Rom Kullandığım En İyi (Stock-Custom) Rom

• Konbuyu başlatan crop
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 2K
  • Görüntüleme 95K

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
17
MegaOS geliştiricileri neden Hyper 2 romların bu cihazda kastığını açıklamış :)

Why animations slow on hyperOS 2.0 A15 on sweet (surprise , read till end)
We first need to know more about 732G , 732G have 8 cores , 6 small cores (1.8GHz) and 2 big cores (2.3GHz)

Also we need to know animations made by CPU not GPU

I downloaded more than 15 phones build.prop to know why it's slow

Surprise it's not Kernel issue even not ROM devolper issue.

Where's the issue then ? If we saw all new phones that got hyperOS2 officially it has CPU contains of 8 cores some of them use 4 small cores and 4 big cores like sapphire and some use 4 small cores 3 big cores and 1 Ultimate core

In hyperOS1 / Miui14 animations was not heavy it was running on 6-7 cores on sweet (in build.prop cores start from 0 not 1) and it was very satisfying to run it smooth with some surface and fps props

Then where's the issue ?
The issue on sweet is on CPU we have only 2 big cores and it can't run hos 2 animations smooth also they have low speed only 2.3GHz and on officially supported phones they use 4-7 cores which is 4 big cores while we have only 2 that's why sapphire and topaz runs ROM smoother than sweet

What about use 2 small cores and 2 big cores for animations in sweet?
Good question, it's possible but it will be slower than using 6-7 . Why? Bec in this situation all 4 cores will run on 1.8GHz and it will be more shit

Now we are on 1 fix I didn't find another , kernel devs must overclock big cores even not much

Türkçesi

Tatlı üzerinde hyperOS 2.0 A15'te animasyonlar neden yavaş (sürpriz, sonuna kadar okuyun)
Öncelikle 732G hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamız gerekiyor. 732G'de 8 çekirdek, 6 küçük çekirdek (1.8GHz) ve 2 büyük çekirdek (2.3GHz) bulunuyor.

Ayrıca GPU değil CPU tarafından yapılan animasyonları bilmemiz gerekir

Neden yavaş olduğunu bilmek için 15'ten fazla telefon build.prop indirdim

Sürpriz, bu çekirdek sorunu değil, hatta ROM geliştirici sorunu bile değil.

O zaman sorun nerede? Resmi olarak hyperOS2 alan tüm yeni telefonları görseydik, CPU 8 çekirdek içerir, bazıları safir gibi 4 küçük çekirdek ve 4 büyük çekirdek kullanır ve bazıları 4 küçük çekirdek 3 büyük çekirdek ve 1 Ultimate çekirdek kullanır.

HyperOS1 / Miui14'te animasyonlar ağır değildi, sweet üzerinde 6-7 çekirdekte çalışıyordu (build.prop'ta çekirdekler 1'den değil 0'dan başlıyor) ve bazı yüzey ve fps proplarıyla sorunsuz çalıştırmak çok tatmin ediciydi

O zaman sorun nerede?
Sweet'teki sorun CPU'da sadece 2 büyük çekirdeğimiz var ve hos 2 animasyonlarını sorunsuz çalıştıramıyor ayrıca sadece 2.3GHz düşük hıza sahipler ve resmi olarak desteklenen telefonlarda 4-7 çekirdek kullanıyorlar ki bu 4 büyük çekirdek iken bizde sadece 2 çekirdek var, bu yüzden safir ve topaz ROM'u sweet'ten daha sorunsuz çalıştırıyor

Tatlı animasyonlar için 2 küçük çekirdek ve 2 büyük çekirdek kullanmaya ne dersiniz?
Güzel soru, bu mümkün ama 6-7 kullanmaktan daha yavaş olacaktır. Neden mi? Bu durumda 4 çekirdeğin tamamı 1,8 GHz'de çalışacak ve daha boktan olacaktır.

