Rehber K20 Pro - Mi 9T Pro Android 15-16 DSP Custom Rom Kurulumu

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
15
tamam hocam şimdi farkettim boot kilidi açık değilmiş, miui romkurmuştum otomatik kapamış galiba teşekkür ederim ilginiz için .d
Rica ederim hocam boot kilidine dikkat edin cihaz hardbrick olur ücretle açtırırsınız

Rıdvan423

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Rıdvan
Cihazım
Mi6
Konular
68
hataları çok ve geliştiricisi aşırı kıl bir insan sevmiyorum ve önermiyorum rom zamanla şişiyor
Hocam ne gibi hataları var. Benim gözüme çarpan hata olmadı veya ben görmedim. Ayrıca infinty x romda hata var mı

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
15
Hocam ne gibi hataları var. Benim gözüme çarpan hata olmadı veya ben görmedim. Ayrıca infinty x romda hata var mı

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hocam kullandığım dönemlerde sistemde gereksiz kasılmalar akıcılık kaybı gibi sorunlar yaşıyordum ayrıca rom güncelleme aldıkça şişiyor. İnfinty rom denemedim ama geliştiricisi iyidir aynı geliştiricinin zamanında yaptığı risingOs kullanmıştım ve gayet memnundum

Porsuk5050

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Futkan
Cihazım
Mi9t pro
Konular
1
pilde en iyi sonucu veren rom hangisi hocam

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
15
pilde en iyi sonucu veren rom hangisi hocam
Yaap rom diğerlerine nazaran çok daha az özellik barındırıyor buna istinaden yaap öneririm ama özelleştirme de olsun diyorsanız infinity x deneyebilirsiniz

emrahk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
42
Global romdan infinity x e geçmeyi düşünüyorum. Zamaninda çok rom işlerine girmiş olmakla yıllardır çoğu şeyi unuttun. Ayrica bu yeni romlarda kurulumlarda değişmiş. Anladığım kadarıyla yazayim hata varsa düzeltin lütfen.
Twrp yükleyeceğim, legacy2dynamic yuklenecek sonra firmware yüklenecek. Sonra rom kurulumu, format data ve bitecek. Peki bu dosya sistemini ne zaman değiştirmek gerek yani f2fs yapma işlemi twrp yüklendiği gibi ilk yapılması gereken işlem mi? Birde metadata wipe olayini hangi sirada yapmak gerekiyor tam anlamadim

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
15
Global romdan infinity x e geçmeyi düşünüyorum. Zamaninda çok rom işlerine girmiş olmakla yıllardır çoğu şeyi unuttun. Ayrica bu yeni romlarda kurulumlarda değişmiş. Anladığım kadarıyla yazayim hata varsa düzeltin lütfen.
Twrp yükleyeceğim, legacy2dynamic yuklenecek sonra firmware yüklenecek. Sonra rom kurulumu, format data ve bitecek. Peki bu dosya sistemini ne zaman değiştirmek gerek yani f2fs yapma işlemi twrp yüklendiği gibi ilk yapılması gereken işlem mi? Birde metadata wipe olayini hangi sirada yapmak gerekiyor tam anlamadim
Konudaki bu kısımda gayet açıklayıcı aslında

Veri Biçimlendirme ve Dosya Sistemi Değişikliği (Çok Önemli):

Veriyi Biçimlendirin:
"Veriyi Biçimlendir" (Format Data) seçeneğini kullanın (Veriyi Silme/Wipe Data değil, "Veriyi Biçimlendir" (Format Data) seçeneğini).
Gelen uyarıya "yes" yazarak onaylayın.
Meta Veriyi Silin (Çok Önemli): "Meta Veriyi Sil" (Wipe Metadata) işlemini yapın. Bu adım çok önemlidir.
Veri biçimlendirme işlemi bittikten sonra, şu adımları izleyin:
"Wipe>Advanced Wipe>Repair or Change file system (TWRP) - Manage partion bölümünden (Ofox)
"Veri" (Data) bölümünü seçin.
"Dosya Sistemini Değiştir" (Change FS) seçeneğine tıklayın.
"Dosya sistemini "F2FS" olarak değiştirin" ve onaylamak için kaydırın (Swipe to change).
"Bazı Romlarda Dosya Sistemi EXT4 Olabilir" Eğer F2FS Yaptığınızda Rom açılmıyorsa üstteki adım gibi EXT4 Dosya Sistemine Çevirin
ROM'a (işletim sistemine) önyükleme yapın.
Cihazınızı tekrar kurtarma moduna alın ve ikinci kez Format Data yes işlemini gerçekleştirin.
Sonrasında sistemi yeniden başlatın.

Son düzenleme:

emrahk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
42
Buradaki roma a ön yükleme yapın dediği romu yükleyin anlamında mı? Bu anlatımda legacy2dynamic sırası yok ve firmware ne zaman olacak yanlış sırada gitmek istemiyorum.
Basit bir sıra yaparsak:
Twrp kur, legacy2dynamic kur, firmware kur, metadata wipe, dosya sistemini f2fs yap, rom kur sonra format data.
Böyle mi olacak yani? Bu sekilde bir sıralama yazabilir misiniz

Son düzenleme:

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
15
Buradaki roma a ön yükleme yapın dediği romu yükleyin anlamında mı? Bu anlatımda legacy2dynamic sırası yok ve firmware ne zaman olacak yanlış sırada gitmek istemiyorum.
Basit bir sıra yaparsak:
Twrp kur, legacy2dynamic kur, firmware kur, metadata wipe, dosya sistemini f2fs yap, rom kur sonra format data.
Yok hocam belli kısma kadar doğru ama önce Twrp>legacytodynmic>fw>metadata wipe>rom>format data>change f2fs>reboot cihaz açılsın rom kurulum sayfası gelsin ardından kapatıp twrp açıp tekrar format data ve tekrar yeniden başlat atıp artık romun açılması ve kullanılması
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Konuda zaten adımları takip ederseniz tek tek sıralı 4. Adım rom kurulum adımı legacytodynmic ile başlıyor fw ve rom kurulumundan bashediyor
Basit bir sıra yaparsak:
Adımları daha anlaşılır şekilde konuyu düzenledim

Son düzenleme:
Üst Alt