Yardım İnstgram mesenger whatsaap azar vs uygulamalarda kamera çözünürlüğü

Osmanbilgin1995

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osmsn
Cihazım
Xiomi redmi not
Konular
6
R10 dan yorumlardan okuyarak xiomi redmi not 7 aldım herkes çok güzel olduğunu belirtiyordu . Telefon denilindigk kadar güzel oyun olsun FPS sorna kamera çekimi olsun süper .
Yanlız bu xiomi lerde örnek görüntülü sohbet için instgram mesenger whatsaap azar vs uygulamalarda kamera çözünürlüğü ilk kameralı telefon kamerası gibi çok kötü bir durumda . Bu xiomilerin genelinde var galiba . Bunun çözümünü araştırdım bulamadım . Bunu ücretli sorun côzecek olan varsa PM bekliyorum .

yeniyim

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
su
Cihazım
redmi note 7
Konular
0
Daha haklı ama...
Konuyu çokta çetrefilli bir hale getirmemek lazım görüntülü konuşma meselesi çok değişkenli bir algoritmik yapıya sahip bunun sebebi ne tek başına ping süresidir ne kamera ne sunucu nede internet hızı günün sonunda bu algoritma bir ortalama yapar ve görüşmeyi mümkün kılar

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

yeniyim

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
su
Cihazım
redmi note 7
Konular
0
Kız geliştirici değilim dostum. :)

Sizin ne olduğunuz inanın hiç umrumda değil. Ben burada detaylı bir şekilde konuşmaya çalışıyorum, siz gelip 5 MS Ping alıyorum diyorsunuz. Server-Ride nedir, hazır Wikipedia açılmış iken araştırmanızı istirham edeceğim. Gece vakti zahmet olacak.
Komiksin kardeş evet ben bir Google taramasından paylaştım ama uzun uzun yazmaktansa iki tuşla halka açık ve 2 nörona sahip herkesin bulabileceği uzun bir yazıyı kopyalamak daha kolay geldi

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Komiksin kardeş evet ben bir Google taramasından paylaştım ama uzun uzun yazmaktansa iki tuşla halka açık ve 2 nörona sahip herkesin bulabileceği uzun bir yazıyı kopyalamak daha kolay geldi

Ben iki tuşla, 2 nöronumla değil; kendi tecrübelerimle yazıyorum güzel kardeşim benim. Komiklik meselesine gelirsek, komiğimdir. Yerine göre, karşımdakine göre hareket ederim.

Tecrübem dışında internetten araştırırım, Allah akıl vermiş.

Oyla:

yeniyim

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
su
Cihazım
redmi note 7
Konular
0
Ben iki tuşla, 2 nöronumla değil; kendi tecrübelerimle yazıyorum güzel kardeşim benim.
Sen hakkaten iyi kız değilmişsin erkekken bu kadar alıngansın bide kız olsan neler yaparmışın hadi dostum sen haklısın iyi geceler

Oyla:

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Dostum bence sen Xiaomi nin redmi ve mi olarak 2 segmentte neden ürün ürettiğini anladığını düşünmüyorum mi serisi telefonlar amiral gemisi telefonlardır ve adamların pazarlama politikası MIUI içerisindeki reklamlarda da anlayacağın üzere reklamdan para kazanma üzerine ve açıkladıkları büyüme oranı %28 bu mi serisi telefonları ucuz satıyorlar diye bir samsungdan daha kötü olduğu için değil pazarlama politikaları ucuz satmak üzerine olduğu için sim etkinleştirme için bile cihaz Çin'e mesaj yolluyor Türkiye'de ofisleri yok burdan bile tasarruf etmek peşindeler kendimizi de yırtsak görüntülü konuşma önce kamera ki günün şartlarında 2000 tl civarı telefonlar iyi denebilecek kameralar sunuyor ve en önemlisi sunucu yoğunluğu ve sunucunun veri aktarım hızı ve tabiki internet veri hızıyla ilgilidir yani sen 100 mbit internete sahipsindir ama sunucu veya görüştüğün kişi 10 mbit ile bu görüşmeye olanak sağlıyordur o zaman senin 100 mbit internetininde bir anlamı kalmıyor çoğu zaman görüntülü konuşmalarda gezerek bir görüşme gerçekleştir genelde mutlaka takılmalar yapar neden görüntü sesten daha büyüktür veri akışındaki ufak dalgalanmalardan hemen etkilenir ve takılır 100 megapiksel bile olsa kameran sunucunun ve görüştüğün kişinin veri hızıyla ilgilidir alacağın görüntü kalitesi yani 5 ayaklı bir denklem
1 senin kamera kaliten
2 karşındakinin kamera kalitesi
3 senin internet hızın
4 karşındakinin internet hızı
5 sunucu veri hızı ve yoğunluğu
Bunlardan hangisinde sorun olsa görüşme kalitesi düşer

Aynen aynen hiç anlamam o işlerden hocam.
Uzun uzun yazip zahmet etmissiniz. Yine anlamadim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Uygulamaların kendi içerisinde barındırdığı kamera paketi var.
Bkz: "react-native-camera"

Görüntülü görüşme esnasında da aynı şekilde uygulama kendi paketini kullanmaktadır. Yayın esnasındaki ağ bağlantı kalitenize göre optimizasyon yaparak görüntünün donmaması için pikselleştirilebiliyor otomatik olarak. Bu sorun bir tek Xiaomi'de yoktur.

