- Adım
- Ahmet
- Cihazım
- Mi6
- Konular
- 1
Telefonu sipariş verdiğim ilk gün kafam iyice sulandı. Görünüşe göre gelir gelmez iade talebinde bulunup markadan komple vazgeçeceğim. Peşinen belirteyim, şu an küçük bir ilin dandik bir ilçesinde ikamet ediyorum. Kendi adresime sipariş ettim. 1 hafta sonrası için tahmini teslim tarihi verildi Aras kargo tarafından. (4 Eylül 2018) Bu süre zarfında sanırım biraz araştırıp muhtemel sonuçlar için karar vereceğim. Gerekirse Hepsiburada ve Xiaomi global destek mail adresi ile ben de kontak kuracağım.
Adminimiz cantara'nın dedikleri ve Evobt konusundaki verdiği linkteki konuyu okuyup interneti de biraz dolaştıktan sonra anladığım şu;
Yaklaşık 2 hafta önce bu Evobt bir açıklama yapıyor "biz resmi distribütörüz." diye. Ancak Xiaomi "Türkiye'de anlaştığımız distribütörümüz yok. Dolayısıyla biz orada satılan cihazlar için garanti vermeyiz." demiş. Bu durumda Hepsiburada sitesi de göz göre göre muhtemel bir dolandırıcılık/sahtekarlığa alet oluyor. İstanbul'da bir Mi Store açılıyor ve kimin açtığı ya da kimin getirttiği cihazlar satılıyor belli değil. Evobt geçtiğimiz yıllarda çok fazla şikayet almış bir servis. Burada da Evobt'nin kötü olduğuna dair ortak kanı var sanırım. Çeşitli haber sitelerinden Xiaomi Türkiye garanti etiketi olanların Evobt tarafından getirileceği ancak servis hizmetinin Genpa tarafından sağlanacağı söyleniyor.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Sipariş ettiğim cihaz için Hepsiburada'dan baktığım faturadaki IMEI numarası ile Genpa'dan sorguladığımda kayıt çıkmadı. Şimdi bizi kim düdüklemeye çalışıyor? Yarın sattı(rdı)kları cihazların arkasında durmama ihtimali olan Evobt ve Genpa mı, yoksa Türkiye garantili diyen HB mi?
Şu anki durum, eğer Evofone (ya da Evobt her ne haltsa) yetkilisi Onur Çon'un tarif ettiği etiket kutu üstünde çıkarsa, demektir ki Evofone(evobt) ve Genpa ikilisine emanet ancak genpa benim sorgulamamda cihazın IMEI numarasını kabul etmedi. Bu durumda açmadan direkt iade edip gerekirse suç duyurusunda bulunacağım. Bunun dışında sonuç çıkması, örneğin Delta garantisi altında olması demek. Bu da yalnızca HB'yi yalancı durumuna sokar.
Şu an beni rahat ettiren tek şey 14 günlük cayma hakkımın bulunması. Bunu alacağına biraz daha arttırıp XZ1, Nokia 8 gibi cihaz al diyenler olmuş. Bir bakıma mantıklı. Ancak bu zaten benim ilk başta belirlediğim bütçeden fazla sınırı sonunda kadar zorlamış halim. Daha düşük seviyede/fiyatta cihaz olur ama fazlası olmaz. Ben 4,5 yıl boyuca dandik MediaTek MT6589 çipli GM Discovery kullanmış adamım. Gerekirse 1000 liraya Nokia 6 alır geçerim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ha bu arada flood gibi olacak ama HB ile ilgili kafa karıştıran bir durum daha var. Benim sipariş için kullandığım link şu: (Ben 1799 tl iken aldım)
Burada yazan bilgilerden cihazın işlemcisi 2,0 ghz octa core olduğu ile Xiaomi global sitesindeki bilgiler ve aşağıdaki linkte yazan işlemci bilgisi tutarsız.
İşlemci dışındaki her şey doğru. Bazı yabancı sitelerde Redmi Note 5 için 2,0 ghz octa core ve tek arka kamera olduğu yazılmış.
Benim arkadas da geri gondermek istedi ama kutuyu acmisti o o yuzden iade almadilar. Kutuyu acmadan iade etmelisiniz yoksa almazlar. Neyse su an arkadas kullaniyor cihazi. Bence Nokia 8 vb modellere gore daha estetik guzel cihaz.