Rom Kullandığım En İyi (Stock-Custom) Rom

• Konbuyu başlatan crop
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 1K
  • Görüntüleme 50K

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
17
Merhaba hocam , içerisinde leica kamera olan stabil çalışan AOSP rom var mı ?
Bence en stabil olanları PixelOS, Pulkit'in LOS romu ve VoltageOS. Özelleştirme açısından VoltageOS daha zengin

Synx

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Mi9t
Konular
84
Senin ile aynı fikirdeyim ve bu durum canımı çok sıkıyor!.. Alıştıra-alıştıra (güncelleye-güncelleye), bizden kepçe ile alıp çay kaşığı ile geri verdiklerini de çaktırmadan, irademizi daha fazla ipotek altına alıyorlar!.. Üstelik bunu, mülkiyet hakkı kendilerinin olmayan özel eşyalarımız üzerinden yapıyorlar! :@ (Ne yaman çelişki!). "Google'a ve/yâ üreticiye ve/yâ onun-bunun bankasına ne benim telefonumun ROOT'lu ve/yâ BL kilidinin açık olup-olmamasından!.. Beni kelepçeleyip özgürlüğümü kısıtlamak yerine, usûlsüzlük/güvenlik/v.b. ile ilgili kaygıların var ise, hasssas olduğunu düşündüğün dosyaların bütünlüğünün korunup-korunmadığını anlamak için sağlamasını (hash) yapar ve kontrol toplamlarının (checksum) sunucu tarafında çapraz karşılaştırmasını yaparsın, v.b."

Neyse!.. konuyu daha fazla amacından saptırıp, içinizi karartmamayım. :)

Çoğumuza olduğu gibi, Lucas.Rintaro hocam'dan bana da sirâyet eden bir A14 virüsünün netîcesinde, içinden çıkılmaz bir ummâna dalmış, tam çıkmaya çabalıyordum ki, sanırım ve umarım kurtarıcımı buldum...

Adı: CharlieOs... Aslında, "kurtarıcı" denilebilecek ve şans verilip denenmesi gereken o kadar çok Custom-ROM var ki, ama ben MIUI14 arayüzüne daha yatkın, kullanmış ve dolayısı ile kanıksamış olduğumdan, MIUI14-EU-A13-SWEET tabanlı CharlieOs'u henüz kullanmaya başlamadan bile oldukça benimsedim diyebilirim. Çünkü, her ne kadar beklentilerimi tam olarak karşılamasa da, Xiami.EU'nun derlediği ve 'u baz alan MIUI14 ROM'unu daha önce ( A14 virüsü bulaşmadan önce :D ) kulanmış ve oldukça beğenmiştim. Detaylarını ilerleyen satırlarda vereceğim bu yeni bulduğum CharlieOs'un #sweet için bilinen en son sürümü, forumda müteaddid kez paylaşılan ve son güncellenme târihi: 2024.01.07 olan "recovery" formatındaki derlemesinden daha yeni, paket yapısı tamâmen farklı ("fastboot" formatında) ve ile (yeniden derleme olduğu için elbette ki "boot.img", "dtbo.img" ve "super.img" dosyaları hâricinde) bire-bir aynı. Bu şu anlama geliyor; bahse konu 'un bir kez daha (extremely/aşırı derecede) deBloat ve optimize edildikten sonra ihtiyâca göre düzenlenmiş/konfigüre edilmiş yeniden derlemesi. Kullanılan Kernel ise; , emîn olmamakla birlikte, sanırım bir önceki derleme ile aynı: 4.14.323~ -R23

CharlieOs 14.0.9 DeBloated ReBuild for Redmi Note 10 Pro by Dulquer Salmaan​

#MIUI #EU #A13 #SWEET #SWEETIN​

💾
İlk çıkış târihi: 2024.01.08​
Paketin son düzenlenme/güncellenme târihi: 2024.03.11​
NOT: CharlieOs MIUI tabanlı bir ROM olduğu için, AOSP ROM'larda olduğu gibi önceden resmî/stok Firmware-ROM yüklemeye/flash'lamaya gerek yok.

