- Adım
- Tunahan
- Cihazım
- POCO X3 NFC
- Meslek
- t.me/ankebutoff
- Konular
- 26
Ben kıyamet koptugunda dunyada islamiyet olmayacak , o akşamı hic bir müslüman yasamayacak diye biliyorum.
Yazdıklarımı iyi okuyun hocam kıyamet kopmadan önceki hadiselerden bahsettim kıyametin kopacağı günki hadiselerden değil arada fark var. Hüküm sürmekten kasıt da Müslümanlar ile yahudiler arasında çıkacak olan büyük bir savaş sonrasında müslümanların yahudileri öldürmesi hadisesidir.
Ek olarak şöyle bir bilgi de ekleyelim...
Huzeyfetu'l-Gifarı (r.a)'den rivayet edilmiştir: Biz bir gün kendi aramızda konuşurken, Hazreti Peygamber yanımıza çıkageldi. Bize "Ne konuşuyorsunuz?" dedi. Biz de "Kıyâmet gününden konuşuyoruz" diye cevap verdik. Hazreti Peygamber; "Şüphesiz on alâmet görülmedikçe kıyamet kopmayacaktır." dedi ve "Deccâl'i, dumanı(duhan), Dâbbetü'l-arz'ı, güneşin batıdan doğmasını, İsa (a.s.)'ın yere inmesini, Ye'cûc ve Me'cuc'u, doğuda, batıda ve Arap yarımadasında olmak üzere üç yer çöküntüsünü, son olarak da Yemen'den çıkarak insanları Mahşere sürecek ateşin vuku bulacağını söyledi." (Müslim, Fiten, 39).
Ortalıkta ne Deccal var, ne Hz. İsa var, ne Dabbe var ne Ye'cuc ve Me'cuc ne de Yemenden çıkacak bir ateş... Evet Peygamber efendimiz de kıyamet çok yakın diye buyurmuşlar ancak zamanını Allah dışında hiç kimse bilemez!!!
Son düzenleme: