Yardım Hızlı şarj artık çalışmıyor

safadereli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Safa
Cihazım
Mi 5s Plus
Konular
8
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui.eu rom
Telefon Modeli
Xiaomi Mi 5s Plus
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar merhaba. Xiaomi mi 5s plus telefonum bir süredir artık hızlı şarj moduna geçmiyor. Bir hafta öncesine kadar sorun yoktu ama artık hızlı şarj olmamaya başladı. Tek şimşek çıkıyor ve yavaş şarj oluyor. Birçok kablo denedim, orijinal adaptör bozulmuştur diye düşünüp 33 watt adaptör aldım ama bu adaptör ile şarj etmeye çalışınca da enerji gidip geliyor, onu da anlamadım. Sıkıntı yazılımda mı yoksa donanımda mı? Ona göre masraf hesaplayalım. Pil durumu %70

safadereli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Safa
Cihazım
Mi 5s Plus
Konular
8
Bence kısa devre olmuş. Eğer kabloyu tam oturtmadıysan bunları yaşıyor olabilirsin. Bence tekrar söküp tak belki sorununa çözüm olur
Tamamdır dediğinizi deneyeceğim 1-2 saate, teşekkürler

Oyla:

safadereli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Safa
Cihazım
Mi 5s Plus
Konular
8
Bence kısa devre olmuş. Eğer kabloyu tam oturtmadıysan bunları yaşıyor olabilirsin. Bence tekrar söküp tak belki sorununa çözüm olur
Maalesef bütün soketleri defalarca denedim az önce. Yine aynı durum...

Oyla:

ProYasinn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Maalesef bütün soketleri defalarca denedim az önce. Yine aynı durum...
O zaman benim fikrime göre soketinde arıza var . Ancak zenex hocam bu konularda benden daha bilgili onun fikrinide bir alın .

Oyla:

Mr.Mitch

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haydar
Cihazım
Redmi note 8
Meslek
Köle
Konular
46
Benim tavsiyem eğer bu işte deneyiminiz yatkınlığınız varsa pil soketini şarj boardının anakarta baglandığı (şarj soketinin ve anakartın) soketlerini flex kablosunun soketini selülozik tiner bulamazsınız kolonya ile dis fırçası yardımı ile nazikce temizleyin yine olmazsa şarj boardini ve flex kablosunu değiştirmekten baska cagre kalmiyor

Oyla:

emo1616

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Konular
166
Şarj kablosu ve adaptörde hiçbir sıkıntı yok. Her türlü kablo ve hızlı şarj adaptörü denedim. Telefonla alakalı bir sıkıntı var çözemedim. Hatta bazen adaptöre taktığımda usb ile şarj yazıyor. Ayrıca 33 watt şarja taktığımda da önce 1 saniye enerji geliyor sonra gidiyor.
O elektriği gidip gelme olayı adaptörden olan sıkıntı ben yurt dışı cihaz alınca yanında link marka verdiler aynı olay ondada oldu sonra değiştirdim sorun çözüldü adaptörden kaynaklı o gelip gitme olayi

Oyla:

Nurali kurt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Nurali
Cihazım
Xiaomi
Konular
8
Arkadaşlar merhaba. Xiaomi mi 5s plus telefonum bir süredir artık hızlı şarj moduna geçmiyor. Bir hafta öncesine kadar sorun yoktu ama artık hızlı şarj olmamaya başladı. Tek şimşek çıkıyor ve yavaş şarj oluyor. Birçok kablo denedim, orijinal adaptör bozulmuştur diye düşünüp 33 watt adaptör aldım ama bu adaptör ile şarj etmeye çalışınca da enerji gidip geliyor, onu da anlamadım. Sıkıntı yazılımda mı yoksa donanımda mı? Ona göre masraf hesaplayalım. Pil durumu %70
Kardeşim bendede aynı sorun oluştu ama miu12 güncelledikten 3 gün sonra oldu sanırım güncellemeden kaynaklı sen güncelleme yaptın mı telefona ?

Oyla:

safadereli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Safa
Cihazım
Mi 5s Plus
Konular
8
Benim tavsiyem eğer bu işte deneyiminiz yatkınlığınız varsa pil soketini şarj boardının anakarta baglandığı (şarj soketinin ve anakartın) soketlerini flex kablosunun soketini selülozik tiner bulamazsınız kolonya ile dis fırçası yardımı ile nazikce temizleyin yine olmazsa şarj boardini ve flex kablosunu değiştirmekten baska cagre kalmiyor
Soket girişlerini kolonya ile fırçaladım ama olmadı yine de :(
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O elektriği gidip gelme olayı adaptörden olan sıkıntı ben yurt dışı cihaz alınca yanında link marka verdiler aynı olay ondada oldu sonra değiştirdim sorun çözüldü adaptörden kaynaklı o gelip gitme olayi
33 watt adaptörü yeni aldım. Ama onunla powerbank, bileklik şarj ederken sıkıntı olmuyor, hatta maşallah ne güzel şarj ediyor diyorum :)

Kardeşim bendede aynı sorun oluştu ama miu12 güncelledikten 3 gün sonra oldu sanırım güncellemeden kaynaklı sen güncelleme yaptın mı telefona ?
Hocam xiaomi eu rom yüklemiştim telefona ama yükledikten çok çok sonra oldu bu sıkıntı

Oyla:

Mr.Mitch

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haydar
Cihazım
Redmi note 8
Meslek
Köle
Konular
46
Soket girişlerini kolonya ile fırçaladım ama olmadı yine de :(

33 watt adaptörü yeni aldım. Ama onunla powerbank, bileklik şarj ederken sıkıntı olmuyor, hatta maşallah ne güzel şarj ediyor diyorum :)

Hocam xiaomi eu rom yüklemiştim telefona ama yükledikten çok çok sonra oldu bu sıkıntı
Bence önce fastboottan stock rom atmayı deneyin yine olmazsa flex ve şarj bordunu degistirin

Oyla:
Üst Alt