Soru Instagram Kamera Sorunu

kdrcnkyk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadircan
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
4
Merhabalar, cihazım yeni sayılır yaklaşık iki aylık bir kullanıcıyım. Instagram hikaye modunda özellikle video çekerken kamerada aşırı derecede kasma oluyor. Çekilen video 144p 10fps gibi oluyor resmen. Mi 9 SE'den önce iPhone kullanıcısıydım oradaki kamera kalitesi ile karşılaştırdığımda sonuç gerçekten üzücü. Bunu yaşayan var mı? Sebebi nedir?

kdrcnkyk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadircan
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
4
İnstaAero kullanmaktan başka çare yok hocam.
Xiaomide bu durum böyle berbat bi halde xiaomi sosyal medya için entegrasyon ve optimize yapmıyor.
Instagram hikayeleri ve instagram kamerasını kullanınca durum rezalet siz birde görüntülü görüşme yapın asıl facia orada haha-- ama kendi cihazınızda görünen görüntüye kanmayın arkadaşınız ekran görüntüsü çekip atsın size nasıl göründüğünüze bir bakın haha--

Samsung markasida Apple kadar iyi değil ama xiaomide olduğu kadarda kötü değil sosyal medya görüntü kalitesi.
Şimdi aero apk indirdim. Clon olanı deneyeyim dedim de sanki pek bi fark yok gibi yani en oluru buysa vay halimize :@

Oyla:

midnight

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Talha
Cihazım
K20 Pro
Konular
51
Şimdi aero apk indirdim. Clon olanı deneyeyim dedim de sanki pek bi fark yok gibi yani en oluru buysa vay halimize :@
Hocam aero'nun özel ayarları kısmı var oradan hikayeyle alakalı olan kısımları aktif ettiniz mi? Etmediyseniz aktif edip tekrar deneyin.

Oyla:

kdrcnkyk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadircan
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
4
Hocam aero'nun özel ayarları kısmı var oradan hikayeyle alakalı olan kısımları aktif ettiniz mi? Etmediyseniz aktif edip tekrar deneyin.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Kaliteyi artırdım, diğerlerine dokunmadım. Öneriniz var mı?

Oyla:

midnight

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Talha
Cihazım
K20 Pro
Konular
51
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Kaliteyi artırdım, diğerlerine dokunmadım. Öneriniz var mı?
Bence yeterli, ben hikayeleri kırpma özelliğinide açtım belki ekstra güzel olur diye.

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Yapacak bişey yok hocam.
Telefoncu dükkani olanlara ve kurumsal iş yapanlara dikkat edin genellikle Apple kullanıyolar çünkü sosyal medya ve görüntülü görüşme vs sorun yaşamak istemiyolar yada aa custom rom kurayım şu rom iyiymişde güncelleme geldi telefonum çöktü yavaşladı gibi problem yaşamak kafa yormak istemediklerinden istikrarlı olduğu için İPhone kullanıyolar.

Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Instagram da iPhone kalitesine hiçbir Xiaomi yaklaşmaz açık ve net. Ya stok kamera ile çekip sonradan hikayeye atacaksınız yada o şekilde kullanmaya devam. Bunun internet hızı vs uzaktan yakından alakası yok. Tamamen optimizasyonsuzluk.

Oyla:

Destiny97

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
36

1.2. Yeni Konu Açmadan Önce Arama Yapın : Aklınıza takılan bir soru varsa büyük ihtimalle sizden önce birileri sormuştur. Arama yapmadan yeni konu açmayın.

Oyla:

midnight

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Talha
Cihazım
K20 Pro
Konular
51
Instagram da iPhone kalitesine hiçbir Xiaomi yaklaşmaz açık ve net. Ya stok kamera ile çekip sonradan hikayeye atacaksınız yada o şekilde kullanmaya devam. Bunun internet hızı vs uzaktan yakından alakası yok. Tamamen optimizasyonsuzluk.
Hocam ne kadar doğrudur bilmem ama iPhone'da ki instagram kalitesini pixel experience plus romla elde edildiğini söyleyen bir çok kişi var forumda.

Oyla:

Heisenberg45

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ferzan
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
4
Bir yerden duyduğum kadarıyla instagram her android cihaza optimizasyonla uğraşmıyormuş. Yaptıkları şey ise video çekerken cihaz kamera uygulamasını açıp sadece ekranda akan görüntüyü kendi ekran kaydedicisi ile kaydetmeye çalışıyormuş. Bu nedenle de kasmalar oluyormuş.

Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Hocam ne kadar doğrudur bilmem ama iPhone'da ki instagram kalitesini pixel experience plus romla elde edildiğini söyleyen bir çok kişi var forumda.

Pixeldeki optimizasyon miui göre çok başarılı doğrudur yani dediğiniz ihtimalin olasılığı yüksek. Çok ama çok yalın rom yoksa kullanılabilir. Ben miui dan vazgeçemiyorum. Sosyal medyayı çok kullanıp önemseyenler deneyebilir bizde öğrenmiş oluruz :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir yerden duyduğum kadarıyla instagram her android cihaza optimizasyonla uğraşmıyormuş. Yaptıkları şey ise video çekerken cihaz kamera uygulamasını açıp sadece ekranda akan görüntüyü kendi ekran kaydedicisi ile kaydetmeye çalışıyormuş. Bu nedenle de kasmalar oluyormuş.

Evet doğru Instagram hikayesinde çekilen fotoğrafı indirip ayrıntılara baktığınız da ekran çözünürlüğünüz ne ise fotoğrafın çözünürlüğüde odur. Bence çok ama çok saçma bir durum yani android zaten açık kaynak kodlu bunu düzeltmek çok zor olmasa gerek.

Oyla:
Üst Alt