- Adım
- Serkan
- Cihazım
- Mi Max
- Meslek
- Emekli
- Konular
- 15
Memlekette her daim olan şey bu durum. Vergisini aksatmadan ödeyen ile hic ödemeyen hep aynı tutuluyor.
Adam yasal yoldan kayıt yaptırıp 1500 TL bayıldı,sen bir yasa hazirla 250 TL ye bu işi 1 defaya mahsus diyerek kapat.
Aynı olay GSS ödemeleri içinde geçerli idi,herkes maddi durumuna/gelirine göre prim ücreti oderdi. Sonra bir değişiklik yaptılar herkes maddi durumu olan/olmayan herkes aynı prim ücreti ödeyecek dedi Bu kime yaradı? Maddi durumu iyi olana yaradi.
Arkadaş yukarda yazmış yasa SARİH diye? Milyonlarca abone var bakalım bu sarih gerçeği nasıl kapatacaklar. Yakın zamanda köprü geçiş ücretleri vardı ne oldu o ücretler?
İyi de GSS konusu, vatandaşın direkt sağlığı ile ilgili bir konu ve devlet vatndaşına sağlık hizmeti sunmak zorunda... Dolayısıyla ödenmeye primler için her türlü formül bulunur. Her türlü kolaylık sunulur.
Köprü geçiş konusu ise, bazı model araçları özel plak aile kullanırken köprüden geçebilirken, aynı modelin ticari plaka olanı köprüden geçtiğinde cezaya giriyordu. Bu durum araç sahiplerinde kafa karışıklığına neden olduğu için, yasa ile düzeltildi. Çünkü ceza boyutları, araçların değerinin bile üzerine çıkmıştı.
Konuyu verdiğiniz örnekler üzerinden cep telefonuna getirecek olursak; GSS gibi hayati bir etkisi yok. Araç cezası gibi müeyyide de yok. Cep telefonu kullanıma kapatılacak sadece...
Yani, devlet uygulamayı gevşetir diye boşa ümit içinde olmayın... Ancak olsa olsa, bir yıllık süre uzatılır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
IMEI numaraları belli bir mantık çerçevesinde kodlanmaktadır. IMEI kodları programa girildiğinde, kullanılan imei'nin hangi telefona ait olduğu otomatik olarak çıkıyor zaten... Konu başlığını açan arkadaşın verdiği link'in en altına bakarsanız, orada IMEI'nin oluşumu var.hiç kimsenin anlamadığı nokta şu ;
"Merhaba, bu konu hakkında IMEI'si başka telefondan alınmış telefonun modeli ve IMEI numarası tutmayacağı için kapanacağına dair yasa çıkacağını duymuştum, bu doğru mudur?"
dostum diyelim ki Turkcell hat kullaniyorsun.
elindeki telefon xioami mi 9 , imeisini attığın eski telefonun da Samsung S4 mini (mesela)
senin elindeki telefonun(xioami nin) , aslında S4 mini değil de xioami olduğunu anlayacak bir teknoloji yok.
operator, senin hangi telefonu kullandigini anlamak için , telefonun içindeki modem dosyalarindan IMEI okuyor.
bunun icin telefona program indirmeleri lazım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
dostum ,
eğer yurt dışından iPhone aldıysan ;
teknik
kimyasal
fiziksel olarak IMEI atma şansın olmadığı için , her zaman o 1500 TL yi ödeyecek
sadece IMEI atılan modelleri alıp , yasal bir eski telefon imeisi attırıp , o da TESPİT EDİLEBİLEN IMEI sahiplerine uyarı gelecek ve 250 TL ye actirilacak