Yardım hangi xiaomi'yi almalıyım? (redmi 4x, redmi note4, redmi5 plus, mi a1, redmi a5)

• Konbuyu başlatan barul
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 103
  • Görüntüleme 9K

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
Fiyata göre vadettiklerine bakınca xiaomi modelleri daha cazip. ancak birbirine yakın fiyatlardaki modelleri aklımı karıştırdı.
- ekranın 5,5 civarında olması,
- batarya ömrünün uzun olması,
- 7 den önceki bir android sürümüyle gelmemesi,

gibi bazı öncelikler oluştu kafamda. sanırım aşağıda yazılı modellerin fotoğraf kaliteleri aşağı yukarı aynı düzeyde. o anlamda kayda değer bir fark beklemiyorum.

redmi 4x : Android 6.0 la gelmesi soru işareti. işlemci hızı da nisbeten düşük gibi. ekranı 5 inçten büyük olsaydı iyiydi.

redmi note 4 :
işlemcisi güçlü, pili güçlü, ekran 5,5 inç. ancak android 6.0 la gelmesi olmadı.

redmi 5 plus : işlemci hızı ve pil gücü güzel. android 7.1.2 ile gelmesi güzel. Ama 5,99 inç ekran cepte taşımak için fazla büyük.

mi a1 :
işlemci hızı ve rami iyi. batarya diğerlerine ögre biraz daha zayıf sanırım.

redmi a5 prime : işlemci hızı düşük. pil daha iyi olabilirdi. android 7.0 la gelmesi güzel.

ben kısaca gözüme çarpanları yazdım. ancak bazı konuların inceliğini bilmediğim için yanılıyor da olabilirim. mesela işlemci hızı kadar hangi işlemciyi kullandığı da önemli. Tecrübe ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:

Burakalpsen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
11
Aralarında en iyisi Mi A1. Kafana takılan tek şey pil ise 3080mah pili var çok rahat 1 günü çıkarır ayrıca hızlı şarj da var zaten

Oyla:

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aralarında en iyisi Mi A1. Kafana takılan tek şey pil ise 3080mah pili var çok rahat 1 günü çıkarır ayrıca hızlı şarj da var zaten
aslında ben olaya hakim olmadığım için yüzeysel olarak inceleme yapbildim. yani kafama başka şeyler de takılmalı mı biliyorum. A1 kullandın mı ya da diğer modelleri?

Son düzenleme:
Oyla:

YusufArslan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf Arslan
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
27
Önceki cihazım; Lenovo Vibe P1m

Mi A1 Aldım, internette 3080mAh batarya ile bir günü çok rahat çıkarabileceğim yazıyordu ancak maalesef telefonu yoğun kullanan birisi olarak batarya bana çok ama çok az geldi. (Önceki cihazımın bataryası 4000mAh belki bu yüzdendir.)

Şu anda Redmi 5 Plus 3/32 aldım, 4000mAh batarya var, ekran büyük ama büyük ekranlı bir cihaz kullanmanın avantajları var...

Redmi 5 Plus tavsiye ederim, cepport'da 1059TL fiyatı.

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

blg0044

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Abdurrahman
Cihazım
Redmi Note 6Pro
Meslek
Muhasebe
Konular
8
Bende redmi 5 plus aldım. Bu gün elime ulaştı. Hiç büyük bir telefon gibi durmuyor. Ağırlığı ve en boy oranı gayet yerinde. Vebimde taşımakta zorlanmıyacağıma eminim. Tasarımı da harika, insana premium hissiyatı veriyor. Bana kalırsa redmi 5 plus al.

Oyla:

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
hic tereddut etmeden bu secenekler arasindan redmi 5 plus almalisin

Oyla:

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
hic tereddut etmeden bu secenekler arasindan redmi 5 plus almalisin
tercih nedenlerini de yazarsan sevinirim.
[doublepost=1524050593,1524050474][/doublepost]
Bende redmi 5 plus aldım. Bu gün elime ulaştı. Hiç büyük bir telefon gibi durmuyor. Ağırlığı ve en boy oranı gayet yerinde. Vebimde taşımakta zorlanmıyacağıma eminim. Tasarımı da harika, insana premium hissiyatı veriyor. Bana kalırsa redmi 5 plus al.

Mi5 plus şık bir telefon. görüntü olarak büyük görünmüyor. ama cebime koyup nasıl hissettirdğine ve göründüğüne bakamadım.

fotoğraf ve video çekimini denedin mi? performansı nasıl?

Oyla:

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
tercih nedenlerini de yazarsan sevinirim.

1. sebep guncel bir model olmasi ve yazilim destegini alabilme acisindan onemli nekadar guncel bi modelse okadar iyi
2. ekran digerlerine gore avantajli ince cercevelerden dolayi diger 5.5 inc telefonlarla ayni boyutta
3. pili gayet guclu ve yeterli ozellikle o islemci ile efsane ekran sureleri alabilirsin.
4. diger cihazlar full hd yada 720p yani hd bu cihaz ise full hd plus.

yanliz yukarida mi5s plus demissin o baska bi cihaz mi5s plus super cihaz ama kamerasi tirt. redmi5 plus in bence daha iyi duruyor sitelerden baktigim kadariyla kullanma sansim olmadigi icin net bisey diyemem kamerasi icin ama xiaomi modelleri genellikle gunduz cekimlerinde gayet basarili modeller ama gece cekimlerinde yazilim yuzunden tosluyorlar

Oyla:

barul

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami CAN
Cihazım
GM Discovery
Konular
1
1. sebep guncel bir model olmasi ve yazilim destegini alabilme acisindan onemli nekadar guncel bi modelse okadar iyi
2. ekran digerlerine gore avantajli ince cercevelerden dolayi diger 5.5 inc telefonlarla ayni boyutta
3. pili gayet guclu ve yeterli ozellikle o islemci ile efsane ekran sureleri alabilirsin.
4. diger cihazlar full hd yada 720p yani hd bu cihaz ise full hd plus.

1. evet güncel işletim sistemi önemli.
2. ekran 5,9 inç ama telefonun kasa büyüklü 5,5 gibi diyorsun anladığım kadarıyla.
3. işlemcisi tasarruflu ve pil güçlü. tahminlerim seninle paralel.
4. ekranın full hd plus olması benim için o kadar önemli değil.

Oyla:

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
mi5 s plus kayincoda var bi arkadasimda daha var onlardan sikayet suymadim daha hic yanilmiyorsam gorilla glas 3 vardi onda ahize seside yeterli ama gps ini test etmedim hic yeterlidir oda hepsi birbirinin aynisi sonucta gps konusunda

Oyla:
Üst Alt