Haber Haber - Xiaomi Smart Dikiz Aynası

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir


İnternette gezinirken tesadüfen Xiaomi markası ile piyasaya sürülmüş olan Xiaomi Smart Dikiz Aynası ile karşılaştım. Açıkçası ben başlarda Xiaomi’nin, telefon dışındaki alanlara yönelmesine karşı çıkan biriydim. Ancak Çin’deki bir arkadaşımın, “Xiaomi, kaliteli ürün üreten, ancak marka değerine sahip olmadığı için bunu piyasaya yayamayan imalatçıların ürünlerini kendi Xiaomi markasıyla satışa çıkartıyor. Böylece hem ürününü piyasaya yayamayan kaliteli üretici kazanıyor, hem Xiaomi, hem de tüketici” deyince, bu düşüncemi bir yana bıraktım. Anladım ki Xiaomi sadece Xiaomi firmasından oluşan bir şey değil, yüzlerce alt marka/imalatçı firmadan oluşan bir nevi kooperatif mantığıyla var olan ve güçlenen bir organizasyon.


Hal böyle olunca, ben de Xiaomi’nin yine bir alt üreticiye ait olan ve Xiaomi etiketiyle piyasaya sürülen Smart Dikiz Aynası’nı tanıtmaya niyetlendim. Gerçi bu ürünün benzerleri özellikle Asya, Amerika ve Avrupa piyasalarında farklı markalarla mevcut. Bu markaların en bilineni Jimi. Ama Xiaomi Smart Dikiz Aynası olan Xiaomi 70 MAI de kendisine yer bulabilecek türden özelliklere sahip. Sürüşünüzü daha kolay ve güvenli hale getirmek için tasarlanmış, oldukça zengin donanıma sahip olan ürün



Kolayca takıp çıkartabilirsiniz

Cihazın montajı oldukça basit. Sağ ve sol tarafında yer alan iki sabitleme kemesi ile mevcut dikiz aynanızın üzerine sabitliyorsunuz ve bir USB kablo aracılığıyla aracınızın USB power girişine (çakmak yeri) bağlayarak güç verebiliyorsunuz. Aracı park ettiğinizde yine aynı şekilde kolayca söküp yanınızda götürebiliyorsunuz. Tüm port girişleri üst tarafında yer alan aynanın ölçüleri 303 × 76 × 40 mm.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir


Güçlü işlemciyle, stabil performans
Xiaomi Smart Dikiz Aynası, 8.88 inçlik IPS ekrana sahip. Ekran çözünürlülüğü isea 1920 × 480 ve 16.7 milyon renk skalası var. Ayarlanabilir ekran parlaklığıyla hem güneşli ve hem de bulutlu havalarda, hem gece ve hem de gündüz son derece kaliteli bir görüntü yakalamanız mümkün. Dilerseniz, cihazın Smart özelliğini devre dışı bırakıp normal ayna olarak da kullanabiliyorsunuz. Bu akıllı cihaz,1.5 GHz hızındaki 4 çekirdekli MediaTek MT8665 işlemci ile geliyor.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir


Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir


HD kamera
Xiaomi Smart Dikiz Aynası, aynı zamanda bir kamera olarak da kullanılabiliyor. OmniVision 2718 1/2.9″ sensöre ve f/1.8 altı katmanlı merceğe sahip bu kamera, 160 derecelik bir hareket açısına sahip. Kamera, 1080p/30fps kalitesinde kayıt yapabiliyor.Dilerseniz kamerasını aracın içine de yönlendirebileceğiniz bu cihaz, 370 mAh batarya ile donatılmış.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir


Gelişmiş Sürücü Destek Sistemi (ADAS)
Bu cihazın en öne çıkan özelliklerinden birisi de Gelişmiş Sürücü Destek Sistemi (DAS). Bu sistem, sizin göremediğiniz kör noktalardaki tehlikeli durumları; örneğin hızla size yaklaşan ya da sollamak isteyen aracı görüp sizi uyarıyor.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir


LDW (Şerit Takip Sistemi) — Bulunduğunuz şeridi değiştirdiğinizde, ya da istemsiz olarak şerit dışına kaydığınızda ayna sizi sesli olarak uyarıyor.

FCW (Çarpışma Uyarı Sistemi) — Özellikle trafik sıkışıklığının olduğu yerlerde çok faydalanacağınız bu sistem, öndeki araca ya da nesneye çok yaklaştığınızda sizi uyarıyor ve sizi uygun takip mesafesinde tutmaya çalışıyor.

PVS (Proceeding Vehicle Starting) — Önünüzdeki araç ya da cisim hareket ettiğinde sizi sesli olarak uyarıyor. Işıklardaki dur kalk zamanlarında iş görür.

Cihaz, dilerseniz 64GB’a kadar arttırılabilir hafızası ile size, mikro SD karta sürüş kayıdı yapmanıza da olanak veriyor. Yine dahili WİFİ desteğiyle, dilerseniz doğrudan Mi Cloud’a da kayıt yapabiliyorsunuz. Bu videoları, uzakta olsanız dahi (aracı başkası kullanıyorsa), akıllı telefonunuzda eş zamanlı olarak izleyebiliyorsunuz.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir


Kablosuz bağlantı ile sınırsız kontrol
Cihazda bulunan dahihi Wi-Fi ile, Smart Aynanızı akıllı telefonunuza ya da tabletinize bağlayabilirsiniz. Dilerseniz birkaç uygulama indirerek, videolarınızı 100Mbps hızla sosyal medya ortamlarına yükleyebilirsiniz. Cihaz Wi-Fi özelliğine ek olarak Bluetooth 4.0 BLE (Düşük Enerji) bağlantı özelliğini de barındırıyor.

Ayna ile akıllı telefonunuzu ya da tabletinizi eşleştirdiğinizde akıllı cihazınızın tüm fonksiyonlarını aynanın ekranında bulup kullanabiliyorsunuz: arama yapabilirsiniz, Skype, Youtube gibi sosyal hesaplara erişebilirsiniz, müzik çalabilirsiniz, hava durumunu kontrol edebilirsiniz, navigasyonu kullanabilirsiniz. Dahası bu akılla ayna, sesli olarak da kontrol edilebiliyor.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir


Dahili soğutma sistemi
Güçlü bir işlemci, genelde aşırı ısınma problemlerini beraberinde getirir. Özellikle yaz sıcaklarında, soğutma desteği olmadan bu tür cihazların arıza vermesi yüksek ihtimal. Bu durumun farkında olan firma, Akıllı Dikiz Aynası’na dahili bir soğutma sistemi yerleştirmiş ve cihazı serin tutmayı başarıyor.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
 
Son düzenleme:
Üst Alt