Sohbet IMEI atmadaki son yasal durum nedir?

attcaksaw

Cezalı Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9 SE
Meslek
Bar Şefi
Konular
99
Note 7 alacam dedim mi 9 se aldım bakalım hadi hayırlısı umarım yürürlük çıkmaz 1-2 sene kurtarsın bizi telefonlar :D

nazmi28

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
nazmi çınar
Cihazım
mi 9t mavi
Konular
41
Suanki son durum nedir ?

1dost

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
T.D.
Cihazım
Xiaomi 12
Konular
26
Serbest devlet izin verdi. Atmayana ise ceza var.

nazmi28

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
nazmi çınar
Cihazım
mi 9t mavi
Konular
41
Bildiğim kadarıyla taslak hazırlandı ama yürürlüğe girmedi...5809 yasasının 55 maddesi bu konuyla alakalı ama eksikler var gibi..en sonunda el konulur yazıyor. Fakat 2012 de gaziantepde bir telefon klonlayanada 20.000 lira ceza verildiği ile alakalı bir tek haber var.
Başka bir üklede de bizim gibi imei yasağı olma durumu var mı onuda bilmiyorum.

Yurdısından cihaz almak istesek alamıyoruz vergisini vs verip.illa pasaport artı harç..ki geçen okuduğum bir habere göre buzdolabına bile imei atanacakmıs .
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Mi 9 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aors

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi8 SE
Konular
44
Devlet genel yasak hazırlar, genel cezaları belirler. Ama şu anda abartmıyorum yüzbinlerce kişi imei atılmış cihaz kullanıyor.

Bir telefonun imei numarasına sadece operatör erişiyor, siz poco f2 pro cihazınıza samsung s4 imeisi attıysanız operatör sizi s4 kullanıyor görüyor. Eğer cihaz kimliğine erişebilecek bir uygulamayı operatör mecbur edip, imei ile cihaz kimliği karşılaştırması yapacak bir sistem kurulursa, ancak o zaman kullanıcı zor duruma düşer. Kaldı ki bu tür durumda da cihaz kimliğinde yazan yazıyı değiştirmek imei değiştirmekten daha basittir. İmei atan kişi ya da kullanıcının kendisi cihaz kimliğini de atılan imei ye uygun olarak değiştirir olur biter.

Bu konuda devlet xiaomi gibi oneplus gibi firmaları direkt olarak sıkıştırıp imei değiştirme işlemini firmaların kapatmasını sağlamadıkça bu iş daha uzun yıllar sürer gibi.

nazmi28

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
nazmi çınar
Cihazım
mi 9t mavi
Konular
41
Devlet genel yasak hazırlar, genel cezaları belirler. Ama şu anda abartmıyorum yüzbinlerce kişi imei atılmış cihaz kullanıyor.

Bir telefonun imei numarasına sadece operatör erişiyor, siz poco f2 pro cihazınızda Samsung s4 imeisi attıysanız operatör sizi s4 kullanıyor görüyor. Eğer cihaz kimliğine erişebilecek bir uygulamayı operatör mecbur edip, imei ile cihaz kimliği karşılaştırması yapacak bir sistem kurulursa, ancak o zaman kullanıcı zor duruma düşer. Kaldı ki bu tür durumda da cihaz kimliğinde yazan yazıyı değiştirmek imei değiştirmekten daha basittir. Cihaz kimliğini de atılan imei ye uygun olarak değiştirir olur biter.

Bu konuda devlet xiaomi gibi oneplus gibi firmaları direkt olarak sıkıştırıp imei değiştirme işlemini firmaların kapatmasını sağlamadıkça bu iş daha uzun yıllar sürer gibi.
O olamaz..çünkü bazi box firmaları yazılım ve repair için bir takım uygulamalar sunuyor..bu firmalar bu yazılımları kendileri bulduğunu düşünmüyorum..şahsen cihaz firmalarıyla ortak çalışmayla bu sorunlar çözülüyordur.
Onarım bizim ülkemizde sıkıntı olduğu için firmalar kısıtlama getirmez..

Sıkıntı gerçekten fazla diyelim ben 2 el faturalı cihaz aldım ve oldu imei bilgim klona düştü..bu halde ne yapılabilir ???
Başka cihaz repair yapamam yasak ,repari yaptım hadi kayıt yaptırayım desem o da zor..
Yasa var ama tam açık değil ,suç için bulunacaksa zaten telefon numarasından bulunuyor diye biliyorum..

Mi 9 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Üst Alt