Soru Koronoyız

Safranbeg

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Safranbeg A.
Cihazım
Note 9s
Konular
2
hilal52, neyin özgürlüğü bu. Siz bir kedi, köpek veya kemirgen ısırmasından hastaneye gidin ve ben kuduz aşısı olmayacam deyin bakalım ne oluyor. 9 gün içinde aşı olmayan hakkında polis neler yapıyor biliyormusunuz.
Bunun ne farkı var, keşke korona aşısı olmayanlarıda kolluk gücüyle zorla aşılasalar.

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
hilal52, neyin özgürlüğü bu. Siz bir kedi, köpek veya kemirgen ısırmasından hastaneye gidin ve ben kuduz aşısı olmayacam deyin bakalım ne oluyor. 9 gün içinde aşı olmayan hakkında polis neler yapıyor biliyormusunuz.
Bunun ne farkı var, keşke korona aşısı olmayanlarıda kolluk gücüyle zorla aşılasalar.
Keşke diyesim var ama ortalığı karıştırmak istemediğim için herkese iyi geceler diliyorum, bu İhtiyar gider ve yatar

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

hilal52

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Görkem
Cihazım
Mi 10 t pro
Meslek
Zabıta Memuru
Konular
13
Keşke diyesim var ama ortalığı karıştırmak istemediğim için herkese iyi geceler diliyorum, bu İhtiyar gider ve yatar

Hayırlı geceler hocam Allah’a emanetsınız

Safranbeg

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Safranbeg A.
Cihazım
Note 9s
Konular
2
Skorpi, evet kan beynime sıçrayarak birazdan neme lazım. İyi geceler bir diger ihtiyarda yatar. :)

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Skorpi, ben elimden gelse kafada kırarım, gözde çıkarırım. Bence aşı karşıtlığı insanlik suçu sayılır. Yüzde 99 unun bilinçli bir karar olduğuna inanmıyorum.
Bundan çok değil 50-60 yıl önce basit bir aşı ile kurtulabilecek insanların özellikle çocukların ölümlerini düşünün.
Dizanteri, difteri, çocuk felci, boğmaca, kızamık vs. Hele kuduz nedir bilen varmı? Hastanelerde tecrit hücresi olduğunu bilen varmı o aşı karşıtlarının içinde. Kuduz olan kişinin mikrop beynine ulaştığında artik bir tedavi yoktur. Onu tecrit hücresi denilen bir yere koyarlar, kuduz mikrobu beyinde negri cisimciği denilen bir şey oluşturduğunda kişi yutak felci gecirir. Bu bir insanın hissedebliecegi en ust acı eşiği kadar acı verir ve kişi bunun için sudan korkar.Acıdan çıldırma seviyesine gelir ve o tecrit hücresinin demirlerine duvarlarına kafasını vurarak, kollarındaki damarları ısırarak ölümünü cabuklaştirmaya çalışır. Bu hastalıklar günümüzde neden yok. İşte o aşılar ile yok oldu.
Şu an için bu corona illetine karşı tek çare aşı. Yoksa yıllarca bitmeyecek.
Öncelikle aşı karşıtı değilim sadece bu sıvıya güvenmiyorum o kadar.. Ve bu yazdıklarınızı yüksek sesle orada burada söylemeyin olur mu? Olmadık yerden sorun çıkar.. Gerçekten çip takıyor bunlar bize diyen tiplere denk gelebilirsiniz :)
Konumuza gelecek olursak, Saydığınız hastalıklar için aşılar var, doğrudur.. Sizinde dediğiniz gibi Aşı.. Ama bu covid için üretilen sıvılar sadece acil kullanım onayı aldı ve ruhsatlandırma kısmını devletler kendisi yapıyor yani riskleri kendileri alıyorlar.. En son FDA bi adım atmıştı ama sonrası yok, yanlışım varsa düzeltin hocam.. Yani işin özü kobay olarak devam ediyoruz tüm dünya hemde.. Ve son olarak hocam, mutasyonu olan hastalığın aşısı olmaz diye bir söz duydunuz mu hiç?

hilal52

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Görkem
Cihazım
Mi 10 t pro
Meslek
Zabıta Memuru
Konular
13
Öncelikle aşı karşıtı değilim sadece bu sıvıya güvenmiyorum o kadar.. Ve bu yazdıklarınızı yüksek sesle orada burada söylemeyin olur mu? Olmadık yerden sorun çıkar.. Gerçekten çip takıyor bunlar bize diyen tiplere denk gelebilirsiniz :)
Konumuza gelecek olursak, Saydığınız hastalıklar için aşılar var, doğrudur.. Sizinde dediğiniz gibi Aşı.. Ama bu covid için üretilen sıvılar sadece acil kullanım onayı aldı ve ruhsatlandırma kısmını devletler kendisi yapıyor yani riskleri kendileri alıyorlar.. En son FDA bi adım atmıştı ama sonrası yok, yanlışım varsa düzeltin hocam.. Yani işin özü kobay olarak devam ediyoruz tüm dünya hemde.. Ve son olarak hocam, mutasyonu olan hastalığın aşısı olmaz diye bir söz duydunuz mu hiç?
Hocam düşüncelerinize saygım sonsuz ama şöylede bir durum var en basit örnek çin nufusu 2.5 milyar 80000 vaka 2000 ölü ve 2 ayda bitti orada aşıyla bitti sonra ikinci diyeceğim bu aşı ülkemize geldi ve ilk olarak deneme sürecinden geçti ondan sonra sağlık çalışanlarına vuruldu şöyle düşünün siz sağlık bakanı olsanız bu hastalıkla savaşmada en güçlü silahınız sağlık çalışanlarınız onlara zararlı olan bir şeyi yaptırırmıydınız ben olsam yaptırmazdım ama ne yapıldı ilk sağlık calısanları oldu denilseydiki aşıyı getirdik isteyen olsun o zaman bende aşıyı olmazdım bence biraz tıpa ve bilim insanlarımıza güvenmeliyiz

