Yardım İnstgram mesenger whatsaap azar vs uygulamalarda kamera çözünürlüğü

Osmanbilgin1995

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osmsn
Cihazım
Xiomi redmi not
Konular
6
R10 dan yorumlardan okuyarak xiomi redmi not 7 aldım herkes çok güzel olduğunu belirtiyordu . Telefon denilindigk kadar güzel oyun olsun FPS sorna kamera çekimi olsun süper .
Yanlız bu xiomi lerde örnek görüntülü sohbet için instgram mesenger whatsaap azar vs uygulamalarda kamera çözünürlüğü ilk kameralı telefon kamerası gibi çok kötü bir durumda . Bu xiomilerin genelinde var galiba . Bunun çözümünü araştırdım bulamadım . Bunu ücretli sorun côzecek olan varsa PM bekliyorum .

yeniyim

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
su
Cihazım
redmi note 7
Konular
0
Bu durum Xiaomi ile ilgili değil görüntülü görüşme programları ayarlıyor bunu mesela sanıyorum Google Duo bu konuda senin istediğine cevap verebilir istersen bir test et

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

xalper97x

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
.
Konular
37
Peki.xiomi buna bir çözüm getirecek mi.surekli. böylemi kalacak
Görüntülü konuşma uygulaması mevcut görüşme koşullarını otomatik olarak optimize ederek çalışır . Telefonunla alakalı değil s20+ da alsan aynı. karşıdaki kişinin internetiyle ve cihazıyla da alakalı.. Uygulamanın sunucu yoğunluğu ile de..

Oyla:

alo333

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Suleyman
Cihazım
Sev
Konular
0
Görüntülü konuşma uygulaması mevcut görüşme koşullarını otomatik olarak optimize ederek çalışır . Telefonunla alakalı değil s20+ da alsan aynı. karşıdaki kişinin internetiyle ve cihazıyla da alakalı.. Uygulamanın sunucu yoğunluğu ile de..
dostum sallamayın normal bi s7 edge ile s8 le vb kalitede cihazla azar a gir ön kameranı aç bide note7 ile dene bariz kötü xiaomi nin kamerası instagramdada öyle .whtsappdada bu ugulamalarda ön kamerayı acınca istemsiz zoomlu acılıyor ve görüntü cok kötü

Oyla:

xalper97x

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
.
Konular
37
dostum sallamayın normal bi s7 edge ile s8 le vb kalitede cihazla azar a gir ön kameranı aç bide note7 ile dene bariz kötü xiaomi nin kamerası instagramdada öyle .whtsappdada bu ugulamalarda ön kamerayı acınca istemsiz zoomlu acılıyor ve görüntü cok kötü
Tamam kardeşim sen haklısın:)

Oyla:

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Evet sorun xaoimide. Ama bu sorun huwaei'nin orta segment telefonlarinda da var. Üstteki yorumlardaki iki tarafinda internet kalitesine hızına bagli yorumlara katılmıyorum. Xaoiminin tüm modellerinde bu uygulamalarda sorun var. Çözümü ise şuan için yok. Olacagini da ben sanmıyorum. Misal ben mi9 ile 4,5Gnin full cektigi yerde bu uygulamalar ile görüntülü gorusme yapayim ayni yerde Samsung ya da apple marka bir cihaz olsun orta ya da üst segmentte her türlü , xaoiminin tüm modellerinden üstün. Tekrar ediyorum şuan için çözümü yok. iPhone 6 ya da 6sle mi9u karşılaştırsim. 6da 6S de fark atıyor görüntü kalitelesinde mi9a. Bu bir nevi ucuz etin yahnisi yavan olur gibi bir durum.

Oyla:

xalper97x

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
.
Konular
37
Evet sorun xaoimide. Ama bu sorun huwaei'nin orta segment telefonlarinda da var. Üstteki yorumlardaki iki tarafinda internet kalitesine hızına bagli yorumlara katılmıyorum. Xaoiminin tüm modellerinde bu uygulamalarda sorun var. Çözümü ise şuan için yok. Olacagini da ben sanmıyorum. Misal ben mi9 ile 4,5Gnin full cektigi yerde bu uygulamalar ile görüntülü gorusme yapayim ayni yerde Samsung ya da apple marka bir cihaz olsun orta ya da üst segmentte her türlü , xaoiminin tüm modellerinden üstün. Tekrar ediyorum şuan için çözümü yok. iPhone 6 ya da 6sle mi9u karşılaştırsim. 6da 6S de fark atıyor görüntü kalitelesinde mi9a. Bu bir nevi ucuz etin yahnisi yavan olur gibi bir durum.
Zaten kimse telefona göre yargı dağıtmadı. Uygulama açısından da fark var. Destekleseydi çalışırdı dostum.

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Uygulamaların kendi içerisinde barındırdığı kamera paketi var.
Bkz: "react-native-camera"

Görüntülü görüşme esnasında da aynı şekilde uygulama kendi paketini kullanmaktadır. Yayın esnasındaki ağ bağlantı kalitenize göre optimizasyon yaparak görüntünün donmaması için pikselleştirilebiliyor otomatik olarak. Bu sorun bir tek Xiaomi'de yoktur.

Amerika'da görüntülü konuşan, aynı hızlara sahip olan 2 insan ile, Türkiye'de görüntülü konuşan, aynı hızlara sahip olan 2 insanın görüntü kaliteleri aynı değildir. Sizler, client aracılığı ile bir nevi yayın yapıyorsunuz ve gecikme süreleri de var işin içerisinde. Detaya inmek istemiyorum, çok derin bir konu.

Ek olarak; Amerika'da Instagram kullanıcısı 5-20ms ping ile bağlantı kurar iken, Türkiye'de 50-200+ms ping değerleri bulunabiliyor. Sebebi, Türkiye'de Instagram, WhatsApp v.s medyaların sunucularının olmaması ve bağlantı kalitenizin düşük olmasıdır.

Bağlantı hızınız ping değerinizi değiştirmeyecektir. Dolayısıyla, 3G bağlantısı bile 4G bağlantısından, bulunduğunuz konuma ve bağlı bulunduğunuz şebeke operatörünün veya ortak kullanılan baz istasyonunun yoğunluğuna göre daha stabil çalışmakta ve daha iyi ping değeri sunmaktadır. (Derinlere inmeyeyim dedikçe iniyorum. giggle~~)

Son düzenleme:
Oyla:

xalper97x

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
.
Konular
37
Uygulamaların kendi içerisinde barındırdığı kamera paketi var.
Bkz: "react-native-camera"

Görüntülü görüşme esnasında da aynı şekilde uygulama kendi paketini kullanmaktadır. Yayın esnasındaki ağ bağlantı kalitenize göre optimizasyon yaparak görüntünün donmaması için pikselleştirilebiliyor otomatik olarak. Bu sorun bir tek Xiaomi'de yoktur.

Amerika'da görüntülü konuşan, aynı hızlara sahip olan 2 insan ile, Türkiye'de görüntülü konuşan, aynı hızlara sahip olan 2 insanın görüntü kaliteleri aynı değildir. Sizler, client aracılığı ile bir nevi yayın yapıyorsunuz ve gecikme süreleri de var işin içerisinde. Detaya inmek istemiyorum, çok derin bir konu.
Ve ek olarak bunca ekosistem ile uyumlu çalışması bile bir hayli zor..

Oyla:
Üst Alt