Global romdan infinity x e geçmeyi düşünüyorum. Zamaninda çok rom işlerine girmiş olmakla yıllardır çoğu şeyi unuttun. Ayrica bu yeni romlarda kurulumlarda değişmiş. Anladığım kadarıyla yazayim hata varsa düzeltin lütfen.
Twrp yükleyeceğim, legacy2dynamic yuklenecek sonra firmware yüklenecek. Sonra rom kurulumu, format data ve bitecek. Peki bu dosya sistemini ne zaman değiştirmek gerek yani f2fs yapma işlemi twrp yüklendiği gibi ilk yapılması gereken işlem mi? Birde metadata wipe olayini hangi sirada yapmak gerekiyor tam anlamadim
Konudaki bu kısımda gayet açıklayıcı aslında
Veri Biçimlendirme ve Dosya Sistemi Değişikliği (Çok Önemli):
Veriyi Biçimlendirin:
"Veriyi Biçimlendir" (Format Data) seçeneğini kullanın (Veriyi Silme/Wipe Data değil, "Veriyi Biçimlendir" (Format Data) seçeneğini).
Gelen uyarıya "yes" yazarak onaylayın.
Meta Veriyi Silin (Çok Önemli): "Meta Veriyi Sil" (Wipe Metadata) işlemini yapın. Bu adım çok önemlidir.
Veri biçimlendirme işlemi bittikten sonra, şu adımları izleyin:
"Wipe>Advanced Wipe>Repair or Change file system (TWRP) - Manage partion bölümünden (Ofox)
"Veri" (Data) bölümünü seçin.
"Dosya Sistemini Değiştir" (Change FS) seçeneğine tıklayın.
"Dosya sistemini "F2FS" olarak değiştirin" ve onaylamak için kaydırın (Swipe to change).
"Bazı Romlarda Dosya Sistemi EXT4 Olabilir" Eğer F2FS Yaptığınızda Rom açılmıyorsa üstteki adım gibi EXT4 Dosya Sistemine Çevirin
ROM'a (işletim sistemine) önyükleme yapın.
Cihazınızı tekrar kurtarma moduna alın ve ikinci kez Format Data yes işlemini gerçekleştirin.
Sonrasında sistemi yeniden başlatın.