Devlet genel yasak hazırlar, genel cezaları belirler. Ama şu anda abartmıyorum yüzbinlerce kişi imei atılmış cihaz kullanıyor.
Bir telefonun imei numarasına sadece operatör erişiyor, siz poco f2 pro cihazınızda Samsung s4 imeisi attıysanız operatör sizi s4 kullanıyor görüyor. Eğer cihaz kimliğine erişebilecek bir uygulamayı operatör mecbur edip, imei ile cihaz kimliği karşılaştırması yapacak bir sistem kurulursa, ancak o zaman kullanıcı zor duruma düşer. Kaldı ki bu tür durumda da cihaz kimliğinde yazan yazıyı değiştirmek imei değiştirmekten daha basittir. Cihaz kimliğini de atılan imei ye uygun olarak değiştirir olur biter.
Bu konuda devlet xiaomi gibi oneplus gibi firmaları direkt olarak sıkıştırıp imei değiştirme işlemini firmaların kapatmasını sağlamadıkça bu iş daha uzun yıllar sürer gibi.
O olamaz..çünkü bazi box firmaları yazılım ve repair için bir takım uygulamalar sunuyor..bu firmalar bu yazılımları kendileri bulduğunu düşünmüyorum..şahsen cihaz firmalarıyla ortak çalışmayla bu sorunlar çözülüyordur.
Onarım bizim ülkemizde sıkıntı olduğu için firmalar kısıtlama getirmez..
Sıkıntı gerçekten fazla diyelim ben 2 el faturalı cihaz aldım ve oldu imei bilgim klona düştü..bu halde ne yapılabilir ???
Başka cihaz repair yapamam yasak ,repari yaptım hadi kayıt yaptırayım desem o da zor..
Yasa var ama tam açık değil ,suç için bulunacaksa zaten telefon numarasından bulunuyor diye biliyorum..
Mi 9 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi