuşta sağlığı kullanıma bağlı bir şey. Biri kullanır batarya 1 yılda ölür biri kullanır 2 yılda ölür. Neye göre garanti verebilirler ki. Ama yakın bir zamanda alonmış olsa mesela 15 gün 1 ay falan belki olabilir.

Oyla:

erener

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Mi9T
Meslek
Biyomedikal Tek.
Konular
15
Hocam aldığınız telefonun garanti belgesini okursanız bir bütün olarak değerlendirilir ve batarya'da 2 yıllık garanti sürecine dahil edilmesi gerekir. Garanti belgesinde bununla alakalı batarya garantisi 1 senedir gibi belirtilen bir madde yok dolayısı ile ücretsiz yapılması lazım. Ama bizim ülkemizde ne yazık ki hiç birşey düzgün işlemiyor firmalar kafalarına göre takılıyor sadece insanı bezdiriyor. Ne yazık ki nüfuslu bir tanıdığımız felan da yok işimizi göremiyoruz.

Bu arada Kvk teknik servisine arayarak ulaşabilmek pek mümkün değil insana sinir harbi yaşatmaktan başka birşey yapmıyorlar.

Oyla:

Destiny97

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
37
Merhaba,

Cepport firmasından almış olduğum KVK garantili telefonumun bataryası az gittiğinden dolayı servise vermiştim. Telefonumda başka hiç bir problem yoktu ve bugün tarafıma mesaj geldi gelen mesaj şu şekilde ;

Sn. Musterimiz 19xxxxxx Form numarlı cihazınızda garanti dışı kullanımdan kaynaklı arıza tespit edilmiş olup, işlemlerinize başlayabilmemiz için 161 TL işlem bedeli onayı beklenmektedir.
Evet veya hayır yazarak onarım için onay istiyorlar KVK'nın sitesinden kontrol ettiğimde ise fiyat onayı için açıklamada batarya 1 seneyi geçmiş batarya ücreti verelim gibi bir ibare yer alıyor.

Benim telefonumu aldığım tarih Mayıs ayı idi. Nereden baksanız garanti süresininn bitmesine 8 ay var. Servisin benden bu şekilde ücret talep etmeye hakkı var mıdır? Benim telefonum neden garanti dışı bırakıldı doğrusu çok merak ediyorum. Fazladan para vererek KVK güvencesi ile aldığımız bu telefonlar tamamiyle bir fiyaskodur. Bu parayı verdikten sonra dışarıdan da alır bu bataryayı taktırır 10 gündür telefonsuz kalmazdım.

Batarya garanti kapsamına girmiyor mu? Konuyu tüketici hakem heyetine taşımalı mıyım? Değerli bilgilerinizi rica ediyorum.

Garanti dışı arıza demişsiniz ama attığınız fotoğrafta garantinin dolduğu yazıyor. Bu yüzden ücret istemeleri gayet doğal.
Ki batarya benim bildiğim garanti dahilinde çünkü ben xperia z2'mi garantisi bitmek üzere diye bataryasını garanti aracılığıyla sıfırı ile değiştirmiştim.

Oyla:

erener

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Mi9T
Meslek
Biyomedikal Tek.
Konular
15
Garanti dışı arıza demişsiniz ama attığınız fotoğrafta garantinin dolduğu yazıyor. Bu yüzden ücret istemeleri gayet doğal.
Ki batarya benim bildiğim garanti dahilinde çünkü ben xperia z2'mi garantisi bitmek üzere diye bataryasını garanti aracılığıyla sıfırı ile değiştirmiştim.

Telefonumun garantisi devam ediyor garantide olan telefonumun batarya değişimi için para talep ediliyor. Bataryanın garantiye girmemesine anlam veremiyorum garanti belgesinde veya herhangi bir sitede bununla alakalı bir yazı göremedim.

Oyla:

pendroz

Kardan Adam
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Redmi Note 4x
Konular
250
Görünen tek problem garanti bitişi gibi duruyor.Onarımı garanti dahiline sokmak için formdaki mail adresine faturanızı göndermeniz yeterlidir.

Oyla:

Destiny97

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
37
Telefonumun garantisi devam ediyor garantide olan telefonumun batarya değişimi için para talep ediliyor. Bataryanın garantiye girmemesine anlam veremiyorum garanti belgesinde veya herhangi bir sitede bununla alakalı bir yazı göremedim.
Garantide olan diyorsunuz ama onlara göre telefonunuz garantide değil. Ekran görüntüsü ile attığınız yazıları düzgün okumanız lazım. Eğer kesin garantide olduğuna eminseniz bunu onlara belgesi ile sunmanız lazım. Yoksa mesela batarya parası değil, batarya garanti dahilinde her zaman değiştirilir.

Oyla:

erener

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Mi9T
Meslek
Biyomedikal Tek.
Konular
15
Görünen tek problem garanti bitişi gibi duruyor.Cihazınızın faturasını ibraz ederek onarımı garanti dahiline sokmak için formdaki mail adresine faturanızı gönderin.

Onarım ücreti çıkınca red ettim sms ile. Şimdi de işlem görüyor olarak gözüküyor. Telefonumun garantisi 2020 Mayıs ayına kadar KVK sisteminde de gözüküyor. Bataryayı değişimini 1 sene geçmiş gerekçesi ile garanti dahiline almıyorlar.

Oyla:
Üst Alt