Sohbet IMEI atmadaki son yasal durum nedir?

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
bak şimdi oldu işte.

mesela ,

bütün GSM şirketlerine der ki ; "xyz isimli uygulamayı telefonuna indirmeyip, o programdan oturum açmayan kimseye internet baglantisi vermiyorsun" ya da "hattını aktif etmiyorsun"

ancak o tarz bir şey olur. ya da TC devleti bir firma ile anlaşıp Türkiye'deki her cihaza casus yazılım sokmaya çalışır.

benim aklıma gelenler bunlar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ben de iddia ediyorum.
benim operatorum benim hangi telefonu kullandigimi içindeki IMEI den biliyor.

içine (mesela) Galaxy s6 imeisi atılmış bir xioami telefonu, operator Galaxy s6 olarak görür.

bana bir tane örnek gosterebilir misiniz ?
içinde Galaxy s6(mesela) imeisi olup , Turkcell digital operator de cihaz markası olarak kendi telefonunu gören var mı ?

telefonuna IMEI atılmış arkadaşlardan rica edelim.

operatorlerinin müşteri hizmetlerini arasınlar ve ben şu anda hangi telefonu kullanıyor gozukuyorum desinler. biz de cevabimizi almış oluruz

Var zaten uygulama ? Küçük bir eklenti ve güncelleme adı altında tüm bilgini alırlar. Tambu klvaye,e-devlet, bip uygulaması vsvs...

Teknik olarak 4,5G diye bir şey yok, sadece adı ve şekli var bizde...

Bu durumu sen ben biliyoruz hocam, 60 milyon seçmenin kaçı bu durumu biliyor acaba ?

Occaut

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Mi 9t pro
Meslek
Tekstil
Konular
11
Var zaten uygulama ? Küçük bir eklenti ve güncelleme adı altında tüm bilgini alırlar. Tambu klvaye,e-devlet, bip uygulaması vsvs...

Bu durumu sen ben biliyoruz hocam, 60 milyon seçmenin kaçı bu durumu biliyor acaba ?
bu şekilde yapabilirler evet katılıyorum

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
bak şimdi oldu işte.

mesela ,

bütün GSM şirketlerine der ki ; "xyz isimli uygulamayı telefonuna indirmeyip, o programdan oturum açmayan kimseye internet baglantisi vermiyorsun" ya da "hattını aktif etmiyorsun"

ancak o tarz bir şey olur. ya da TC devleti bir firma ile anlaşıp Türkiye'deki her cihaza casus yazılım sokmaya çalışır.

benim aklıma gelenler bunlar

ben de iddia ediyorum.

içine (mesela) Galaxy s6 imeisi atılmış bir xioami telefonu, operator Galaxy s6 olarak görür.

içinde Galaxy s6(mesela) imeisi olup , Turkcell digital operator de cihaz markası olarak kendi telefonunu gören var mı ?

operatorlerinin müşteri hizmetlerini arasınlar ve ben şu anda hangi telefonu kullanıyor gozukuyorum desinler. biz de cevabimizi almış oluruz
Ben de ilave yorum yapmadan önerinize katılıyorum ve operatöre telefon açılıp sorulması fikrini destekliyorum. Detayları merak eden arkadaşlar telefon açıp sorabilir.

Occaut

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Mi 9t pro
Meslek
Tekstil
Konular
11
Galiba internetten sorgulama yapıldığında hangi imei'nin hangi marka model cihaza kayıt olduğu yazıyordu.E-devlet üzerinden sorgulayıp denemenizi tavsiye ederim klonlanan bir imeili cihaz var ise.
bende içine IMEI atılmış bir xioami var .

e devlette Galaxy fold olarak gözüküyor
Turkcell beni Galaxy fold kullanıyorum sanıyor(digital operator)
benim xioami kullandigimi ANLAYAMAZLAR .

ha anlarlar . telefonuma casus bir yazılım yükleyerek

aors

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi8 SE
Konular
44
ben de iddia ediyorum.