💾 :

💾 :

⬇️ CharlieOS 14.0.9 SafetyNet Fix (Recovery).zip : SafetyNet "CTS profile match" kontrolünün geçilememesi hâlinde, "recovery" arayüzünden flash'lanan düzeltme/fix dosyası... Aksine/sorunsuz bir durumda, buna gerek yok.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

☣️ 📢 Lucas.Rintaro hocam'dan yayılarak "çoğumuza" bulaşan A14 virüsü mutasyona uğrayıp A15'e evrilmiş olabilir, bilginize!.. Henüz enfeksiyon kapmamış olanlarınız var ise, dikkatli ve nefsinize hâkim olun, benden söylemesi. haha--

Düzenleme: Değişiklik günlüğü (changelog) bağlantısı eklendi.
Hocam şu anda bu romdasınız sanırım. Yorumlarınız neler ?

TA2DF

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Yahya Burçin
Cihazım
RN10P (sweet)
Meslek
Elo. Müh. (Emekli)
Konular
0
Nerede hatâ yaptım bilmiyorum ama, şu an bu ROM'u kullanamıyorum... sürekli boot-loop oluyor :( İlgili Telegram gurup ve kanallarında sorguladığımda ise, şaşırdılar, benden başka bu sorunu yaşayan olmamış... Dolayısı ile, "şimdilik" ROM'u kullanıyorum...
Kullandığım bu ROM'u soracak olur isen; ben henüz bundan daha verimli bir BB (battery-backup) performansına sâhip herhangi-bir ROM'a "henüz" rastlamadım! o_O (Electro Kernel ile derlenmiş). Gerçi ben, bu işlere yeni bulaştığım için sizler kadar fazla ROM tecrübe etmemiş olduğumdan dolayı, aksini söyleyecek/iddia edecekler için bu önemli istatiksel detayı belirtmiş olayım ki, yanlış bir anla(şıl)ma olmasın. Özelleştirme ise; "benim" beklentilerimin çok ötesinde. Ayarlar arayüzünden olabildiğince esneklik sunmakla kalmamış, Resmî Temalar uygulamasını dahi mod'lamışlar!.. v.s.~v.s. :)

Edit: ROM'un Deep-Sleep (Derin-Uyku) performansından bahsetmeyi unutmuşum...
Telefonun WiFi, Bluetooth, Konum, NFC, Dolby Atmos fonksiyonları başta olmak üzere, neredeyse tüm özeliklerini aktif etmiş olmama ve FPS'i 120Hz kullanmama râğmen, geceden-sabaha ortalama 9 saatlik bir sürenin sonunda bataryadan %1 bile eksilmemişti! o_O Gerçi, henüz hiçbir ilâve uygulama yüklemedim, ama bu sonuç dahi, bildirim ağırlıklı uygulamaların yüklenmesi ile ileride artacak iş yükünün olası sonuçları hakkında yeterince bilgi veriyor kanaatindeyim.

Son düzenleme:

Hergeleyim

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yunus can
Cihazım
Redmi note 10 o
Konular
13
Merhaba hocam , içerisinde leica kamera olan stabil çalışan AOSP rom var mı ?
Los pulkitteyim gayet stabil leica kamerası var los official da stabildir pixel os crdroid evo x deneyebilirsin bunun haricinde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bence en stabil olanları PixelOS, Pulkit'in LOS romu ve VoltageOS. Özelleştirme açısından VoltageOS daha zengin
Peki voltageos 2.8 eol mu 3.7 eol mu hangisi daha iyi sizce

