İpucu IMEI Silinen ve Silinmeyen Durumlar (Snapdragon İşlemci Kullanan Cihazlar İçin)

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Hocam merhabalar dirençli mi 11t pro kullanıyorum, fastboot rom ile xioami.eu Rom'a geçmek istiyorum fakat cihazın bootloader kilidini kapatmış aldığım arkadaşlar, Forumda Bootloader kilidini açtırdığım takdirde cihazın sıfırlanacağını felan söylediklerini görmüştüm, bu durumda kilit açılınca cihaz sıfırlanırsa sizce İMEI kaybeder miyim? Birde birkaç gün önce Mi hesap ile bootloader kilidini kaldırmak için talep oluşturdum fakat süre felan vermedi sizce neden olabilir ?
imei gidebilir. Süre mi unlock ta gözükür

cyberadige058

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
note 8 pro glb
Konular
3
Hocam IMEI yedeği var twrpden Back-Up almistim telefon resmi niye 8 pro custom rom sonrası IMEI gitti yedeği tekrar yüklemek istediğimde hata veriyor ne yapmam gerek

Mr.Mitch

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haydar
Cihazım
Redmi note 8
Meslek
Köle
Konular
46
Kendi oluşturduğunuz Senaryo ile kendi kafanızı karıştırmayın. öyle bişey yok.
1- kilidi aç
2- güncelle
3- modem yükle
Note 10 pro için soruyorum direnç ile kayıt olan cihazlarda da modem yüklemek gerekiyor mu ?

by_cincik

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hasan
Cihazım
xiaomi
Konular
2
Nerden telefon alabilirim

Son düzenleme:

rolanneyg

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yiğit
Cihazım
Redmi Note10 5g
Konular
1
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
*Belirtmeliyim ki Imei atma gibi bir işlem için yol göstermek, yardımcı olmak vb... konular yasal olmadığı için forumda paylaşılması, bilgi verilmesi YASAKTIR! Açılan bu tarz konular silinmektedir. Repair işlemi, ancak ve ancak cihazın orijinal IMEI numarasının ilgili partisyonları bozma vb. suretlerle silinmesinin yada zarar görmesinin ardından, yetkili servislerce yine orijinal Imei nin cihaza yüklenmesi üzerinedir.

Forumda en çok sorulan soruların başında geliyor bu imei durumu. Özellikle repair yapılmış cihazlar için büyük merak konusu olan ve çoğu kişinin zarar göreceğinden korkması sebebiyle defalarca sorulmuş ve cevaplanmış olsa da, bu konunun yeni gelenlere rehber olacağını düşünüyorum.
*Not: Tüm Xiaomi yada Redmi modelleri için geçerli değildir. Bazı serilerde Hard Reset dahi yapılsa silinmiyor.

Imei Silinmeyen durumlar:

- TWRP üzerinden Magisk yüklü olsun yada olmasın yapılan her türlü işlem (wipe, format data, persist, kernel atma vs...)
- Mi Flash üzerinden Global Rom yükleme.
- TWRP yada Orange Fox üzerinden Global yada Custom farketmez tüm rom yükleme işlemleri.
- Rootlu yada Rootsuz cihazlarda repair işlemi sonrası OTA ile yada Twrp ile yapılan güncellemeler.

Imei SİLİNEN durumlar:

- Cihazda stock recovery varsa, ayarlar kısmından "Fabrika Ayarlarına Dön" seçeneği ile sistem sıfırlama. (Hard Reset) Custom Romlarda (Eu Rom yada Mi Room gibi) bu seçenek Twrp'ye yönlendirerek yapıldığından Imei zarar görmez.
- Mi Flash, Cmd yada Unlock Tool ile yapılan BL Kilidi açma işlemleri.
- TWRP yüklü değilken ses açma ve power butonuyla girilen Xiaomi'nin kendi stock recovery modunda "Wipe Data" seçeneği ile wipe yapılması.

*Yasal yollarla kayıt edilmiş cihazlar için 2 türlüde herhangi bir silinme söz konusu değildir. (İlgili kayıtları içeren blokları silmedikçe yada ilgili bölümler bozulmadıkça)

Hatalı yaptığınız bir işlemden dolayı repair işleminizin silinmesi yada Efs gibi imei bilgilerini içeren partition'ların zarar görmesi durumlarına karşı, BL kilidiniz açıldığında (yada repair işlemini yaptırdıktan sonra) TWRP ye girerek mutlaka EFS yedeğinizi backup alıp, bilgisayarınızda güvenli bir yere kaydedin (kendi mailinize atmanız en güvenlisi olur). Böyle bir durumda TWRP ye girerek Restore kısmından aldığınız EFS yedeğini geri yüklediğinizde, telefonunuz şebeke almaya devam edecektir. Mümkünse repair işlemi yapılan yeni ".qcn" dosyasınızı da işlemi yapan kişiden temin edip aynı şekilde yedekleyin.