Daha evvel mi8 se kullandım, turkcell vınn modem imesi atılmıştı. Ancak bankalar ve operatör bu telefonu Xiaomi mi8 se olarak görüyordu. Yani operatör ve banka uygulamaları telefon kimliğine ulaşabiliyor. İddianız yanlış.

Ha şöyle birşey olur, dediğiniz gibi s3 imesini mi9 a attım mesela. Mi9 telefon kimliğini yazılımsal olarak s3 yapıp operatörü kandırmak mümkün olur mu bilemem

Occaut

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Mi 9t pro
Meslek
Tekstil
Konular
11
Ben de ilave yorum yapmadan önerinize katılıyorum ve operatöre telefon açılıp sorulması fikrini destekliyorum. Detayları merak eden arkadaşlar telefon açıp sorabilir.
belki de benim atladigim bir nokta vardır.
sanırım en garanti yol, IMEI atılmış bir xioami kullanan arkadaşların , operatörlerin müşteri hizmetlerini arayarak , sistemde,telefonun hangi marka olarak göründüğünü sornasi

Daha evvel mi8 se kullandım, turkcell vınn modem imesi atılmıştı. Ancak bankalar ve operatör bu telefonu Xiaomi mi8 se olarak görüyordu. Yani operatör ve banka uygulamaları telefon kimliğine ulaşabiliyor. İddianız yanlış.

Ha şöyle birşey olur, dediğiniz gibi s3 imesini mi9 a attım mesela. Mi9 telefon kimliğini yazılımsal olarak s3 yapıp operatörü kandırmak mümkün olur mu bilemem

bu başlığa 7. mesajım falan.

uygulama ile tespit edilebilir.
fakat telefona , telefon bilgisini okuma izni isteyen HİCBİR uygulamayı yuklemeyen bir kişiyi nasıl tespit edecekler ?

ya da şöyle soyleyeyim. gittim yurtdisindan Nokia 3310 aldım. içine de Nokia 3315 imeisi attım. nasıl anlayacak ?

tekrar ediyorum. operatörler casus yazlim/telefonun bilgilerini okuyan yazılım yukletecekler telefona .

ya da mevcut uygulamalar ile yapacaklar

lafdemligi1

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ayhan
Cihazım
k20pro
Konular
2
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Telefonum k20pro vodafoneda bu şekilde gözüküyor. İmei eski telefonuma ait :)

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Bu işi GSM operatörleri yapacaksa ve müşteri hizmetleri gibi ne yaptığını bilmeyenler tarafından uygulanacaksa düşünmeye gerek yok, bunların o kadar çapı mı var yahu :)
IMEI atılır, build.prop dosyası düzenlenir, 4g kullanılmaz ise sıkıntı olmaz bence.

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Hocam inanın herşey kabak gibi görünüyor. Türk telekom da yakınım çalışmaktadır. Daha fazla detay vermeyeyim şimdi...

Operatörü bağlayan birşey olması lazım ki, operatör harekete geçebilsin. Değilse, operatörler birer ticari kuruluş olarak, müşterisine durduk yerde ne diye rahatsızlık versin.

Operatörü bağlayan dayanak hazır... Uygulama altyapısı hazır olduğunda başlanılacak...

Ayrıca bu işler uzun vadeli işlerdir. Zaten millet ortalama 4 yılda bir telefon yeniliyor. Birkaç yıl sonra herkes yeni yasa çerçevesinde hareket etmeye başlar.

Bundan 2 - 3 yıl sonra, İMEİ atılmış bir telefona sim kart taktığımız anda teli hiç kullanamayacağız. Operatör mesaj gönderip cihazın TR de yasal kullanılma izni olmadığını bize bildirecek.

İlk defa sinyal alan İMEİ ve modeli tutarlı cihazlar ise, izin verilen süre kadar kullanılabilecek.

Hasılı kelam; bu işler çok uzun vadeli işler olup, güvenlik + vergi kaybını önlemek için geliştirilmiştir.

Üst Alt