Amerika'da görüntülü konuşan, aynı hızlara sahip olan 2 insan ile, Türkiye'de görüntülü konuşan, aynı hızlara sahip olan 2 insanın görüntü kaliteleri aynı değildir. Sizler, client aracılığı ile bir nevi yayın yapıyorsunuz ve gecikme süreleri de var işin içerisinde. Detaya inmek istemiyorum, çok derin bir konu.

Ek olarak; Amerika'da Instagram kullanıcısı 5-20ms ping ile bağlantı kurar iken, Türkiye'de 50-200+ms ping değerleri bulunabiliyor. Sebebi, Türkiye'de Instagram, WhatsApp v.s medyaların sunucularının olmaması ve bağlantı kalitenizin düşük olmasıdır.

Bağlantı hızınız ping değerinizi değiştirmeyecektir. Dolayısıyla, 3G bağlantısı bile 4G bağlantısından, bulunduğunuz konuma ve bağlı bulunduğunuz şebeke operatörünün veya ortak kullanılan baz istasyonunun yoğunluğuna göre daha stabil çalışmakta ve daha iyi ping değeri sunmaktadır. (Derinlere inmeyeyim dedikçe iniyorum. giggle~~)
Tamamda ayni kosullarda farklı telefonlar(iphone 6 vs mi9) farkli sonuç veriyor ( iPhone 6 > Mi 9) ? Bunu anlatmaya çalışıyorum hocam. Sorun tabiki sadece xaoimide yok ama en cok xaoimide var.

Son düzenleme:
Oyla:

MarcoPasha

NedenİnsanlıkHepBendeKalıyor,BaşkaKimsesiYokMu?
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
İnstagram ve Whatsapp ın IOS ta daha stabil olmasındaki ana sebeplerden bir tanesi, her ilki uygulamada IOS üzerinde geliştirilmeye başlandı.Android de çok daha sonra kullanılabilir hale getirildi. IOS baz alındığından daha stabil olması beklenir bir durum.

Oyla:

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
İnstagram ve Whatsapp ın IOS ta daha stabil olmasındaki ana sebeplerden bir tanesi, her ilki uygulamada IOS üzerinde geliştirilmeye başlandı.Android de çok daha sonra kullanılabilir hale getirildi. IOS baz alındığından daha stabil olması beklenir bir durum.
Bu mantikli bir cevap işte :)

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Burda gereksiz tartışma yaşanmış ping konusuyla ama alakası yok.
İOS kullanan adam çatır çatır görüntülü görüşmesini yapıyor instagrama whatsappa hikaye veya video atarkende bi sorun yaşamıyor kalite kaybı yok denecek kadar az.
Android ise herşeyi geçtim playstoreda video fotoğraf edit uygulamalarını kullanın onlar bile kaliteyi düşürüyor çünkü iki sisteminde kamera api farkı var androidde kamera yazılımı kameraya ulaşana kadar 2 kez işleniyor üreticinin kamera ayarlarından apidan etkileniyo bi yandan googlenın kamera apilarından etkileniyo samsung olduğu kadar önünü kesiyor bunun ama xiaomi oneplus huawei çinli tüm markalarda berbat bi halde.

Oyla:

AslanTürkmen

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aslan
Cihazım
Redmi note 7
Konular
1
Önceden iPhone 6 kullanıyordum iosta hiç bir sorun yoktu redmi note 7 de görüntülü görüşme yapınca şok geçirdim resmen. Güncelleme ile düzelir diye bekledim ama duzelicegi yok gibi iPhone 6 yi arar oldum görüntülü konuşmalarda. Özellikle WhatsApp ve Instagram'da. Bu arada telefonumun bu konu dışında kalan herşeyinden memnunum bunuda belirtiyim.

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Dostlar şunuda unutmamak gerek Android ve iOS kıyaslıyoruz ama iphone sınıfı kitlesi fiyatı belli uçuk fiyatlarla satılan ve premium sınıf hedefleyen bir marka.
bu yüzden tomarla para veripte böyle absürt sorunlarla karşılaşsa insanlar marka batar zaten satışları yerle bir olur.
xiaomi fiyat performans olarak harika kameralar batarya hız sunuyor ama yazılımda küçük ve ince hatalarla sorunlarla karşılaşabiliriz günün sonunda aldığımız cihazın sınıfına ve fiyatınada bakmak gerekir.

Oyla:
Üst Alt