Yardım Hızlı şarj artık çalışmıyor

safadereli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Safa
Cihazım
Mi 5s Plus
Konular
8
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui.eu rom
Telefon Modeli
Xiaomi Mi 5s Plus
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar merhaba. Xiaomi mi 5s plus telefonum bir süredir artık hızlı şarj moduna geçmiyor. Bir hafta öncesine kadar sorun yoktu ama artık hızlı şarj olmamaya başladı. Tek şimşek çıkıyor ve yavaş şarj oluyor. Birçok kablo denedim, orijinal adaptör bozulmuştur diye düşünüp 33 watt adaptör aldım ama bu adaptör ile şarj etmeye çalışınca da enerji gidip geliyor, onu da anlamadım. Sıkıntı yazılımda mı yoksa donanımda mı? Ona göre masraf hesaplayalım. Pil durumu %70

safadereli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Safa
Cihazım
Mi 5s Plus
Konular
8
Yok ya şarj kablosunu değiştir ondandır sorun
Şarj kablosu ve adaptörde hiçbir sıkıntı yok. Her türlü kablo ve hızlı şarj adaptörü denedim. Telefonla alakalı bir sıkıntı var çözemedim. Hatta bazen adaptöre taktığımda usb ile şarj yazıyor. Ayrıca 33 watt şarja taktığımda da önce 1 saniye enerji geliyor sonra gidiyor.

Oyla:

Emresword

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Emre
Cihazım
Redmi Note10s
Konular
3
Arkadaşlar merhaba. Xiaomi mi 5s plus telefonum bir süredir artık hızlı şarj moduna geçmiyor. Bir hafta öncesine kadar sorun yoktu ama artık hızlı şarj olmamaya başladı. Tek şimşek çıkıyor ve yavaş şarj oluyor. Birçok kablo denedim, orijinal adaptör bozulmuştur diye düşünüp 33 watt adaptör aldım ama bu adaptör ile şarj etmeye çalışınca da enerji gidip geliyor, onu da anlamadım. Sıkıntı yazılımda mı yoksa donanımda mı? Ona göre masraf hesaplayalım. Pil durumu %70
İyi günler 2-3 haftadır Redmi S2 cihazımdada aynı sorun vardı kablo değiştirdim hızlı şarj moduna girip dolduruyor lakin benim şarj soketi bozulmuş sürekli şarj olmayı kesiyor 4-5 kere tak çıkar yaptıktan sonra şarjı alıyor.

Oyla:

safadereli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Safa
Cihazım
Mi 5s Plus
Konular
8
İyi günler 2-3 haftadır Redmi S2 cihazımdada aynı sorun vardı kablo değiştirdim hızlı şarj moduna girip dolduruyor lakin benim şarj soketi bozulmuş sürekli şarj olmayı kesiyor 4-5 kere tak çıkar yaptıktan sonra şarjı alıyor.
Maalesef 3 tane kablo değiştirdim. Gittim ayrıca 33 watt şarj cihazı aldm. Orijinal adaptör ve yeni adaptörde de fark etmedi.

Zenex hocam yardımcı olur musunuz bana?

Oyla:

ProYasinn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Öğrenci
Konular
62
1 hafta içinde herhangi bir kernel değişikliği yaptın mı ? yapmadıysan sorun şarj soketin olabilir

Oyla:

safadereli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Safa
Cihazım
Mi 5s Plus
Konular
8
1 hafta içinde herhangi bir kernel değişikliği yaptın mı ? yapmadıysan sorun şarj soketin olabilir
Kernel değişikliği asla yapmadım. Bir gün telefonumda video izlerken aniden kapandı ve açılmadı. İçini açıp batarya soketini çıkarıp taktım, telefon açıldı. Ama telefon bu sıkıntıyı yaşadıktan sonra hızlı şarj olmamaya başladı. Kendi adaptörünü usb şarj olarak görmeye başladı vs. Şarj girişindeki metal parçalar mı hasarlı acaba. Acaba xiaomi de hızlı şarj için kernel vs. ayarı var mı?

Oyla:

ProYasinn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Kernel değişikliği asla yapmadım. Bir gün telefonumda video izlerken aniden kapandı ve açılmadı. İçini açıp batarya soketini çıkarıp taktım, telefon açıldı. Ama telefon bu sıkıntıyı yaşadıktan sonra hızlı şarj olmamaya başladı. Kendi adaptörünü usb şarj olarak görmeye başladı vs. Şarj girişindeki metal parçalar mı hasarlı acaba. Acaba xiaomi de hızlı şarj için kernel vs. ayarı var mı?
Bence kısa devre olmuş. Eğer kabloyu tam oturtmadıysan bunları yaşıyor olabilirsin. Bence tekrar söküp tak belki sorununa çözüm olur

Oyla:
Üst Alt