Synx

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Mi9t
Konular
84
Nerede hatâ yaptım bilmiyorum ama, şu an bu ROM'u kullanamıyorum... sürekli boot-loop oluyor :( İlgili Telegram gurup ve kanallarında sorguladığımda ise, şaşırdılar, benden başka bu sorunu yaşayan olmamış... Dolayısı ile, "şimdilik" ROM'u kullanıyorum...
Kullandığım bu ROM'u soracak olur isen; ben henüz bundan daha verimli bir BB (battery-backup) performansına sâhip herhangi-bir ROM'a "henüz" rastlamadım! o_O (Electro Kernel ile derlenmiş). Gerçi ben, bu işlere yeni bulaştığım için sizler kadar fazla ROM tecrübe etmemiş olduğumdan dolayı, aksini söyleyecek/iddia edecekler için bu önemli istatiksel detayı belirtmiş olayım ki, yanlış bir anla(şıl)ma olmasın. Özelleştirme ise; "benim" beklentilerimin çok ötesinde. Ayarlar arayüzünden olabildiğince esneklik sunmakla kalmamış, Resmî Temalar uygulamasını dahi mod'lamışlar!.. v.s.~v.s. :)

Edit: ROM'un Deep-Sleep (Derin-Uyku) performansından bahsetmeyi unutmuşum...
Telefonun WiFi, Bluetooth, Konum, NFC, Dolby Atmos fonksiyonları başta olmak üzere, neredeyse tüm özeliklerini aktif etmiş olmama râğmen, geceden-sabaha ortalama 9 saatlik bir sürenin sonunda bataryadan %1 bile eksilmemişti! o_O Gerçi, henüz hiçbir ilâve uygulama yüklemedim, ama bu sonuç dahi, bildirim ağırlıklı uygulamaların yüklenmesi ile ileride artacak iş yükünün olası sonuçları hakkında yeterince bilgi veriyor kanaatindeyim.
Hocam ne tuhaftır ki bende de bootloop a giriyor. Twrp'den de kurdum Fastboot 'dan da ama durum aynı sizin kurduğunuz sürümü indiriyorum onu kurucam.

Synx

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Mi9t
Konular
84
Başka rom var mı önerebiliceğiniz ? Ne olur ne olmaz bulunsun. Stabil rom gerekiyor.

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
17
Los pulkitteyim gayet stabil leica kamerası var los official da stabildir pixel os crdroid evo x deneyebilirsin bunun haricinde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peki voltageos 2.8 eol mu 3.7 eol mu hangisi daha iyi sizce
Kullandığım zamanlar v3.x sürümlerde zygisk çalışmıyordu. Eğer kullanmıyorsanız 3.7 daha iyi. 2.8 sürümde sorun yoktu

TA2DF

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Yahya Burçin
Cihazım
RN10P (sweet)
Meslek
Elo. Müh. (Emekli)
Konular
0
Başka rom var mı önerebiliceğiniz ? Ne olur ne olmaz bulunsun. Stabil rom gerekiyor.
Yeni bir telefon almak zorunda kalana kadar bir daha arkama dönüp bakmamak üzere kendim tecrübe edip aradığımı bulmak gâyesi ile, bizim bu RN10P-sweet için hâlâ inşâsı devam edip üzerinde çalışılan Custom-ROM'ları araştırıyorum...

Görünüşe göre (tesbit edebildiğim) en güncel OSS ROM'lar şunlar;
  • 2024.10.23
  • 2024.10.22
  • 2024.10.20
  • 2024.10.17
  • 2024.10.17
  • 2024.10.17
  • 2024.09.23
  • 2024.09.09
... Sana da benzer bir yaklaşımı öneririm.

Edit: ROM'lara kolay erişim için link'lerini ekledim.

Son düzenleme:

Hergeleyim

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yunus can
Cihazım
Redmi note 10 o
Konular
13

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
17
Peki 3.7 için ksu suz kernel önerisi alabilir miyim?
KSU'suz kernel kullanmadım hocam :)
Lakin AOSP romlar için Sleepy kernel deneyebilirsin. Bu arada yanlış hatırlamıyorsam miraki kernel ile geliyordu o, değiştirmek zorunda değilsin :)

Üst Alt