Yardım Kvk Sözde Garanti Problemi

erener

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Mi9T
Meslek
Biyomedikal Tek.
Konular
13
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global
Telefon Modeli
Mi6
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba,

Cepport firmasından almış olduğum KVK garantili telefonumun bataryası az gittiğinden dolayı servise vermiştim. Telefonumda başka hiç bir problem yoktu ve bugün tarafıma mesaj geldi gelen mesaj şu şekilde ;

Sn. Musterimiz 19xxxxxx Form numarlı cihazınızda garanti dışı kullanımdan kaynaklı arıza tespit edilmiş olup, işlemlerinize başlayabilmemiz için 161 TL işlem bedeli onayı beklenmektedir.
Evet veya hayır yazarak onarım için onay istiyorlar KVK'nın sitesinden kontrol ettiğimde ise fiyat onayı için açıklamada batarya 1 seneyi geçmiş batarya ücreti verelim gibi bir ibare yer alıyor.

Benim telefonumu aldığım tarih Mayıs ayı idi. Nereden baksanız garanti süresininn bitmesine 8 ay var. Servisin benden bu şekilde ücret talep etmeye hakkı var mıdır? Benim telefonum neden garanti dışı bırakıldı doğrusu çok merak ediyorum. Fazladan para vererek KVK güvencesi ile aldığımız bu telefonlar tamamiyle bir fiyaskodur. Bu parayı verdikten sonra dışarıdan da alır bu bataryayı taktırır 10 gündür telefonsuz kalmazdım.

Batarya garanti kapsamına girmiyor mu? Konuyu tüketici hakem heyetine taşımalı mıyım? Değerli bilgilerinizi rica ediyorum.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Onarım ücreti çıkınca red ettim sms ile. Şimdi de işlem görüyor olarak gözüküyor. Telefonumun garantisi 2020 Mayıs ayına kadar KVK sisteminde de gözüküyor. Bataryayı değişimini 1 sene geçmiş gerekçesi ile garanti dahiline almıyorlar.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
arkadaşlar doğru söylüyor, size gönderilen onay mesajında garanti süresi bitmiş yazıyor.

Özellikle batarya garanti dışı demiyor ki. Komple telefonun garantisi bitmiş diyor. Belki bir hata yapmış olabilirler, garantinizin devam ettiğini onaylayan belgeleri göndermek gerekebilir.

Oyla:

erener

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Mi9T
Meslek
Biyomedikal Tek.
Konular
13
Xiaomi'de;

Garanti hikaye
Güncelleme pişmanlıktır

drunk~~

Atla deve istemedim sadece batarya problemimin giderilmesini istedim. Fazladan para vererek sinir sahibi olduk. Keşke Delta garantili alsaydım forumda gördüğüm bütün sorunlarla ilgilenip en azından adam gibi cevap vermişler.

Oyla:

msahzmm

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Msahzmm
Cihazım
Mia1
Konular
0
Atla deve istemedim sadece batarya problemimin giderilmesini istedim. Fazladan para vererek sinir sahibi olduk. Keşke Delta garantili alsaydım forumda gördüğüm bütün sorunlarla ilgilenip en azından adam gibi cevap vermişler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Oyla:

erener

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Mi9T
Meslek
Biyomedikal Tek.
Konular
13
KVK'nın tamir için telefonumu MYS yani Cepport firmasına gönderdiğini öğrendim bugün. Yaklaşık 12 gün telefonum boş yere firmada kaldı. 161 TL Batarya değişim ücreti istediler ve onarımı ret ettim. Defalarca kez yaptığım telefon görüşmesinden sonra bugün lütuf edip telefonumu verdiler. Kimseye lütfen bahsetmeyin dediler bu durumdan burdan herkes duysun istedim. Bu saatten sonra hakkımı Tüketici hakem heyetinde arayacağım. KVK sadece aracı telefonu alıyor ve yüksek onarım merkezi diye ithalatçı firmaya yönlendiriyor. KVK garantili diye fazladan para vererek dert keder sahibi olduk. Bu garantiye güvenip telefon kesinlikle almayın gidin garantisiz alın ithalatçı garantili diye geçen telefonlardan alın zaten garanti yok gibi birşey hiç değilse bizim gibi cebinizden fazladan para çıkmaz. Amacım kimsenin ticari itibarı ve ekmeği ile oynamak değil amacım tüketicinin yanıltılmamasıdır! Saygılarımla.

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt