Sohbet Herkese Selamlar (yeni cihazımda karar kılamadım)

Kullanıcı Adım

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi6
Konular
1
Telefonu sipariş verdiğim ilk gün kafam iyice sulandı. Görünüşe göre gelir gelmez iade talebinde bulunup markadan komple vazgeçeceğim. Peşinen belirteyim, şu an küçük bir ilin dandik bir ilçesinde ikamet ediyorum. Kendi adresime sipariş ettim. 1 hafta sonrası için tahmini teslim tarihi verildi Aras kargo tarafından. (4 Eylül 2018) Bu süre zarfında sanırım biraz araştırıp muhtemel sonuçlar için karar vereceğim. Gerekirse Hepsiburada ve Xiaomi global destek mail adresi ile ben de kontak kuracağım.

Adminimiz cantara'nın dedikleri ve Evobt konusundaki verdiği linkteki konuyu okuyup interneti de biraz dolaştıktan sonra anladığım şu;
Yaklaşık 2 hafta önce bu Evobt bir açıklama yapıyor "biz resmi distribütörüz." diye. Ancak Xiaomi "Türkiye'de anlaştığımız distribütörümüz yok. Dolayısıyla biz orada satılan cihazlar için garanti vermeyiz." demiş. Bu durumda Hepsiburada sitesi de göz göre göre muhtemel bir dolandırıcılık/sahtekarlığa alet oluyor. İstanbul'da bir Mi Store açılıyor ve kimin açtığı ya da kimin getirttiği cihazlar satılıyor belli değil. Evobt geçtiğimiz yıllarda çok fazla şikayet almış bir servis. Burada da Evobt'nin kötü olduğuna dair ortak kanı var sanırım. Çeşitli haber sitelerinden Xiaomi Türkiye garanti etiketi olanların Evobt tarafından getirileceği ancak servis hizmetinin Genpa tarafından sağlanacağı söyleniyor.

Sipariş ettiğim cihaz için Hepsiburada'dan baktığım faturadaki IMEI numarası ile Genpa'dan sorguladığımda kayıt çıkmadı. Şimdi bizi kim düdüklemeye çalışıyor? Yarın sattı(rdı)kları cihazların arkasında durmama ihtimali olan Evobt ve Genpa mı, yoksa Türkiye garantili diyen HB mi?

Şu anki durum, eğer Evofone (ya da Evobt her ne haltsa) yetkilisi Onur Çon'un tarif ettiği etiket kutu üstünde çıkarsa, demektir ki Evofone(evobt) ve Genpa ikilisine emanet ancak genpa benim sorgulamamda cihazın IMEI numarasını kabul etmedi. Bu durumda açmadan direkt iade edip gerekirse suç duyurusunda bulunacağım. Bunun dışında sonuç çıkması, örneğin Delta garantisi altında olması demek. Bu da yalnızca HB'yi yalancı durumuna sokar.

Şu an beni rahat ettiren tek şey 14 günlük cayma hakkımın bulunması. Bunu alacağına biraz daha arttırıp XZ1, Nokia 8 gibi cihaz al diyenler olmuş. Bir bakıma mantıklı. Ancak bu zaten benim ilk başta belirlediğim bütçeden fazla sınırı sonunda kadar zorlamış halim. Daha düşük seviyede/fiyatta cihaz olur ama fazlası olmaz. Ben 4,5 yıl boyuca dandik MediaTek MT6589 çipli GM Discovery kullanmış adamım. Gerekirse 1000 liraya Nokia 6 alır geçerim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ha bu arada flood gibi olacak ama HB ile ilgili kafa karıştıran bir durum daha var. Benim sipariş için kullandığım link şu: (Ben 1799 tl iken aldım)

Burada yazan bilgilerden cihazın işlemcisi 2,0 ghz octa core olduğu ile Xiaomi global sitesindeki bilgiler ve aşağıdaki linkte yazan işlemci bilgisi tutarsız.

İşlemci dışındaki her şey doğru. Bazı yabancı sitelerde Redmi Note 5 için 2,0 ghz octa core ve tek arka kamera olduğu yazılmış.

Benim arkadas da geri gondermek istedi ama kutuyu acmisti o o yuzden iade almadilar. Kutuyu acmadan iade etmelisiniz yoksa almazlar. Neyse su an arkadas kullaniyor cihazi. Bence Nokia 8 vb modellere gore daha estetik guzel cihaz.

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
evet cihaz estetik olarak daha guzel ama xz1 i elinize almadan estetik degil diyen cok kisi eline aldiginda fitilarda cok tipsiz duruyor diyorlar bende ayni sekilde tereddut yasamistim ama malesef cihazi hic bi tekno markette inceleme sansim olmamisti ki kuzenim almis gecende inceledim gercekden guzel cihaz.
nokia 8 ide kayinbiraderin esine aldiricam ben memleketten gitmeden gelirse cihaz onuda incelerim bi sekilde. bu arada bu tip sekil semal kabalik vibi tabirlerin en cok hedef oldugu hatta en cok elestiren arkadaslarima moto z yi verip bi sure kullandirinca bu cihaz fotolarda cok alakasiz duruyor diyip muptelasi olup moto z alanda oldu ama hepimiz sarji yuzunden geri sattik :) nette gorunen sekil semal gibi gorsellere pek aldanmayin bi cihazi alicaksaniz kesinlikle once elinize alip inceleyin sonra gidip alin.

bu arada kutusu acildi diye iade almama haklari yoktur bunu bilmenizde fayda var. tek sartlari hat takmamis olmaniz ki hat taksaniz bile anlamazlar zaten
kaiser soze
redmi note 5 in bi cok versiyonu mevcut o yuzden karmasa var o konuda ;) senin aldigin cihaz pro olan modeli.
nokia 6 gibi modellere o parayi vermeyin derim tavsiyem size xz1 gibi bi cihazi alip yada nokia 8 gibi bi cihazi alip kullanmak varken orta seviye cihaza bulasmayin derim.
n11 de yenilenmis nokia 8 ler satiliyor 1799a onlarada bakabilirsiniz para puanla ve kuponla falan uyguna geliyor

Son düzenleme:

umutchatin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9
Meslek
Bilişim
Konular
37
yeni başlayacak kişilere a1 i kesinlikle tavsiye ederim ben orta segment diye babama aldım o zaman kendim mi6 kullanıyordum şuan mi 8 e geçtim hala kıskanıyorum boyutu hafifliği kamerası kızılötesi olması oled display i aldığı güncellemeler bence yeni başlıyorsanız oldukça güzel ve kullanışlı cihaz...

fotografya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fotografya
Cihazım
HTC M7
Konular
7
hocam aliexpress türkiye depo derken tam olarak nedir ben duydum bunu daha önce ama tam bilmiyorum. ben bu cihazı almak istiyorum ama bu fiyatlarla almam kesinlikle. dediğinis şekilde link var mı ?

Kullanıcı Adım

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi6
Konular
1
hocam aliexpress türkiye depo derken tam olarak nedir ben duydum bunu daha önce ama tam bilmiyorum. ben bu cihazı almak istiyorum ama bu fiyatlarla almam kesinlikle. dediğinis şekilde link var mı ?

Madem Türkiye'de depoları var niye Gittigidiyor gibi sitelerden satışını yapmıyorlar neden Türkiye'de ürün için haftalarca,aylarca bekliyor insanlar ürünün gelmesi için diye şüphe uyandırıyor.

