Ana Başlık HyperOS Ota Alacak Cihazlar Hakkında

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Yakın zamanda Xiaomi ekosisteminde yeni duyurular gerçekleşti.Yeni amiral gemisini duyuran Xiaomi,yeni modelleri ile birlikte yeni arayüzü olan HyperOS'u da duyurdu.
Birçok kullanıcının beklentisi baştan aşağı yenilenmiş bir arayüz olmuş olsa da,Xiaomi'nin buradaki temel amacı,arayüzün prestijini artırarak yeni bir marka haline getirmek oldu.
Her ne kadar HyperOS'un ilk sürümüne Miui 14.5 desek bile,en çarpıcı yenilik son birkaç gün içerisinde kendisini göstermeye başladı;

Bootloader Kilidi Açma Şartları Değişti

Xiaomi bugünden itibaren Çin cihazlarının önyükleyici kilidini açmayı ciddi anlamda kısıtladı,artık eskisi gibi süre alıp normal bir şekilde açılmayacak,

Ancak bunun yanı sıra Global cihazlar için de kullanıcıların bilmesi gereken temel hususlar oluştu,

Bootloader kilidini Küreselde açma şartları,şuanki durumda eskisiden olduğu gibi kalacak şeklinde bir beklenti olsa bile,(aksi durumda çinde olduğu gibi kilit için yetkili yüksek seviyeli hesap gerekebilir,şuan böyle bir şey yok ancak.)

En temelde hem çin hem de global cihazlarda artık en büyük değişiklik;
Önyükleyici (Bootloader Kilidi) açık cihazlar artık hiç bir şekilde OTA (ayarlar üzerinden) güncelleme alamayacak,söz konusu durumda kilidiniz açık ise,fastboot veyahut TWRP ile güncelleme yapmanız gerekmekte.
Son durumlar şuanlık böyle,güncelleme oldukça bu başlık altında paylaşılacaktır.
+Yeni bir haber ekleyeyim bu başlık altına,
Miui'den HyperOS'a Bootloader kilidi açık olan cihazlar kesin olarak OTA ile geçiş yapamayacak,ancak bir ihtimal HyperOS'a geçildikten sonra manuel olarak,
Kilit açık olduğu taktirde de OTA gelebileceği konuşuluyor.
Gelişmeler geldikçe ekleyeceğim.

Detaylı konu sahibi erdilSB

Son düzenleme:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
55
Yani biz şimdi bootloader kilidini açarsak otadan güncelleme alamayacak mıyız? wasntme~~
Demek kilit açmamakla en isabetli kararı vermişiz. Açmayı düşünenlerin durup bir kez daha düşünmesinde fayda var.
Öyle değil mi Skorpi hocam? giggle~~

nameisanais

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mahmut
Cihazım
Note 11 Pro
Konular
12
Hocam listelerde hala Note 12 Pro 4G yi göremiyorum cidden çok garibime gitti yani

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
Yani biz şimdi bootloader kilidini açarsak otadan güncelleme alamayacak mıyız? wasntme~~
Demek kilit açmamakla en isabetli kararı vermişiz. Açmayı düşünenlerin durup bir kez daha düşünmesinde fayda var.
Kilidi açıp açmama konusunda kararsızdım, hatta açmayı düşünüyordum ama Sevgili StreX hocam her şeyi alt üst etti, vazgeçtim açmaktan....Hocama da bu arada teessüflerimi sunuyorum

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
55
Kilidi açıp açmama konusunda kararsızdım, hatta açmayı düşünüyordum ama Sevgili StreX hocam her şeyi alt üst etti, vazgeçtim açmaktan....Hocama da bu arada teessüflerimi sunuyorum

Kaynak olarak gösterilen erdilSB kimdir merak ettim. Xiaomi' nin kararlarında bu kadar bilgi sahibi olduğuna göre..wasntme~~facepalm~~

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Ü

Üye silindi 265308

Guest

Eeee hocam fastboot romlar ne güne duruyor haha--

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
Eeee hocam fastboot romlar ne güne duruyor haha--
Oooooo, maşallah, maşallah, bugün yine Bilgisayar başındayız galiba...nasıl gençsiniz, anlayamıyorum, çıkın dışarı, temiz havaya, yürüyüş yapın, spor yapın, arkadaşlarınızla aktiviteler yapın vs, oturmayın PC başında

Ü

Üye silindi 265308

Guest
Oooooo, maşallah, maşallah, bugün yine Bilgisayar başındayız galiba...nasıl gençsiniz, anlayamıyorum, çıkın dışarı, temiz havaya, yürüyüş yapın, spor yapın, arkadaşlarınızla aktiviteler yapın vs, oturmayın PC başında

Hocam tatilimsi ders çalışma haftası moduna girmeden önce forumun tadını çıkartalım değilmi :)

KrakoW

Ne Mutlu Türküm Diyene!
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
Redmi Note 11 +
Meslek
Öğrenci
Konular
148

Hocam tatile girdik fazla mesaili olarak forumda tekrar görev alabiliyor muyuz giggle~~

Üst Alt