Şimdi 1 düzeltme üzerindeyiz, başka bir şey bulamadım, çekirdek geliştiricileri çok fazla olmasa bile büyük çekirdekleri overclock etmeli

joker80

Why so seriously?
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bahadır
Cihazım
Red mi note 10
Konular
6
Lucas.Rintaro voltage son surum ve infinity son surum gibi stabil rom yok herhalde dimi

beraozbal

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bera
Cihazım
sweet
Konular
3
Arkadaşlar 2 günlük rom değiştirme serüveninin sonuna geldim sanırım. HyperOS olarak inatla birçok rom denedim. Fakat çoğunda kasma olması veya özelleştirme gibi (status bar, bildirim paneli gb.) menülerin olmaması nedeniyle çok birşey bulamadım. HyperOS olarak 2 rom önericem isteyenler deneyebilir.

1.si HyperOS OS | Android 13 olarak denediğim TW romdan portlanmış son derece akıcıydı fakat benim gibi özelleştirmeleri çok seven arkadaşlara yetersiz gelecek stock hyperOSa çok yakın bir romdu. Kesinlikle takılma ve kasmaya rastlamadım (Yenileme hızını 1 hz olarak test ettim).Denemek isteyenler için linkini bırakıyorum

2.si ise benim çok beğendiğim ve kullanmaya başladığım bol özelleştirmeli son derece akıcı olan a_king hocamında bahsettiği HyperOS 1.0.6 - PORT | Android 13 NextOS romu oldu. Neredeyse her türlü ayar mevcut romda kesinlikle denenmesi gerektiğini düşünüyorum.

HyperOS olarak 20 veya 25 rom denedim çoğu stabil değil kendi adıma beğendiğim romlar bunlar. Tabi kısa süreli bakma şansım oldu şarj konusunda ne olur bilemiyorum bir kaç gün kullanmak gerek. İyi denemeler clap~~
hocam bu 1. dediğiniz taiwan romunu kurdum çok beğendim gerçekten acayip akıcı bir rom kasma takılma sıfır aynı aosp gibi rom :)

sentinelPRİME

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Hazım
Cihazım
RN 10 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
1
Arkadaşlar ben gene rahat duramadım haha-- ya bunu denemişmiydim derken istediğim romu buldum sanırım (umarım bu son olur giggle~~).
Son olarak bunuda paylaşayım denemesi size kalmış animasyonlar falan akıcı denemeye değer.

HyperAiter_Sweet_Port_OS1.0.3 A13.

Hocam hazır siz denemişken bende bir soru sorayım wait~~ beraozbal hocamın şuanda denemekte olduğu taiwan romu mu daha iyi sizce yoksa HyperAiter 1.0.3 romu mu daha iyi Idea~~

scream123

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
29
Hocam hazır siz denemişken bende bir soru sorayım wait~~ beraozbal hocamın şuanda denemekte olduğu taiwan romu mu daha iyi sizce yoksa HyperAiter 1.0.3 romu mu daha iyi Idea~~
Hocam Taiwan romu kesinlikle. Yağ gibi akıyor. Ama ben özelleştirme seviyorum mesela ikonları, saati, bildirim paneli ozellestimelerini falan çok sevdiğim için kalmadım o romda. Yoksa kesinlikle Taiwan rom hiç takılma yaşamadım.

sentinelPRİME

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Hazım
Cihazım
RN 10 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
1
Hocam Taiwan romu kesinlikle. Yağ gibi akıyor. Ama ben özelleştirme seviyorum mesela ikonları, saati, bildirim paneli ozellestimelerini falan çok sevdiğim için kalmadım o romda. Yoksa kesinlikle Taiwan rom hiç takılma yaşamadım.
beraozbal hocam da aynısını söylemişti hocam özelleştirme çok ta önemli değil benim için hocam modüller ile halledebilirim happy~~

seyfionder

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
seyfi
Cihazım
oppo
Konular
0
hocam bu 1. dediğiniz taiwan romunu kurdum çok beğendim gerçekten acayip akıcı bir rom kasma takılma sıfır aynı aosp gibi rom :)
Hangisi hocam:)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Rom hangisi hocam:)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tw diye başlayan rom öne drive daki o sanırım:) degilmi

scream123

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
Note 10 Pro