kadernaznaz

Tek yol AŞK gerisi yalan
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
NeJdeT
Cihazım
Mi Mix
Konular
39
Madem Türkiye'de depoları var niye Gittigidiyor gibi sitelerden satışını yapmıyorlar neden Türkiye'de ürün için haftalarca,aylarca bekliyor insanlar ürünün gelmesi için diye şüphe uyandırıyor.
Aliexpress'in herhangi kendi ürünü mağazası deposu yok senin benim gibi insanların mağazası var hatta o mağazası olanların bile bir kısmının kendine ait ürünleri yok sen sipariş veriyorsun sipariş verdiğin online site mesela hangi MİUİ telefon mağazasıyla çalışıyor oraya e-mail geçiyor siparişi sizin adresinize yönlendiriyorlar
SEN Aliexpres yani online ÇİN sitesine x bir firmaya sipariş veriyorsun O x firma aslında Güney Kore'de / Güney koredeki mağazanın kendine ait ürünleri yok o'da mesela Türkiyede MİUİ telefon satışı yapan ve anlaşmalı çalıştığı mağazaya e-mail yoluyla sipariş geçiyor ve ürün sana Türkiyeden gönderiliyor NEDEN Mİ ÇOK GEÇ GELİYOR Aliexpres'teki mağaza sahibi 1-2-3 hafta sipariş topluyor toplanan tüm siparişleri toplu halde O' ülkeye kargo yapıyor (Bu ücretsiz kargo yada minik ücret alınan kargolar için geçerli) ama 10-20-30-40 $'lar vererek ürününüzün 3-5-7 günde gelmesini sağlayabilirsiniz.ücret verince sırf size ait olan kargoyu DHL,UPS/EMS gibi şirketlere hızlıca teslim ediyorlar. ve uçakla hızlıca size özel kargo geliyor.
ALİEXPRESS satıcı veya mağza sahibi değildir. sadece ONLİNE organizatördür ve tabi en önemlisi ödeme/tahsilat/para trafiği Aliexpress üzerinden yürütülmektedir.

Zwilling

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Samsung S20 FE
Konular
29
keşke 1900 tl ye redmi note 5 alacağınıza 2100 civarı Sony Xperia XZ veya Nokia 8 ki ikiside her türlü sollar Redmi Note 5 i Redmi Note 5 Redmi S2 Mi A2 Lite Redmi 6 Pro Mi A2 Mi 6x bu 6 cihaz da aynı kamera paketi var sadece diafram aralıkları farklı ve sensörler bu ülke fiyatını haketmiyor bence 1900 tl absürd yani

A1 de bile iso ayarı yapılırken bu cihazlarda yok (Redmi Note 5 Redmi S2 Mi A2 Lite Redmi 6 Pro Mi A2 Mi 6x) mesela ki A1 stok kamera rezalet iso ayarı var sensör destekliyor google kamera ile gene güzel çekiyor gündüz

ama bu cihazlar (Redmi Note 5 Redmi S2 Mi A2 Lite Redmi 6 Pro Mi A2 Mi 6x) sadece daha fazla ışık alamasına göre fiyatları artıyor bu 6 cihaz ben olsam direk iade ederim

ya 1200 tl ye aynı cihazı Redmi Note 5 Al yi aliexprees türkiye depo dan veya 1900 tl ye 240 daha ekler Nokia 8 alırım
Note 5 AI'de ISO ayarı var.
Linke baktım da cihaz sanırım düz note 5. Yani pahalı.(Zaten her türlü pahalı) onun yerine redmi 5 plus alabilirsiniz iade yapıp. Ya da forumdan alım yapabilirsiniz, daha uygun fiyatlı olur.

fotografya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fotografya
Cihazım
HTC M7
Konular
7
arkadaş almış bence iade etmesine gerek yok. güle güle kullanın. çok fazla model ve marka olduğu için telefon seçmekte zorlanıyor insanlar özellikle araştıranlar için. onun için ver bana ordan bi telefon deyip gram düşünmeden cihaz alanların kafadan istiyorum :)

Kullanıcı Adım

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi6
Konular
1
Şu an cihaz alacaksanız dolar kurunu da göz önüne alın. Çoğu kişinin aklındaki o ucuz fiyatlar yok şu anda piyasada.
Redmi Note 5 gayet hoş bir cihaz ve şu an 64 GB'lik versiyonunu 1800tlden aşağıya bulmak zor çünkü dolar yüksek. Aynı şey diğer modeller için de geçerli. Yani siz bu cihazı iade ettiğinizde 1800tlye sıfır ve güvenilir bir yerden MI A2, MI 6 vb gibi bir cihaz almanız zor.

fotografya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fotografya
Cihazım
HTC M7
Konular
7
cihazların fiyat artışı ile doların fiyat artış yüzdesi aynı değil malesef. dolar yüzde 10 artıyorsa cihazlar yüzde 25 artıyor. fırsatçılara gün doğuyor. note 5 dolar çıkmadan önce 1600 e satılıyordu ki o kadar da etmemesi lazım bana göre şimdi 1850 tl en ucuzu.

Üst Alt