*Hatalı yapılan işlemlerden sorumlu olmadığımı belirtirim. Root konularını bilmeyenler bu işlere hiç kalkışmasın. Öncelikle forum Ana Sayfasında'ki Önemli İpuçları kısmını mutlaka okuyun. Bilinmesi gereken tüm bilgiler orada mevcut.
hocam iyi günler elimde redmi note 10 5g var bu cihazda mediatek dimensity 700 işlemcisi var biyerden duyduguma göre bunlarda güncelleme veya sıfırlamada imei uçuyormus veya cihaz tamamen kilitleniyormus ama twrp ile yapıldıgında herhangi birşey olmuyormus şimdi bende bu cihaz var imei atılmıs yurtdışı ben bu cihazı miui 12.0.6 globalden miui 12.5 veya 13 e en güvenli imei silinmeyecek veri silinmeyecek şekilde güncellemek istiyorum varmı önereceğin birşey twrp den yapsam bir sorun olurmu ?? cihaza hiçbirşey olmasını istemiyorum şimdi telefoncuya gidip yaptırsam birsürü masraf çıkarır bu yuzden öğrenip kendim yapmak istiyorum bilgisayardan daha iyi anlarım ama telefonda anlamadıgım şeyler var karışık bana yardımcı olurmusun

romenox9999

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
erdalcan
Cihazım
poco x3 nfc
Meslek
Emekli
Konular
3
*Belirtmeliyim ki Imei atma gibi bir işlem için yol göstermek, yardımcı olmak vb... konular yasal olmadığı için forumda paylaşılması, bilgi verilmesi YASAKTIR! Açılan bu tarz konular silinmektedir. Repair işlemi, ancak ve ancak cihazın orijinal IMEI numarasının ilgili partisyonları bozma vb. suretlerle silinmesinin yada zarar görmesinin ardından, yetkili servislerce yine orijinal Imei nin cihaza yüklenmesi üzerinedir.

Forumda en çok sorulan soruların başında geliyor bu imei durumu. Özellikle repair yapılmış cihazlar için büyük merak konusu olan ve çoğu kişinin zarar göreceğinden korkması sebebiyle defalarca sorulmuş ve cevaplanmış olsa da, bu konunun yeni gelenlere rehber olacağını düşünüyorum.
*Not: Tüm Xiaomi yada Redmi modelleri için geçerli değildir. Bazı serilerde Hard Reset dahi yapılsa silinmiyor.

Imei Silinmeyen durumlar:

- TWRP üzerinden Magisk yüklü olsun yada olmasın yapılan her türlü işlem (wipe, format data, persist, kernel atma vs...)
- Mi Flash üzerinden Global Rom yükleme.
- TWRP yada Orange Fox üzerinden Global yada Custom farketmez tüm rom yükleme işlemleri.
- Rootlu yada Rootsuz cihazlarda repair işlemi sonrası OTA ile yada Twrp ile yapılan güncellemeler.

Imei SİLİNEN durumlar:

- Cihazda stock recovery varsa, ayarlar kısmından "Fabrika Ayarlarına Dön" seçeneği ile sistem sıfırlama. (Hard Reset) Custom Romlarda (Eu Rom yada Mi Room gibi) bu seçenek Twrp'ye yönlendirerek yapıldığından Imei zarar görmez.
- Mi Flash, Cmd yada Unlock Tool ile yapılan BL Kilidi açma işlemleri.
- TWRP yüklü değilken ses açma ve power butonuyla girilen Xiaomi'nin kendi stock recovery modunda "Wipe Data" seçeneği ile wipe yapılması.

*Yasal yollarla kayıt edilmiş cihazlar için 2 türlüde herhangi bir silinme söz konusu değildir. (İlgili kayıtları içeren blokları silmedikçe yada ilgili bölümler bozulmadıkça)

Hatalı yaptığınız bir işlemden dolayı repair işleminizin silinmesi yada Efs gibi imei bilgilerini içeren partition'ların zarar görmesi durumlarına karşı, BL kilidiniz açıldığında (yada repair işlemini yaptırdıktan sonra) TWRP ye girerek mutlaka EFS yedeğinizi backup alıp, bilgisayarınızda güvenli bir yere kaydedin (kendi mailinize atmanız en güvenlisi olur). Böyle bir durumda TWRP ye girerek Restore kısmından aldığınız EFS yedeğini geri yüklediğinizde, telefonunuz şebeke almaya devam edecektir. Mümkünse repair işlemi yapılan yeni ".qcn" dosyasınızı da işlemi yapan kişiden temin edip aynı şekilde yedekleyin.

*Hatalı yapılan işlemlerden sorumlu olmadığımı belirtirim. Root konularını bilmeyenler bu işlere hiç kalkışmasın. Öncelikle forum Ana Sayfasında'ki Önemli İpuçları kısmını mutlaka okuyun. Bilinmesi gereken tüm bilgiler orada mevcut.
Hocam emeğinize sağlık güzel paylaşım için teşekkür ederim.

ArdaEgridere

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Arda
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
0
Çok teşekkürler güzel bir yazı

Üst Alt