Doktora telefon açıyorsun, hastayım diyorsun, gelin bi muayene edelim, teşhis koyup tedaviye başlayalım diyor doktor...
Sen de, şikayet etmek anayasal hakkım diyerek doktoru şikayet ediyorsun. Kolay gelsin...
doktor gelin bir bakalım demiyor malesef doktor diyorki bakalım arıza varsa onarılır bende seçimlik haklarımı kullanmak istiyorum diyorum oda diyorki kararı biz veririz sen veremezsin. Devlet kararı tüketici verir diyor ve satıcıya bunu dayatıyor yani bilir kişi gelsin baksın bir arıza varsa haklarımı sunsunlar. Servis arıza varsada benim dediğim olacak yoksada diyor. arıza varsa neden karar vermeme izin vermiyor ticaret bakanlıgının yayınladıgı belgede 18. sayfada 4. maddede satıcı seçimlik haklarımı kullandırmıyor ne yapmalıyım diyor orada heyete başvurun demişler.
[automerge]1576675907[/automerge]
yani bana deseki getirin bakalım arıza varsa ve onarım istemezseniz iade talebiniz için arıza raporunu alabilirsiniz dese kabul edeceğim. ama ısrarla biz arıza raporu veremiyoruz getirin servis onaramazsa değişim olur. onarımı uygun görürse onarım olur diyor acıp kanunlara bir bakın
[automerge]1576676153[/automerge]
Yani vatandaşa tanınmış bir anayasal hak varsa hatta kanun diyelim. Buna uymayıp zorbalık yapmak kanunen suç değilmidir sizin gözünüzde o zaman bu hak olmasın sadece tamir hakkımız olsun ama devlet aldıgın ürün 6 ay içerisinde arıza yaparsa sana 4 seçim hakkı sunuyor ve buna servis değil tüketici karar verir diyor hangisinin uygulanacagına
1 misli ile değişim
2 ücret iadesi
3 ayıp tutarınca indirim
4 ücretsiz onarım
bunlar bana bu seçimlilk haklarımı kullandırtmayıp ücretsiz onarım dayatıyorlar yani sizin doktor örneği biraz mantıksız