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Bulaşma riskini kaldırır nasıl kaldırır toplumsal olarak aşılama oranı çoğaldıkça toplumsal olarak bagisiklik kazanılacak ve böylece bulaş riski kalkacaktır sakın beni yanlış anlamayın aşı olmayan olmak istemeyen milyonlarca insan varsayalım nekadar bağışıklık saglanilabilir
Aşılamanın sonu gelmeyecek bu gidişle.. Mutasyonu çıkıyor zırt pırt ve yapılan o aşının da etkisi tartışılır, ki tartışıyorlar.. Artık her ay gidip vurdurur olmak isteyenler.
Aynen hocam hak veriyorum kesinlikle ama bende vurmama taraftarıyim
Hayırlısı olsun hocam hepimiz için.. Bakalım ne olacak :)
Hocam aşı oldunuz, kendinizi korumaya aldınız.. Olay bitti.. Olmayanlar sizi niye rahatsız ediyor, sonuçta bulaş riski hep var.. Biz olduk sizde olun mu diyorsunuz :)
Bir yerde okumuştum..

Şu an iki kesim var.. Aşı olup ne olacağını merak edenler ve aşı olmayıp, aşı olanlara ne olacağını görmek isteyenler..

ribac23

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
cabir
Cihazım
s6 edge
Konular
50
Büyük oğlum, yaşı 36, Biontech ilk aşıyı oldu, 3 gün sonra yakalandı ve çok ağır geçirdi, Allah düşmanıma çektirmesin, o nedenle tedbir alıp, Aşı olmak şart

Aşıdan 3 gün sonra yakalandı ve çok ağır geçirdi. Tuhaf neden acaba... Aşıdan olsa gerek. Geçmiş olsun.

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Hocam düşüncelerinize saygım sonsuz ama şöylede bir durum var en basit örnek çin nufusu 2.5 milyar 80000 vaka 2000 ölü ve 2 ayda bitti orada aşıyla bitti sonra ikinci diyeceğim bu aşı ülkemize geldi ve ilk olarak deneme sürecinden geçti ondan sonra sağlık çalışanlarına vuruldu şöyle düşünün siz sağlık bakanı olsanız bu hastalıkla savaşmada en güçlü silahınız sağlık çalışanlarınız onlara zararlı olan bir şeyi yaptırırmıydınız ben olsam yaptırmazdım ama ne yapıldı ilk sağlık calısanları oldu denilseydiki aşıyı getirdik isteyen olsun o zaman bende aşıyı olmazdım bence biraz tıpa ve bilim insanlarımıza güvenmeliyiz
Hocam güveniyorum zaten tıpa gönül vermiş insanlara.. O yüzden vurdurmak istemiyorum.. Ciddi anlamda karşı çıkan tıp bilimciler var.. Destekleyen de var.. Hadi buyrun :D Bugün Evet dediğine yarın hayır diyen var.. Bu kadar çelişki varken ben almam o riski.. Ha diyelim ki öldüm aşı olmadım diye.. Benim tercihim olmuş olur, başkasının değil..

ribac23

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
cabir
Cihazım
s6 edge
Konular
50
Yahudilerin dünyayı yönettiği bu dönemde.. At izinin it izine karıştığı bu zamanda... Ak koyunun kara koyunun belli olmadığı bu puslu hava da... Bence bu kadar teslim olmayın... Koskoca hastaneler zinciri var adamın onların ceo'su gibi davranması normal bir durum... Aşıya karşı değilim demek isterdim ama maalesef ben Allahın kusursuz yarattığı bu sistemin kendini savunma gücüne sahip olduğuna sonuna kadar inanıyorum. Virüsü aşı ile alacağıma direk kendisini alırım da 100de 100 orjinal savunma sistemim ile ayrıca alacağım bitkisel takviyeler ile hastalığı bertaraf ederim... Ki aldım ve atlattım... Şükürler olsun bir şeyim yok. Grip nezle dediğimiz virüsün amcası oğlu zaten, azıcık Laboratuvar ortamında üzerinde oynamışlar... Elinizde ki akıllı telefona yapay zeka özelliği koymuşlar ya Allahın yarattığı yapay zekaya da inanın... Eşsiz benzersiz... Yeter ki bağışıklık sistemini güçlü tutun... Kafirden dost domuzdan post olmaz... Bunu da asla unutmayın... Ayrıca çok basit Su uyur DÜŞMAN uyumaz...

Üst Alt